Logo

Wendy

Cliënt (geinterviewd door het NRC)

Bewuste keuze.
Het is een lifestyle geworden.

“Deskundig advies, luisterend oor, begrip, kritische kijk en ingaan op de behoefte van de persoon aan de andere kant van de tafel, dat zijn voor mij de kern woorden van het PD.”

Lees meer

Ik was gewoon klaar met onregelmatig eten, gebrek aan energie, maar het allerergste vond ik een bepaald soort eten maar gedachteloos naar binnen te stoppen.
Dit kon en moest anders. Via via kwam het PD op mijn pad, natuurlijk met een wachtlijst maar “hee”, 2 maanden maakte ook niet meer uit.
Met toch een paar vlinders in mijn buik en een stuk papier waar ik mijn verhaal op had geschreven ging ik naar binnen. Voelt toch een beetje met je billen bloot, maar ik was er klaar voor, 300% ging dit mijn ding worden. Zo voelde dat echt voor mij. Deskundig advies, luisterend oor, begrip, kritische kijk en ingaan op de behoefte van de persoon aan de andere kant van de tafel, dat zijn voor mij de kern woorden van het PD. Nou dan krijg je je eigen boekje met wat goed is voor jouw lichaam. Is dat een moeilijk boekje? Nee zeker niet maar dat zijn wel meer boekjes over voeding niet maar toch is dit boekje anders want hier kan je echt een lifestyle van maken want alles is ook echt lekker. Is het makkelijk? In het begin wel. Super gemotiveerd, lekkere producten, maar dan……. Is er toch een moment dat je iets wilt wat nou net niet in het boekje staat om welke reden dan ook. Het PD advies is dan zorg dat het een 10 is en geniet. Nou echt geniaal vind ik dat en nee natuurlijk niet iedere dag deze zin en misschien niet eens iedere week, maar de gedachte dat deze zin af en toe mag heeft voor mij echt gewerkt. En kan ik zeggen dat het dus echt een lifestyle is geworden. Voor mij persoonlijk de punten van succes :
1 Niet op de weegschaal staan. Leven vanuit je gevoel en luisterne naar je lichaam. Er zijn meer meet methodes dan je weegschaal. De weegschaal brengt in mijn beleving verdriet en teleurstelling en dat is alles behalve motiverend.
2 Kijken naar de stappen die goed zijn gegaan of punten die je je al eigen hebt gemaakt en verweven hebt in je leven en niet altijd naar wat er niet goed is gegaan.
3 Je kan ieder moment van de dag weer de juiste en bewuste keuze maken. Dus niet maandag of morgen want nu heeft het toch geen zin meer. Nee je bent je bewust en handel NU.
4 Ik ga haar toch noemen, en dat is Karina voor mij. Deze vrouw heeft mij veel geleerd en is ten alle tijden zeer kritisch, houd een spiegel voor en vertaald je woorden voor de tocht naar je betere ik.
Trots ben ik op mezelf en ik weet wat ik moet doen, maar zal niet schromen om weer contact te zoeken met het PD.

Gre

Cliënt

Ik voel mij blij.
Insuline vrij na enkele maanden!

“Door het dieet spuit ik geen maaltijd en langdurige insuline meer. Ik voel mij blij, goed en ik heb hypo’s meer. Zo fijn!”

Lees meer

Hallo ik ben Gre, 69 jaar en ik heb al 20 jaar diabetes type 2, spoot tot okt 2019 ruim 8 jaar insuline, hartproblemen en ik ben spierreuma patiënt enz.

Ik ben half oktober 2019 gestart met Het persoonlijke dieet. Mijn diëtist is een hele lieverd. Ze heeft voor mij 5 persoonlijke diëten gemaakt. Die wissel ik regelmatig af.
Ten eerste is het fijn en lief dat de diëtist mij hierin steunt. Ik ben haar heel dankbaar en superblij met haar.

Door het dieet spuit ik geen maaltijd en langdurige insuline meer.

Ik voel mij blij, goed en ik heb hypo’s meer. Zo fijn!

Ik kan nu alles beter zoals wandelen dingen in huis doen. Als ik nu iets doe dan zweet ik veel minder. Dankzij met behulp, steun en begrip van het dieet en Karina.

Mijn gewicht thuis in oktober 2019 was 95 kg en bij Karina 91.8 kg. Nu (8 maanden later) is mijn gewicht al 6 weken stabiel en ik weeg nu 66.6 kg. Mijn gewicht zit tussen de 66.1 kg en 66.7 kg. Ik ben hier heel blij mee.

Eet nu na het warm eten extra volle yoghurt met noten. Overheerlijk!

Mijn man en kinderen zijn super trots op mij. Hoe mooi ik er nu uit zie. Ik ben zo blij met mijn gewicht en als ik er nog iets af wil. Dan lukt mij dat ook.

Ik hoop dat mijn ervaring jullie steunt en mee helpt om het vol te houden. Ik wens iedereen succes.

Lieve groetjes Gre.

Trudy

Cliënt

Ik ben zo dankbaar!
Ik ben zo FIT als een hoentje.

“Het ene poedertjes naar de andere , spierverslappers, laxeerthee, laxeermiddel, meerder darmonderzoeken en MRI en CT scans en een bloedonderzoek om allergie te ontdekken. Daar kwam niks uit.”

Lees meer

Ik ben zo dankbaar!

Ik ben Trudy Borm 56 jaar en kom uit Wervershoof.

Ik heb mijn levenlang al last gehad van mijn darmen, maag en eczeem. Altijd brak alles mij op (vaak zure oprispingen) door met name melk.

Dus op advies van iemand, ben ik gestopt met zuivel. Daarna begon ik toen met maagbescherming. Dat scheelde al enorm en had ook geen last meer van eczeem. Maar rond die tijd stopte ik ook met roken. Mijn darmen zeiden, ik stop ermee. Ik kon soms een hele week niet poepen en kreeg ik veel lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en overal pijn.

Het ene poedertjes naar de andere , spierverslappers, laxeerthee, laxeermiddel, meerder darmonderzoeken en MRI en CT scans en een bloedonderzoek om allergie te ontdekken. Daar kwam niks uit. Ik heb ook veel ziekenhuis opnames gehad, dit vanwege ontstekingen aan mijn darmen. Na een aantal jaren werd er door een internist gezegd; “nou vrouwtje het is voor ons moeilijk om te achterhalen wat de oorzaak is van de ontstekingen, maar ik schrijf u een goed medicijn voor en dan komt alles goed”.
Dit was ANTIDEPRESIVIA. Dit was voor mij einde in het geloof in deze geneeskunde. Daarna ben ik zelf gaan googlen om tot oplossingen te komen.

Ik heb voetreflex, electro acupunctuur gedaan en verschillende diëten gevolgd. Maar het werkte allemaal niet. Tot ik bij Bianca van Colon Care Centrum in Hoorn terecht kwam. Ik startte met darmspoelingen iedere week, daarna eens per maand en nu om de 3 maanden. Ontstekingen namen af. Maar omdat ik toch heel vaak een opgeblazen buik had en mega last van mijn darmen, vaak boeren en scheten laten, harde ontlasting (knikkers) en dunne ontlasting, was ik niet tevreden. Ik was vaak moe en dan moest ik ’s middags even slapen en ’s avonds om 9 uur zat ik alweer te knikkerbollen.

Ik hoorde iemand in december 2019 zeggen, ik heb bloedonderzoek laten doen bij Het persoonlijke dieet en dan gaan ze kijken waar je een voedselintolerantie voor hebt. Ik dacht dat ga ik ook laten doen. Er kwam bij mij uit dat ik zeker geen; ei, kiwi en lijnzaad kan eten. Toen ging het al stukken beter. Maar ik bleef nog heel moe en vaak boeren en scheten laten. Karina adviseerde om te stoppen met brood en wel o.a. Fjord crackers (zonder tarwe). Nou ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar ik ben zo BLIJ dat ik bij Het persoonlijke dieet terecht ben gekomen. Ik ben zo FIT als een hoentje. Heb in mei 2020 een darmspoeling gehad en er kwam ¼ deel aan knikkers los dan normaal.

Ik heb geen darmklachten meer gehad. Karina mijn Dank is groot, dat jij dit voor elkaar heb gekregen.

Warme vriendelijke groetjes, Trudy Borm

Marja

Cliënt

Ik ben gegroeid!
Behalve in de kilo's.

“Ongeveer driekwart jaar geleden stapte ik voor het eerst bij Het persoonlijke dieet binnen. Middenin de overgang, moe, leeg, pijn in lijf en hart, ontevreden en te dik!!”

Lees meer

Vol goede moed het dieet opgepakt en met ups en downs een aantal kilo’s en cm kwijt. Ondertussen de oorzaak te weten gekregen over de constante pijn in mijn rug, een aangeboren scoliose van 24° en op zes plaatsen versleten,niets meer aan te doen, door niemand! Schrikken en slikken en weer door met de wetenschap dat ik in de toekomst meer pijn ze krijgen, het verdriet verdiende een koekje, of tien…. Maar wat bleek, ìk het koekiemonster had genoeg aan één koekje! Suiker was niet langer mijn troostende vriend, mijn zoekende gevoel, de holle ruimte en het gemis. Maar het echte voedende voedsel heeft zoveel positieve invloed op mij, mijn lijf, mijn hoofd, dat ik ondanks dat ik niet de 15 kg (die ik mezelf opgelegd had!) ben afgevallen, ontzettend lekker in mijn lijf zit! Ik heb een veel mooiere reis mogen afleggen bij de diëtist, de reis naar mijzelf. En geloof me, ik ben echt geen zweefmuts maar ik ben ik, en ik ben goed zo, net zo als jij degene die de moeite heeft genomen om dit te lezen. Waar ik voorheen mijn zoekende gevoel weg at met veel en zoet, is mijn lijf nu gevoed met goed, het ontevreden zijn is niet meer omdat ik het niet meer in stand houd met troostfood. Ik ben blij, blij met mij…. Heb nog steeds geen droomfiguur maar nog wel dromen, alleen is slank worden niet meer mijn grootste droom! De tevredenheid die in mij gekropen is geeft rust en rust geeft energie, energie om te stralen van positiviteit en geloof me, dat brengt onverwachte leuke dingen met zich mee. De moraal van dit verhaal, en ik had nooit gedacht dat ik dit vol trots zou zeggen…. IK BEN GEGROEID!! In alles, behalve kilo’s. Het is fijn om te zijn wie je eigenlijk bent, met soms een koekje of een ijsje gewoon omdat je daar van houdt, en van jezelf….

Cornelia

Cliënt

Het is me gelukt!
- 15 kilo!

“Ik ben bij Het persoonlijke dieet terecht gekomen op advies van mijn schoonzus, die huisarts is. Ik wilde een feest geven als ik 50 zou worden, maar vond het maar niets als ik niet afgevallen zou zijn.”

Lees meer

Dus besloot ik om nogmaals een poging te doen om af te vallen. In het verleden heb ik jaren lang van alles geprobeerd. Ik ben bij verschillende diëtisten langs geweest en ik heb hun advies gevolgd. Ik heb veel gesport (minimaal 4 uur per week, soms 1,5 achter elkaar) maar dat gaf niet het beloofde resultaat. Ik had ook het dr. Frank dieet gevolgd en ik ben daardoor afgevallen. Maar na een jaar kwam langzaam alles terug. En de volgende keer dat ik het dieet probeerde, werkte het niet meer. Dus ik besloot om naar de diëtist te gaan, maar eerlijk gezegd had ik niet erg veel hoop. Ik vond het in het begin bijzonder dat ik de bloedanalyse eerst moest doen. Pas daarna volgde het dieetadvies. Dat vond ik al een hele stap, want dat was nooit eerder nooit gedaan. Om mijn verhaal niet te lang te maken, wil ik nu al zegen, dat het mij gelukt is om weer 15 kg af te vallen (dat was ook mijn doel). Mijn advies is om de lat niet te hoog te leggen, want dan is het niet realistisch. Als het doel realistisch is, kan je het ook vol houden. Ik denk dat dat ook de rede is dat ik na anderhalf jaar nog steeds op het goede niveau zit. Het schommelt een beetje met 2 kg op en neer, maar ik kom weer bij de diëtist, als het gewicht verder omhoog gaat. Dat is wat ik waardevol vind aan het dieetadvies van Het persoonlijke dieet, het is een persoonlijk advies dat gericht is op wat je zelf kan vol houden, zodat het ook op lange termijn werkt. Het is een leefstijl, het is geen dieet. Je leert wat je wel en niet moet eten voor een gezond leven en om slank te blijven. Wat ik niet zo lang geleden ontdekte, was dat het dieet dat ik nu volg, ook erg goed is tegen dementie. Als je 50 jaar oud bent, moet je daar ook al aan denken. Wat je moet doen om  dementie te voorkomen, of ten minste zo laat mogelijk te krijgen. Dieet is op dit moment het enige wat je zelf in de hand hebt.

André

Cliënt

Streefgewicht?
Nog - 2 kilo te gaan!

“Het voordeel van “het persoonlijk dieet” is dat je veel bewuster wordt van wat je eet, door een aantal aanpassingen in je voedingspatroon kun je gemakkelijk een gezond gewicht bereiken en behouden.”

Lees meer

Momenteel geniet ik elke dag weer van mijn nieuwe ik  Ik ben al een aantal jaren veel te zwaar waarbij mijn omvang en gewicht steeds iets toenam. Ik baalde met name van mijn buikomvang en voelde mij niet fit.  Deze negatieve spiraal moest worden doorbroken, daarom heb ik contact opgenomen met Het persoonlijke dieet. Na het bloedonderzoek heeft de diëtist mij een plan van aanpak voorgesteld, waarbij voeding zoals o.a. suiker, pasta, aardappels en brood zoveel mogelijk moesten worden geminderd. Voor veel producten welke ik dagelijks nam heeft de diëtist een gezonder alternatief voorgesteld. Het voordeel van “het persoonlijk dieet” is dat je veel bewuster wordt van wat je eet, door een aantal aanpassingen in je voedingspatroon kun je gemakkelijk een gezond gewicht bereiken en behouden. Na twee weken was ik al bijna 4 kilo kwijt, de positieve spiraal is ingezet!! De combinatie van deze levensstijl en sporten is perfect waarbij fitter worden en gewicht verliezen hand in hand gaan. Momenteel ben ik 2 kilo verwijderd van mijn streefgewicht. Als mijn streefgewicht is bereikt blijf ik dit voedingspatroon/levensstijl aanhouden, waarbij ik toch geregeld kan eten en drinken wat ik graag wil. Momenteel geniet ik elke dag weer van mijn nieuwe ik.

Natashja

Cliënt

Gek op brood!
- 10 kilo in de eerste 3 maanden!

“Ik zei tegen mezelf; als je boven de 75 kilo komt, moet je er echt wat aan gaan doen!”

Lees meer

Ik zei tegen mezelf; als je boven de 75 kilo komt, moet je er echt wat aan gaan doen! Maar elk jaar kwam er stiekem een kilo bij. Samenwonen, lekker koken en snoepen, maar vooral veel dingen eten die helemaal niet goed voor mij bleken te zijn. Gek op brood, en op vlees, en vooral de combinatie ervan. Als tussendoortje at ik een liga, muesli reep of een banaan. Helemaal niet slecht dacht ik. Maar in combinatie met de 4 boterhammen, en aardappels, pasta of rijst in de avond en af en toe een lekkere snack bleek dit toch een kilo per jaar te veroorzaken. Bij 86,6 kilo was ik het zat. Meer dan zat. Ik vroeg Het persoonlijke dieet om advies, en was binnen 3 maanden al 10 kilo kwijt. Na ruim een half jaar was ik 15 kilo kwijt en dit is inmiddels al weer bijna een jaar terug. Al bijna twee jaar lang op 72 kilo. Daar ben ik nog het meest trots op, dat ik het zo weet te houden. Het eten doe ik nog steeds khb, en natuurlijk smokkel ik inmiddels af en toe. Maar ik houd de weegschaal goed in de gaten, en blijf er voor zorgen dat ik niet op die 75 kilo beland.

Roel

Cliënt

Discipline!
Insuline spuiten is verleden tijd!

“Na jarenlang gefeest te hebben, misbruik te hebben gemaakt van mijn lichaam, was ik inmiddels een hartinfarct verder en een insuline spuiter, en kwam ik als slagroom op het toetje ook steeds meer aan.”

Lees meer

Mijn cardioloog Hugo van de Klippe wees mij op de gevolgen, en op de slechte waardes van mijn lichaam. Hij stuurde mij naar Het persoonlijke dieet, met de woorden, je moet wat doen aan dat insuline gespuit want daar groei je helemaal van dicht, en ik heb goede verhalen vernomen over de diëtisten en hun aanpak, en over 3 maanden terugkomen want ik ben in zijn geheel niet tevreden. Tijdens ons eerste gesprek viel mij de gedrevenheid op van de diëtist, en de wil om mensen te laten inzien dat er door een andere manier van leven je een stuk beter kunt voelen en door het leven kan gaan. Ik zelf at en dronk alles wat ik lekker vond en wanneer ik dat lekker vond, en ach als de suiker wat te hoog was, als ik dat wel eens prikten dan spoot ik gewoon een paar eenheden erbij en weer gaan met de banaan. Dat ik inmiddels al een aantal jaren lichamelijk problemen had gooide ik op ouder worden, pees en spier problemen. Lopen lange stukken was voor mij al een paar jaar een drama, door de pijn in mijn voeten, volgens de geleerde waren steunzooltjes de oplossing, echter in de praktijk in zijn geheel niet. De diëtist heeft voor mij een menu samengesteld, en mij aangegeven wat wel en wat niet kon. Al na een week merkte ik het resultaat. Het spuiten van 3 maal daags 14 eenheden, en 60 eenheden voor de nacht waren verleden tijd. Ik merkte snel dat mijn conditie vooruitging en ik minder last kreeg met lopen etc. Mijn energie nam toe, en mijn gewicht nam af. Doordat ik voor mij zelf de discipline kan opleggen om iets vol te houden, en getrouwd ben met een vrouw die elke dag ervoor zorgt dat ik eet wat ik mag eten, en dit ook voor mij klaar maakt, alsmede de hulp van de diëtist, ben ik inmiddels in waardes op een positieve manier verbeterd, is mijn medicijnen gebruik afgenomen, en voel ik mij stukken beter dan de afgelopen jaren. Inmiddels ben ik 13 kg kwijt, en weet nu dat de juiste voeding wel degelijk een heel belangrijke rol speelt in je leven. Soms denk ik wel eens waarom heeft nooit iemand van een diabetesinstelling of huisdokter mij gewezen op deze behandeling, en blijft men maar vastgeroest zitten in het oude verhaal van insuline en een dieet waar je misschien een beetje mee afvalt, maar het er ook weer met spoed aan eet. Er moet in mijn ogen meer gedaan worden aan de ruchtbaarheid voor deze manier van dieet en leven, zodat er een cultuuromslag komt in het oude verroeste systeem van behandelen. Uiteraard is alles een samenspel tussen behandelaar en patiënte, en is er motivatie en discipline nodig om tot goede resultaten te komen. Bij iedereen zal het anders werken, en het verloop anders zijn. Echter ben ik van mening dat voor elke diabetespatiënt dit een uitkomst moet zijn, om op een normale en gezonde manier door het leven te gaan, en complicaties te voorkomen. Ik dank Hugo voor het doorsturen, de diëtist voor haar inzet en motivatie, en mijn vrouw voor de heerlijke gerechten. Ik zal het volhouden, want een straf is het niet.

Jos

Cliënt

Energie!
- 20 kilo in 6 maanden tijd!

“Ik kreeg een voedingsadvies mee van Karina, en al vrij snel kwam de energie weer terug en voelde ik mij weer kiplekker.”

Lees meer

Al een flink aantal jaren (ruim 10), had ik last van minder energie in mijn lichaam en gerommel in mijn darmen. Hiermee ben ik een aantal keren naar een huisarts geweest, maar die had geen idee en zei dat je er maar “mee moest leren leven”. Totdat ik bij een bezoek aan huisarts Tamara de Weijer, ik kwam voor iets anders – , dit onderwerp ook toevalligerwijze aanroerde. De klachten horende die ik had, verwees ze me door na diëtiste Karina Schenk. Ik kreeg nu eens een echt volledig bloedonderzoek en daaruit bleek dat ik volledig energieloos was. Mijn eerste bezoek aan haar was in Purmerend, alwaar zij ook zetelde, net zoals in Andijk. Ze was verbaast ziende de uitslag van het bloedonderzoek, dat ik nog de kracht had om naar Purmerend te komen. Het bleek dus dat ik flinke lactose intolerantie had, als gevolg van een heftig p.trauma dat ik had opgelopen door fouten van de overheid. Dat had een vrij pittige stress veroorzaakt bij mij. Gevolgtrekking: overal waar melk (lactose) en gist inzat, bleek fout voor mij te zijn. Ik kreeg een voedingsadvies mee van Karina, en al vrij snel kwam de energie weer terug en voelde ik mij weer kiplekker. En geen gerommel en gedonder meer met mijn darmen. Ook viel ik 20 kilo af in 6 maanden tijd en hoefde ik geen cholesterol pilletjes meer te gebruiken. Ik kan gelukkig weer veel vrijwilligerswerk doen als gevolg hiervan.

Nelly en Harrie

Cliënt

Samen.
Wat een verademing!!

“Ik (Nelly) ben getest op allergische reacties en intoleranties op voedingsmiddelen. Daar kwam heel wat uit. Eindelijk een uitleg voor mijn klachten.”

Lees meer

Wij werden attent gemaakt op de website van “Het persoonlijke dieet” van Karina Schenk. Het gegeven sprak ons zeer aan, want wij waren allebei zoekende naar een oplossing voor onze gezondheidsproblemen. In het reguliere gezondheidscircuit voelden wij ons niet serieus genomen met onze klachten. Wij zijn mensen die willen weten waarom iets niet functioneert en niet meteen maar volgestopt willen worden met medicijnen. Zodoende kwamen wij terecht bij Karina Schenk. Wat een verademing!! Zij heeft Harry flink terug weten te krijgen met diabetes type 2 medicijnen, waardoor hij afviel en veel beter in zijn vel kwam te zitten. Minder gezondheidsklachten had, meetbare gezichtsvermogen verbetering etc. Ik ben getest op allergische reacties en intoleranties op voedingsmiddelen. Daar kwam heel wat uit. Eindelijk een uitleg voor mijn klachten. Karina pakt het heel rustig aan, legt uit, is blij als het lukt en je hebt het gevoel dat je het SAMEN met haar doet. Wij raden een ieder aan om (als je last hebt van klachten genoemd in deze website) eens bij Karina langs te gaan. Een zeer deskundige jonge vrouw die zeer begaan is met haar patiënten. Wij zijn erg blij met haar.