Recensies

Jos

Cliënt

Ik kreeg een voedingsadvies mee van Karina, en al vrij snel kwam de energie weer terug en voelde ik mij weer kiplekker.

Al een flink aantal jaren (ruim 10), had ik last van minder energie in mijn lichaam en gerommel in mijn darmen. Hiermee ben ik een aantal keren naar een huisarts geweest, maar die had geen idee en zei dat je er maar “mee moest leren leven”. Totdat ik bij een bezoek aan huisarts Tamara de Weijer, ik kwam voor iets anders – , dit onderwerp ook toevalligerwijze aanroerde. De klachten horende die ik had, verwees ze me door na diëtiste Karina Schenk.

Ik kreeg nu eens een echt volledig bloedonderzoek en daaruit bleek dat ik volledig energieloos was. Mijn eerste bezoek aan haar was in Purmerend, alwaar zij ook zetelde, net zoals in Andijk. Ze was verbaast ziende de uitslag van het bloedonderzoek, dat ik nog de kracht had om naar Purmerend te komen.

Het bleek dus dat ik flinke lactose intolerantie had, als gevolg van een heftig p.trauma dat ik had opgelopen door fouten van de overheid. Dat had een vrij pittige stress veroorzaakt bij mij. Gevolgtrekking: overal waar melk (lactose) en gist inzat, bleek fout voor mij te zijn. Ik kreeg een voedingsadvies mee van Karina, en al vrij snel kwam de energie weer terug en voelde ik mij weer kiplekker. En geen gerommel en gedonder meer met mijn darmen. Ook viel ik 20 kilo af in 6 maanden tijd en hoefde ik geen cholesterol pilletjes meer te gebruiken. Ik kan gelukkig weer veel vrijwilligerswerk doen als gevolg hiervan.

Harrie & Nelly

Cliënt

Ik (Nelly) ben getest op allergische reacties en intoleranties op voedingsmiddelen. Daar kwam heel wat uit. Eindelijk een uitleg voor mijn klachten.

Wij werden attent gemaakt op de website van “Het persoonlijke dieet” van Karina Schenk. Het gegeven sprak ons zeer aan, want wij waren allebei zoekende naar een oplossing voor onze gezondheidsproblemen. In het reguliere gezondheidscircuit voelden wij ons niet serieus genomen met onze klachten. Wij zijn mensen die willen weten waarom iets niet functioneert en niet meteen maar volgestopt willen worden met medicijnen.

Zodoende kwamen wij terecht bij Karina Schenk. Wat een verademing!! Zij heeft Harry flink terug weten te krijgen met diabetes type 2 medicijnen, waardoor hij afviel en veel beter in zijn vel kwam te zitten. Minder gezondheidsklachten had, meetbare gezichtsvermogen
verbetering etc. Ik ben getest op allergische reacties en intoleranties op voedingsmiddelen. Daar kwam heel wat uit. Eindelijk een uitleg voor mijn klachten. Karina pakt het heel rustig aan, legt uit, is blij als het lukt en je hebt het gevoel dat je het SAMEN met haar doet.

Wij raden een ieder aan om (als je last hebt van klachten genoemd in deze website) eens bij Karina langs te gaan. Een zeer deskundige jonge vrouw die zeer begaan is met haar patiënten. Wij zijn erg blij met haar.

Natashja

Cliënt

In 2006 zei ik tegen mezelf; als je boven de 75 kilo komt, moet je er echt wat aan gaan doen!

In 2006 zei ik tegen mezelf; als je boven de 75 kilo komt, moet je er echt wat aan gaan doen! Maar elk jaar kwam er stiekem een kilo bij. Samenwonen, lekker koken en snoepen, maar vooral veel dingen eten die helemaal niet goed voor mij bleken te zijn. Gek op brood, en op vlees, en vooral de combinatie ervan. Als tussendoortje at ik een liga, muesli reep of een banaan. Helemaal niet slecht dacht ik. Maar in combinatie met de 4 boterhammen, en aardappels, pasta of rijst in de avond en af en toe een lekkere snack bleek dit toch een kilo per jaar te veroorzaken. Bij 86,6 kilo was ik het zat. Meer dan zat.

Ik vroeg Karina om advies, en was binnen 3 maanden al 10 kilo kwijt. Na ruim een half jaar was ik 15 kilo kwijt en dit is inmiddels al weer bijna een jaar terug. Al bijna een jaar lang op 72 kilo. Daar ben ik nog het meest trots op, dat ik het zo weet te houden. Het eten doe ik nog steeds khb, en natuurlijk smokkel ik inmiddels af en toe. Maar ik houd de weegschaal goed in de gaten, en blijf er voor zorgen dat ik niet op die 75 kilo beland.

Carin

Cliënt

Na 3 jaar kan ik zeggen dat het een levensstijl is geworden….eindelijk. Af en toe lukt het wel eens niet, maar pak de draad gelijk weer op.

Lieve Karina, Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik bij jou in de praktijk, met overgewicht , niet superveel, maar ik had er last van. Ik had over jou aanpak gelezen, en dat stond me wel aan. Ik wilde niet alsmaar dikker worden , maar mijn gewicht lager en stabiel houden. In die 3 jaar ben ik ongeveer 5 kg kwijt geraakt, door koolhydraat beperkt te eten. Niet superstreng ( in het begin wel ) maar goed in mijn dagelijkse leven in te passen. Ik heb een gezin met 4 kinderen, en een praktijk, bedrijvigheid genoeg, dus niet te ingewikkeld. Ik hou van koken, en heb door de jaren heen allerlei diëten geprobeerd, dus weet ondertussen veel van voeding. Maar wat bleek , ik at wel gezond, maar van alles net even te veel en dan voornamelijk brood en fruit. Na 3 jaar kan ik zeggen dat het een levensstijl is geworden….eindelijk. Af en toe lukt het wel eens niet, maar pak de draad gelijk weer op. Ik probeer elke dag iets aan beweging te doen, dat is bij mij wandelen, even mijn hoofd leeg lopen en calorieën verbranden. Brood eet ik wel maar niet meer elke dag, en als ik het eet pak ik er 2 uit de vriezer, zodat ik niet door eet. Kook veel verse soep, om niet te hongerig aan tafel te gaan. Maar ondertussen kan ik ook zeggen , (wat ik nooit had verwacht) dat ik niet altijd meer zoveel honger heb. Ondertussen ben ik boven de 50 en een andere bijkomstigheid is , dat ook je lijf veranderd en je verbranding. Ik kom ondanks dat het goed gaat om de 3 maanden bij Karina, de wel bekende stok achter de deur. Voor een peptalk en tips. Karina ben ontzettend blij met je, je bent een topper! Groetjes Carin

Roel

Cliënt

Na jarenlang gefeest te hebben, misbruik te hebben gemaakt van mijn lichaam, was ik inmiddels een hartinfarct verder en een insuline spuiter, en kwam ik als slagroom op het toetje ook steeds meer aan.

Na jarenlang gefeest te hebben, misbruik te hebben gemaakt van mijn lichaam, was ik inmiddels een hartinfarct verder en een insuline spuiter, en kwam ik als slagroom op het toetje ook steeds meer aan.

Mijn cardioloog Hugo van de Klippe wees mij op de gevolgen, en op de slechte waardes van mijn lichaam. Hij stuurde mij naar Karina, met de woorden, je moet wat doen aan dat insuline gespuit want daar groei je helemaal van dicht, en ik heb goede verhalen vernomen over Karina en haar aanpak, en over 3 maanden terugkomen want ik ben in zijn geheel niet tevreden.

Tijdens ons eerste gesprek viel mij de gedrevenheid op van Karina, en de wil om mensen te laten inzien dat er door een andere manier van leven je een stuk beter kunt voelen en door het leven kan gaan.

Ik zelf at en dronk alles wat ik lekker vond en wanneer ik dat lekker vond, en ach als de suiker wat te hoog was, als ik dat wel eens prikten dan spoot ik gewoon een paar eenheden erbij en weer gaan met de banaan.

Dat ik inmiddels al een aantal jaren lichamelijk problemen had gooide ik op ouder worden, pees en spier problemen. Lopen lange stukken was voor mij al een paar jaar een drama, door de pijn in mijn voeten, volgens de geleerde waren steunzooltjes de oplossing, echter in de praktijk in zijn geheel niet.

Karina heeft voor mij een menu samengesteld, en mij aangegeven wat wel en wat niet kon. Al na een week merkte ik het resultaat. Het spuiten van 3 maal daags 14 eenheden, en 60 eenheden voor de nacht waren verleden tijd. Ik merkte snel dat mijn conditie vooruitging en ik minder last kreeg met lopen etc.

Mijn energie nam toe, en mijn gewicht nam af. Doordat ik voor mij zelf de discipline kan opleggen om iets vol te houden, en getrouwd ben met een vrouw die elke dag ervoor zorgt dat ik eet wat ik mag eten, en dit ook voor mij klaar maakt, alsmede de hulp van Karina, ben ik inmiddels in waardes op een positieve manier verbeterd, is mijn medicijnen gebruik afgenomen, en voel ik mij stukken beter dan de afgelopen jaren.

Inmiddels ben ik 13 kg kwijt, en weet nu dat de juiste voeding wel degelijk een heel belangrijke rol speelt in je leven. Soms denk ik wel eens waarom heeft nooit iemand van een diabetesinstelling of huisdokter mij gewezen op deze behandeling, en blijft men maar vastgeroest zitten in het oude verhaal van insuline en een dieet waar je misschien een beetje mee afvalt, maar het er ook weer met spoed aan eet.

Er moet in mijn ogen meer gedaan worden aan de ruchtbaarheid voor deze manier van dieet en leven, zodat er een cultuuromslag komt in het oude verroeste systeem van behandelen. Uiteraard is alles een samenspel tussen behandelaar en patiënte, en is er motivatie en discipline nodig om tot goede resultaten te komen. Bij iedereen zal het anders werken, en het verloop anders zijn. Echter ben ik van mening dat voor elke diabetespatiënt dit een uitkomst moet zijn, om op een normale en gezonde manier door het leven te gaan, en complicaties te voorkomen.

Ik dank Hugo voor het doorsturen, Karina voor haar inzet en motivatie, en mijn vrouw voor de heerlijke gerechte.

Ik zal het volhouden, want een straf is het niet.

Andrea

Cliënt

Mijn doel was ooit onder de 80 kilo en dat heb ik alweer bereikt. (ipv 121 kilo……. dat heb ik toch maar wel voor elkaar)

Ik voel mij moe en heb last van de Promocard; zie wazig, hoofdpijn in de middag. Voordeel is dat ik al bijna 2 weken geen hartklachten heb dus toch nog even doorzetten.

IK heb trek maar….het gaat goed. Verslaving overwinnen. De belangrijkste stap is in de supermarkten….. niets meenemen maar steeds aan gezondheid/doel denken.

Hans vindt mijn gezicht stuk smaller. (ben ik het mee eens) dus toch even op de weegschaal gestaan.. 79,1 WAUW

Mijn doel was ooit onder de 80 kilo en dat heb ik alweer bereikt. (ipv 121 kilo……. dat heb ik toch maar wel voor elkaar)

Ik eet lekker, probeer bij elke maaltijd groente te eten en neem tussendoor alleen groente en 1 x per dag een handje noten.

Sonja

Cliënt

Nu 30 kilo lichter maar vooral veel bewuster welke rol eten kan spelen voor mij.

2018 staat voor de deur en ik heb er zin in!!! December 2016 nu iets langer dan 1 jaar geleden was ik er klaar mee. Al gehele misère, ik voelde me lomp, log, zwaar en moe. Al jaren speelt gewicht/omvang een grote rol in mijn leven. Jojo-er pur sang. 10 kilo eraf zonder probleem en 15 erbij met nog minder probleem.

Met een min of meer wanhopig gevoel zocht ik contact met Karina. Dat was 1 van de beste beslissingen ooit kan ik wel zeggen. Nu 30 kilo lichter maar vooral veel bewuster welke rol eten kan spelen voor mij. Valkuilen en ook de krachten meer inzichtelijk dat maakt dat oude patronen makkelijker te herkennen zijn en hierdoor beter te doorbreken. Koken is leuk, ik ben nu stukken creatiever bezig met eten en alle kinderen hier in zijn kijken hun ogen uit… Mogen wij mee dieëten het ziet er allemaal zo lekker uit. Bewegen begint leuk te worden wie had dat ooit gedacht.

Ik ben er nog niet… maar ik ben zeker op weg en stukken, stukken lekkerder in mijn vel dan in december 2016 dat is zeker, ik mag er zijn en ben trots op mij en mijn nieuwe manier van leven . Dank je wel Karina, dat je in 2018 nog meer mensen mag gaan helpen en inspireren!!! Hele fijne feestdagen en een top 2018 gewenst

Liefs Sonja

Lucia

Cliënt

Nu vier maanden verder en geheel in het nieuw gestoken!

Ik was nooit zo bezig geweest met echt definitief lijnen. Nooit diëten gevolgd en zeker geen shake. Wel eens 2 kilo afgevallen en dan was het weer over. Vooral als ik ging minderen en naar mijn idee goed en gezond bezig was kwam ik alleen maar aan. Dit was zo frustrerend! Dus nam ik mij zoals ik was. TOTDAT ik de vakantie foto’s van de afgelopen zomer zag. O wat erg vond ik het en werd er verdrietig van. Toen heb ik mij herpakt en gezegd tegen mijzelf: Je kan het wel erg vinden maar je kan er zelf alleen wat aan doen! Ik durfde nooit naar een diëtiste met het idee dan helemaal de hele dag alleen maar sla te moeten eten en honger te lijden. Toch via een vriendin die al bij Karina liep en heel veel was afgevallen de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt.

De afspraak was over 1 week. Tja wat ga je dan doen? Je nog even lekker voor het laatst volproppen voordat het niet meer kan of alvast minderen en geen suiker tot mij nemen, zodat je lichaam al minder eten gewend was? Dat laatste was mij streven. En wat was ik er al blij mee, direct was er al iets van af. Ook realiseerde ik mij dat ik het echt niet in mijn eentje zonder hulp kon volhouden. De eerste afspraak bij Karina was aangebroken. Het klikte gelijk tussen ons en wat een opluchting dat ik geen vast opgeschreven dag dieet op kreeg en zou krijgen. Eerst bloed afname en dat viel niet tegen.

De tweede afspraak een aangepast dieet. O jee hoe moet ik dat combineren met een gezin en met een man met wisseldiensten en voor de avonddiensten toch zijn gebruikelijke pasta, rijst stamppot mee wil nemen? Voor mij alleen koken en apart voor mijn gezin, dat is niet iets waar ik op zat te wachten. Zeker niet met vroeg op tijd moeten eten om te sporten door het gezin. De eerste 2 weken was het even zoeken hoe ik dit kon inpassen. Het bleek met een simpele kleine oplossing te kunnen. Ook een avond bijgewoond over etiketten lezen. Wat was dat verhelderd! Zeker doen! Dan kan je zie dat je er goed wordt ingeluisd terwijl je denkt goed bezig te zijn. Honger gevoel waar ik op gerekend had was er niet dat maakte mij al zo blij. Voldoende eiwitten was voor mij een zegen. De kilo’s vlogen eraf en ik dacht mij toch altijd wel fit te voelen, niet dus het verschil was enorm dit was pas fit!

O de kerst kwam eraan, kan ik dit wel aan. Lekker wel bewust meegegeten en ja hoor 1 kilo eraan. Geen paniek gewoon weer terug naar mij dieet, wat ik overigens niet direct als dieet heb gevoeld maar als lifestyle. De kilo was er weer af. Oud en nieuw de oliebollen zijn mijn favoriet. Weer hetzelfde verhaal. Ik had mijn streefgewicht gehaald. Ik voel mij zo gelukkig dat mensen zeggen wat straal je! Beter gevoel kan je niet krijgen. Ik ben mij bewust dat je dit moet proberen te houden. Dus gewoon mijn lifestyle voortzetten en af en toe wat extra’s toevoegen. Ik sta nog steeds elke dag op de weegschaal om het goed in de gaten te houden dat de kilo’s er niet weer aansluipt. Zwaarder geworden geen punt direct weer een stapje terug. Maar wel van die extra’s genoten. En ja hoor wat er snel aankomt is er als je er direct wat aan doet snel weer af. Karina is een geweldige diëtiste die ik zeker iedereen aanraad. Staat altijd klaar voor je vragen en blijft positief.

Nu 4 maanden verder nog steeds op gewicht en geheel in het nieuw gestoken kleding en weer voor het eerst sinds jaren weer een bikini! Ik ben zo blij. Mensen wees realistisch, ga niet nadat je bij Karina klaar bent weer eten zoals je gewent bent geweest, maar maak er een lifestyle van. Tuurlijk zijn er wel eens moeilijke momenten maar houd het vol. En houd je zoveel mogelijk s morgen en tussen de middag aan je lifestyle. Veel succes iedereen!

Een heel gelukkig mens!

Anja

Cliënt

Last van een opgeblazen gevoel en pijn in mijn darmen welk altijd in meer of minder maten aanwezig was.

Ongeveer 7 jaar geleden kreeg ik, Anja smit, Last van een opgeblazen gevoel en pijn in mijn darmen welk altijd in meer of minder maten aanwezig was. Diagnose, prikkelbare darm syndroom. Regelmatig bij de huisarts geweest, Diëtiste gehad, Acupunctuur, Cursus bewustwording, Yoga geeft wel een ontspannen gevoel en shiatsu life massage.

Laurens Siepe de masseur adviseerde mij eind 2016 om contact op te nemen met Karina Schenk van Het persoonlijk Dieet. Karina heeft mij na een bloed onderzoek op een heel streng dieet gezet. Dit was een moeilijke periode. Samen met Tijs mijn partner hebben wij er ons door heen geworsteld, vooral in het etiketten lezen. In het begin lijkt het net of je niets meer eten mag. Na een week of 6 kwam er iets verbetering en mocht ik weer beginnen met opbouwen van voeding.

Karina heeft mij geholpen van dit nare gevoel af te komen door de juiste voeding te kiezen en zeer betrokken te zijn en altijd bij haar terecht te kunnen met vragen. Als ik nu iets eet wat dat gevoel weer geeft, dan weet ik dat ik het niet verdraag.

Sjirk

Cliënt

Nu 2,5 jaar insuline vrij!

Het is geweldig niet meer 4 x per dag injecteren, het is vrijheid. Karina Schenk heeft voor mij een persoonlijk dieet samengesteld. Dat ik blijf volgen want het gaat heel goed. Met een goed dieet kom je niets te kort en het smaakt lekker ook. Als we met vakantie zijn of ergens gaan eten, overleg ik eerst met de kok wat ik mag eten. En overal heb alle medewerking, heel fijn, zo blijf ik op gewicht en dat is mijn doel niet meer zwaarder te worden, ik voel mij erg fit, nu heb ik veel meer uithoudingsvermogen. Dank zij het dieet.

Renate

Cliënt

Ik kom er nu ook achter hoe verslavend de suikers zijn.

Hallo allemaal, Normaal ben ik niet zo een schrijver, maar hier ben ik mega trots op! Ik kwam bij Karina i.v.m overgewicht en een hoge bloedsuiker. Eigenlijk moest ik aan de medicijnen. Ik heb er voor gekozen om een ander eetpatroon te kiezen. Op hetzelfde moment in juni 2016 hoorde ik dat ik oma zou worden. Ik vond dat geweldig en wilde een gezonde en een fitte oma worden.

Het heeft mij wel bloed, zweet en tranen gekost. Maar het is mij gelukt met de steun van Karina. Nu komt de uitdaging om mijn balans te vinden en mijn eetgewoontes te veranderen én ook vast te houden. Ik kom er nu ook achter hoe verslavend de suikers zijn. Dit is niet gelogen. Ik heb meer pijn als ik te veel smokkel en voel me met suiker minder fit.

Ik ga nu een fase in, om te kijken hoe ik dit patroon kan vasthouden. Dit ga ik samen met Karina aan. Hier heb ik heel veel vertrouwen in en ze is mijn grote stimulans. Ik hoop dat als iemand dit leest, zich ook gemotiveerd voelt om deze stap te nemen, het geeft ontzettend veel vreugde en gezondheid!

Andre

Cliënt

Het voordeel van “het persoonlijk dieet” is dat je veel bewuster wordt van wat je eet, door een aantal aanpassingen in je voedingspatroon kun je gemakkelijk een gezond gewicht bereiken en behouden.

Momenteel geniet ik elke dag weer van mijn nieuwe ik 🙂 Ik ben al een aantal jaren veel te zwaar waarbij mijn omvang en gewicht steeds iets toenam. Ik baalde met name van mijn buikomvang en voelde mij niet fit 🙁 Deze negatieve spiraal moest worden doorbroken, daarom heb ik contact opgenomen met Karina.

Na het bloedonderzoek heeft Karina mij een plan van aanpak voorgesteld, waarbij voeding zoals o.a. suiker, pasta, aardappels en brood zoveel mogelijk moesten worden geminderd. Voor veel producten welke ik dagelijks nam heeft Karina een gezonder alternatief voorgesteld. Het voordeel van “het persoonlijk dieet” is dat je veel bewuster wordt van wat je eet, door een aantal aanpassingen in je voedingspatroon kun je gemakkelijk een gezond gewicht bereiken en behouden.

Na twee weken was ik al bijna 4 kilo kwijt, de positieve spiraal is ingezet!! De combinatie van deze levensstijl en sporten is perfect waarbij fitter worden en gewicht verliezen hand in hand gaan. Momenteel ben ik 2 kilo verwijderd van mijn streefgewicht. Als mijn streefgewicht is bereikt blijf ik dit voedingspatroon/levensstijl aanhouden, waarbij ik toch geregeld kan eten en drinken wat ik graag wil. Momenteel geniet ik elke dag weer van mijn nieuwe ik 🙂 Andre

Marieke

Cliënt

Na een bloedtest was het snel duidelijk wat ik beter kon laten staan.

Ik heb heel lang gedacht, een dieet volgen is niets voor mij. Ik wil gewoon eten waar ik zin in heb en geen aanpassingen doen. Ja, natuurlijk wil ik gezond eten en niet te veel. Maar uiteindelijk voelde ik toch dat dit het ook niet was. Ik moest er wat aan doen om van mijn buikpijn en krampen af te komen.

Via mijn zusje ben ik bij Karina terecht gekomen. Na een bloedtest was het snel duidelijk wat ik beter kon laten staan. Gelukkig was dit geen grote lijst maar dat ik dingen beter kan laten staan zoals gluten en lactose. Karina heeft me geholpen met het opzetten van een weekmenu. In het begin vond ik dit nog een hele uitdaging. Hoe kan ik dit aanpassen op mijn werk? Hoe gaat dit samen met mijn kinderen? Wil ik dit wel? Alleen al met een paar boodschappen doen was ik een uur bezig. Maar toen ik eenmaal de weg had gevonden in de winkel ging dit makkelijk.

Het was even schakelen dat ik geen brood meer kon eten. Dus ik moet meer moeite doen om mijn eten klaar te maken, meer verse producten gebruiken. Ook merkte ik snel resultaat! Binnen 6 weken had ik de basis staan. Ik voel me er goed bij, het ging mij veel makkelijker af dan ik had gedacht. Ik heb geen last meer van mijn buik. Dus waarom zou ik dit niet door zetten?

Groetjes Marieke

Hanneke

Cliënt

Na een paar weken voelde ik me al beter, geen trillingen meer, super! De kilo’s werden minder! Na 6 maanden weer naar de cardioloog, bleken mijn waarden super goed!

“Via de cardioloog” Van de cardioloog kreeg ik de tip om naar Karina te gaan, mijn cholesterol was te hoog en er waren te veel kilo’s. Wat ben ik blij dat ik die stap heb gemaakt! Bij Karina bleek ook dat de vitamine B12 te laag was en mijn schildklier waardes wijkten af. Ook had ik vaak last van trillen, door weet ik nu ,schommelende suiker waardes.

Samen aan de slag gegaan, koolhydraat arm eten, vit b12 tabletten en een multi vitamine, goede tussen doortjes. Na een paar weken voelde ik me al beter, geen trillingen meer, super! De kilo’s werden minder! Na 6 maanden weer naar de cardioloog, bleken mijn waarden super goed! Cholesterol gezakt, schildklier weer prima, vit. b12 aangevuld en 10 kilo lichter!

Veel geleerd van Karina, naar mijn lichaam luisteren, tips, lekkere gerechten, de draad weer oppakken als het even “fout” is gegaan. Lieve Karina, dankjewel voor je coaching, je enthousiasme en je lekkere kopjes thee!

Groet Hanneke

Irene

Cliënt

Het samenkomen met de groep, ’t delen van de ervaringen één keer per maand geeft mij veel houvast en steun.

Een half jaar terug heb ik me aangemeld voor het persoonlijk dieet in groepsverband bij Karina.

Het samenkomen met de groep, ’t delen van de ervaringen één keer per maand geeft mij veel houvast en steun.

Ik vind heel veel herkenning in de punten waar iedereen mee worstelt en dan heb ik het niet eens over eetpatronen… maar ook in het omgaan met stress wat voor mij vaak een reden was om me te goed te doen aan alle heerlijkheden die op dat moment op voorraad in de kast of koelkast lagen.

Aan de hand van duidelijke uitleg van Karina en gastsprekers kreeg ik steeds meer inzicht hoe het werkt in je lijf fysiek maar ook geestelijk; waarom krijg ik zo’n onweerstaanbare trek op bepaalde momenten en wat kan ik er aan doen omdat te voorkomen?

Vanaf het begin heb ik me gehouden aan de adviezen die ik persoonlijk kreeg van Karina maar ook aan de tips die onderling gedeeld werden; denk aan het uitwisselen van recepten; de resultaten waren al snel merkbaar en vooral meetbaar! Ik voelde me véél beter, had meer energie en de weegschaal sloeg niet meer door en dat zonder honger gevoel alleen beter en puurder eten 3x per dag.

Karina houdt tussen de samenkomsten door contact via een besloten groep op Facebook maar ook persoonlijk, met vragen kan ik altijd bij haar terecht. Algemene vragen komen tijdens de maandelijkse bijeenkomsten aan de orde maar kunnen ook worden gesteld via Facebook. Op die manier leven we tussentijds met elkaar mee en gaan we samen de strijd aan tegen de overtollige kilo’s naar een gezonde levensstijl. Mijn uiteindelijke doel is 20 kg er af; nu nog 10 te gaan maar er komt meer bij kijken… het is ook anders denken. Dit is een grens die ik niet meer over wil, ik wil en kan nu zeker, dit gevoel vasthouden.

Marilyn

Cliënt

Omdat we elkaar in groepsverband kunnen steunen kom ik door de moeilijke momenten heen!

Naar aanleiding van een oproepje op facebook heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb me aangemeld voor Het persoonlijke dieet in groepsverband dat begin oktober van start is gegaan. Na jarenlang iets afvallen en vervolgens weer in een oud eetpatroon vervallen moest er nu iets gaan gebeuren. Ik was al begonnen met sporten, voelde me daardoor al een stuk fitter. Maar de kilo’s bleven er helaas aan. Ik ben heel blij met de nieuwe levensstijl die ik aan het aanleren ben. Er zijn al lekker wat kilo’s en centimeters af. Omdat we elkaar in groepsverband kunnen steunen kom ik door de moeilijke momenten heen! Van de bijeenkomsten die we een keer in de maand hebben leer ik veel van de informatie die we krijgen. Een aanrader dus!

Vrijblijvende intake

Het intakegesprek is vrijblijvend. U maakt kennis met de werkwijze van Het persoonlijke dieet en samen onderzoeken we of de werkwijze bij u past.

Bloedwaarden

Door middel van een doelgerichte bloedanalyse(s) worden mogelijk gezondheidsklachten en voedselintolerantie(s) opgespoord.

Voedingsplan

Op basis van het intakegesprek en onder andere uw bloedwaarden wordt uw persoonlijk voedingsplan samengesteld.