Recensies

Meld je vandaag nog aan

kaartje

Op deze pagina vind je een aantal recensies van onze cliënten. Klik op de ‘Lees meer’ tekst om de uitgebreide recensie te lezen.

Logo.png
Het persoonlijke dieet. Andijk
4.9
Gebaseerd op 24 recensies
powered by Google
Viv
Viv
17:49 08 Apr 21
Al jaren heb ik na elke maaltijd een heel vol gevoel gehad. Ook de nodige kilo’s kwamen eraan en bleven zitten. Na een voedselintolerantietest bij Karina, begon ik 4 weken geleden met het vermijden van diverse producten. Met als gevolg, geen vol gevoel meer, veel meer energie en 4.4 kilo lichter ! En dat allemaal door de geweldige begeleiding van Karina ! Ik voel mij een heel ander mens !lees meer
monique visser
monique visser
19:03 25 Mar 21
Via Osteopathie ” De Streek” zijn wij bij Karina gekomen.Onze zoon van 13 jaar had al een aantal jaren last van buikpijn. De pijn werd erger en hij ging ook nog veel spugen.Door een bloedtest zijn we er achter gekomen voor welke voedingsstoffen hij intolerant is.Door deze stoffen weg te laten uit zijn voeding zagen wij hem al snel opknappen!!Geen buikpijn…geen hoofdpijn en niet meer spugen.Onze zoon is super blij, zelfs de resultaten op school zijn verbeterd doordat hij zich beter kan concentreren.Karina dank je wel voor je luisterend oor en je duidelijkheid! Je bent een topper!lees meer
Joost Wagemaker
Joost Wagemaker
06:59 12 Mar 21
Een topper om in je netwerk te hebben! Professioneel en hartelijk. Al veel van onze cliënten zijn goed door Karina en haar collega’s geholpen.lees meer
Natasha Schuitemaker
Natasha Schuitemaker
19:31 10 Mar 21
Advies op maat, kundig en goed onderbouwd. Daar waar anderen stoppen zoekt het team van Het persoonlijke dieet door totdat ze een voedingsplan hebben gemaakt. Geen massaproductie of uit een boekje, maar ervaring, pure ervaring en luisteren naar de mensen i.c.m. een bloedonderzoek.lees meer
Maaike Fenijn
Maaike Fenijn
00:24 23 Feb 21
Heel fijne diëtiste. Houd altijd rekening met wel je wel en niet lust, wat je niet kan eten, je mentale situatie en neemt altijd al je klachten serieus.Erg flexibel en helpt ook graag even via de e-mail.Ik ben al van veel klachten af, onderweg naar klant vrij.Ook word je niet bevooroordeeld en zijn fouten maken okelees meer
Irina van Til
Irina van Til
20:08 03 Feb 21
Karina is een fijne persoonlijkheid die de tijd neemt om al je vragen rustig te beantwoorden.Wat erg belangrijk is om achter je eet keuzes te blijven staan .Ze weet je te motiveren en maakt je betrokken in je eigen proces.Waardoor je gaat begrijpen hoe je voeding keuze en je levenstijl DIRECT je gezondheid kan beïnvloed. Tevens maakt ze dit ook meetbaar met bloedwaardes wat extra motivatie en inzichten geeft.Ik ervaar deze manier van diëten als een leefstijl verandering die mij veel rust heeft gegeven. Ik voel mij beter in mijn vel.Persoonlijk ervaar ik dit niet als een dieet. Een verandering van leefwijze die ik met steun van Karina verander. Ik ervaar dit als een stuk preventief zorgen voor mijn eigen gezondheid. En bij het wegen ben ik dan toch ook afgevallen.Karina legt helder en begrijpelijk uit hoe dingen werken en geeft ook tips mee naar huis . Ik raad het persoonlijk dieet aan ook voor preventief onderhoud van je lichaam.lees meer
Alissa Van Tienderen
Alissa Van Tienderen
08:46 12 Jan 21
Karina heeft mij goed geholpen om meer energie te krijgen bij mijn chronische ziekte. Door de juiste voeding in combinatie met beweging heb ik meer kwaliteit van leven gekregen.lees meer
Volgende beoordelingen

Diëtist

-

Karina Schenk

IMG-20141021-WA0003

“Het was erg omschakelen. Maar mensen wat ben ik blij. Dit kan ik niet in woorden uitdrukken. ”

Lees meer

Hallo,

Ik ben Elly 61 jaar. Zo lang ik weet heb ik darmproblemen gehad en was altijd dik. Ik was 12 jaar en had maat 52. Ik heb van het te zwaar zijn nooit echt een probleem gemaakt. In mijn leven heb ik veel diëtisten gezien. Nadat ze het weeklijstje hadden gezien zeiden ze ‘jij moet niet liegen, want van dit lijstje kan JIJ niet zo dik zijn’. Dokters zowel in Amsterdam als hier in Stede Broec hebben het dik zijn altijd afgedaan als je eet teveel, het zit in de familie (dit klopt) en als je kinderen krijgt dan gaat het wel over. Ik kwam nooit aan in de zwangerschappen.

Darmproblemen ja dat was een heel ander probleem, dit was moeilijk. Ik ging altijd met radar ogen kijken waar een wc in de buurt was. 5x per dag naar de wc gaan was normaal, niet afvallen ging van kwaad tot erger. Steeds weer ging ik naar de huisarts met de vraag ‘wat is er toch aan de hand met mijn buik/darmen’?. De pijn kwam van de diverticulitis (plooien in de darmen waren ontstoken) wat later bleek.

Vreselijk ik durfde niet meer te eten, nagels en haar werden brozer, ik voelde mij vreselijk moe en werd steeds zwaarder. De diabetes ging ook helemaal verkeerd. Dus ik ging weer naar de dokter. Het antwoord was ga maar naar een interventie diëtiste??? Of een andere optie ga voor een Gastric Bypass operatie !!! Weer thuis gekomen, ben ik ondanks GEEN goede ervaringen met diëtisten toch maar op internet gaan kijken. Naar die interventie diëtiste, nou dat ging het voor mij niet worden (ik denk dat ik de eerste keer meteen ruzie zou hebben). Ik ben toch op internet gaan kijken en toen kwam (of het zo moest wezen) HPD voorbij. Dit sprak mij zo aan dat ik eigenlijk meteen heb gebeld/gemaild. Dit was voor mij de ommekeer in mijn leven. Uit het bloedonderzoek kwam veel uit zoals een intolerantie voor: koemelk, gist, meel en soja. Doordat mijn darmen niet goed functioneerde had ik een tekort aan B12, foliumzuur en vitamine D.

Het was erg omschakelen. Maar mensen wat ben ik blij. Dit kan ik niet in woorden uitdrukken. Mijn darmen zijn rustig, doen geen pijn meer, ik ga normaal naar de wc en er is 12.5 kilo af. En als de kers op de taart is mijn diabetes type 2 omgekeerd en heb ik dus geen diabetes meer. Jullie zullen wel kunnen begrijpen dat ik Karina zo ongelooflijk dankbaar ben dat ze op mijn weg is gekomen. Ik heb er geen woorden voor na zoveel jaar van ellende, nu een prachtig leven!

Groetjes van een blije Elly.

Elly

-

Darmproblemen

Claudia

“Hoera, ik ben klachtenvrij!”

Lees meer

Na jaren van zeer heftige eczeem (ik gebruikte hormoonzalf en af en toe prednison om het te onderdrukken) en daarbij ‘vage buikklachten’ ben ik na een lange weg bij Praktijk Het Persoonlijke Dieet terecht gekomen. Uit de uitgebreide bloedanalyse kwam heel duidelijk naar voren, dat mijn darmen erg gevoelig zijn voor gluten. Binnen 3 dagen nadat ik gestopt was met het eten van gluten voelde ik mijzelf al beter en binnen een week was het eczeem als sneeuw voor de zon verdwenen. Joyce heeft voor mij een persoonlijk voedingsplan opgesteld en mij gedurende het darmhersteltraject goed begeleid. Ik ben enorm blij met haar hulp en met het feit dat ik nu eczeemvrij en zonder buikklachten door het leven kan gaan.

Claudia

-

Klachtenvrij

sylviagorter

“Voeding doet niet zoveel want je bent chronisch ziek”

Lees meer

Dat is denk ik het antwoord dat ik het meest heb gehoord in mijn carrière als crohn-patiënt in het ziekenhuis.

Sinds 24 juli 2011 heb ik de diagnose ziekte van Crohn gekregen. Ik werd ziek en poef, binnen een half jaar was ik ineens een chronisch darmpatiënt. In de afgelopen 10 jaar heb ik veel geprobeerd. Alles op eigen houtje, want diëtisten die luisterden toch alleen maar vanuit protocol. De ervaring die ik had opgedaan dankzij de diëtiste uit het ziekenhuis, heeft mijn beeld nog verder vertroebeld. Ik was namelijk een Crohn patiënt dus ik hoefde mijn voeding niet aan te passen. Het is namelijk chronisch. Glutenvrij eten hoefde alleen als je Coeliakie had. Vervolgens kreeg ik verpakkingen onder mijn neus gedrukt van glutenvrije producten.

Ik kan eerlijk zeggen dat de meest de-motiverende reacties die ik heb gekregen, vanuit het ziekenhuis kwamen. Want: ‘het is niet wetenschappelijk bewezen dat voeding daadwerkelijk invloed heeft’. 5 operaties en twee kinderen verder, kwam ik via via bij Karina terecht. Ik kon namelijk niet verder op deze manier. De website had ik al vaker bekeken maar ik had echt tijd nodig om mij ertoe te zetten, alsof er een onzichtbare persoonlijke drempel lag.

Na het eerste gesprek was ik op mijn hoede, niet door Karina hoor. Door mijn eigen verleden was vertrouwen dat iemand echt naar jou luistert best lastig. Ik ben in september 2020 begonnen. Dat weet ik nog heel goed want ik had in huis al de nodige voorbereidingen gedaan. Zakjes en pakjes eruit, meer kruiden gekocht (want smaak aan eten is fijn) en vooral kijken naar wat ik wel mag. Dat laatste is een fase waar je doorheen gaat, want in het begin zie je vooral alles wat je wel altijd at en nu niet meer mag. Wees gerust, het kost tijd en dat gaat steeds beter.

Na mijn laatste operatie zakte mijn ontstekingswaarde niet. Ondanks mijn sterke medicijnen. Dat wil zeggen, de Crohn bleef onrustig. En dat terwijl ik al bijna een meter darm kwijt was. Dat stuk wat aan elkaar gezet is blijft gevoelig voor ontstekingen. 6 april 2020 was mijn ontstekingswaarde 906 (calpro) dit was net 3 maanden na mijn laatste operatie. Hierop volgde 7 sept 2020 toen zat ik op 991. Kennelijk deden de medicijnen hun werk niet voor mij. Die maand startte ik bij Karina.

Mijn laatste check-up was 28 april 2021. Ik had toen een ontstekingswaarde van 154. Ik ben 26 januari 2021 op eigen initiatief gestopt met mijn medicijnen. Mijn arts voelt nog steeds niet dat hij kan zeggen dat dit met mijn voeding te maken heeft. Ondanks dat hij de resultaten met eigen ogen ziet. Dat is oké voor mij. Hij hoeft het niet te erkennen. Ik zie, voel en ervaar zelf wat deze stap met mij heeft gedaan. Dat is voor mij genoeg. Ik ben dit jaar gestart met een cursus voor omscholing, en ben bezig met een traject richting werk. De aanpassing van mijn voeding was echt mijn laatste strohalm. En het heeft mij weer een toekomst gegeven.

Wat voor mij het meeste heeft betekend in deze afgelopen periode is dat Karina zonder oordeel kijkt naar iemands persoonlijke leefstijl. Iedereen heeft zijn eigen valkuilen. En dat is oké. Erken ze, leer ze herkennen en ga ermee aan de slag.

Aan de slag gaan met het persoonlijk dieet, is toch eigenlijk hetzelfde als jezelf een eerlijke spiegel voorhouden.

Durf er maar in te kijken.

Sylvia

-

Weer een toekomst

IMG-20210310-WA0000

“Het is fijn om een professioneel geschoolde diëtiste te hebben die oordeel loos luistert en deelt in medevreugde!”

Lees meer

Na een hersenbloeding bleef ik met restschade zitten. Een daarvan is vermoeidheid. Onaangekondigd, alles overheersend maakt dat je moet stoppen. Energie op laag niveau. Ik probeerde van alles om dat toch te verbeteren en na een kleine verbetering viel ik steeds terug. Ik wilde er nog 1x wat aan laten doen, grondig en zorgvuldig.
Ik meldde me aan bij Joyce en na een intake kwamen we op een intolerantie bloedonderzoek. Ik kreeg de spullen thuis en liet bloed prikken. Ik hoopte oprecht dat er iets uit zou komen, want dan kan je er ook iets aan doen. En er kwam genoeg uit: intolerantie voor gluten, ei, honing en maïs. Logisch dat ik zo snel moe was. Mijn lijf had het er maar zwaar mee. Ik ontving een uitgebreide voedingslijst, eetplan en beschrijving van alternatieven. Ik realiseerde me dat Joyce haar beste had gegeven, nu was het mijn verantwoordelijkheid om er serieus mee aan de slag te gaan.

Ik gunde mezelf een zaterdag om in de buurt op zoek te gaan naar alternatieve en gezonde producten. Dat viel me enorm mee! Een bioboerderij, reformwinkel en de dieetstraat van Jumbo bieden genoeg gezonds en passends. Ik maakte een weekplan, boodschappenlijst en begon. Dat was zo goed te doen. Weten wat je gaat eten en het in huis hebben geeft mij heel veel structuur. Structuur in mijn week en dag waar ik al lang naar op zoek was en gratis werd meegezonden met deze aanpassingen. Een ware lijfstijlverandering dus.

Ik ben op aanraden ook gaan wandelen op nuchtere maag, voor extra energie. Na een paar dagen voelde ik me al beter. En na een week helemaal lekker. Ik merkte hoe ingehouden ik eigenlijk leefde, met als doel de vermoeidheid voor te blijven. Maar nu lukte het weer om mijn dingen te doen, zonder middagdutje of afknappen. Joyce is steeds stimulerend en steunend in verbinding gebleven. Met extra tips, achtergrondinfo etc.

Het is fijn om een professioneel geschoolde diëtiste te hebben die oordeel loos luistert en deelt in medevreugde! Inmiddels heb ik mijn favoriete gerechten in mijn hoofd afgestemd op wat goed voor me is. Ik ben enorm dankbaar voor deze aanpak en voel me energiek genoeg om een dag vol activiteiten aan te kunnen!

Ellen

-

Energiek

emma1

“Door Corona was het niet altijd mogelijk elkaar fysiek te ontmoeten, maar ook de telefonische consulten en het beeldbellen waren goede contactmomenten”

Lees meer

Ik ben Emma, 40 jaar en dacht al 12 jaar dat ik prikkelbaar darm syndroom had. Nadat ik bij fysiotherapie en de osteopaat min of meer was vastgelopen in de behandeling (voor andere klachten) werd ik door de osteopaat doorgestuurd naar het persoonlijke dieet, met name Karina Schenk.

Ik ben nu klachtenvrij (tot ik per ongeluk toch iets eet waar ik niet tegen kan, maar dan weet ik hoe dat komt) en ik ben 15 kg afgevallen.

Ik had al jaren buikpijn en het gevoel van een bal ter grote van een vuist in mijn buik, mijn spieren waren allemaal verkrampt, ik had weinig energie en ik was neerslachtig. Daarnaast had ik ook behoorlijk wat overgewicht, al eerder verloren en weer terug gekregen (jojo). Ik koos voor het darm pakket.

Na bloedonderzoek bleek ik maar liefst 21 voedsel intoleranties te hebben. De grootste boosdoeners: gluten en koemelk. Met hulp van Karina leerde ik omgaan met deze, toch wel, wereldverschuiving. Ik heb een compleet nieuw voedingspatroon, dat voor mij goed vol te houden is. Ik leerde zelf weekplannen maken, creatief met recepten omgaan en had veel steun ook aan de facebook groep waarin men successen, dips, tips en recepten uitwisselt.

Door Corona was het niet altijd mogelijk elkaar fysiek te ontmoeten, maar ook de telefonische consulten en het beeldbellen waren goede contactmomenten. Karina, bedankt voor de zet in de juiste richting, nu kan ik zelf verder.

Emma

-

Klachtenvrij

IMG-20200607-WA0008-2

“Deskundig advies, luisterend oor, begrip, kritische kijk en ingaan op de behoefte van de persoon aan de andere kant van de tafel, dat zijn voor mij de kern woorden van het HPD.”

Lees meer

Ik was gewoon klaar met onregelmatig eten, gebrek aan energie, maar het allerergste vond ik een bepaald soort eten maar gedachteloos naar binnen te stoppen.
Dit kon en moest anders. Via via kwam het PD op mijn pad, natuurlijk met een wachtlijst maar “hee”, 2 maanden maakte ook niet meer uit.
Met toch een paar vlinders in mijn buik en een stuk papier waar ik mijn verhaal op had geschreven ging ik naar binnen. Voelt toch een beetje met je billen bloot, maar ik was er klaar voor, 300% ging dit mijn ding worden. Zo voelde dat echt voor mij. Deskundig advies, luisterend oor, begrip, kritische kijk en ingaan op de behoefte van de persoon aan de andere kant van de tafel, dat zijn voor mij de kern woorden van het PD. Nou dan krijg je je eigen boekje met wat goed is voor jouw lichaam. Is dat een moeilijk boekje? Nee zeker niet maar dat zijn wel meer boekjes over voeding niet maar toch is dit boekje anders want hier kan je echt een lifestyle van maken want alles is ook echt lekker. Is het makkelijk? In het begin wel. Super gemotiveerd, lekkere producten, maar dan……. Is er toch een moment dat je iets wilt wat nou net niet in het boekje staat om welke reden dan ook. Het PD advies is dan zorg dat het een 10 is en geniet. Nou echt geniaal vind ik dat en nee natuurlijk niet iedere dag deze zin en misschien niet eens iedere week, maar de gedachte dat deze zin af en toe mag heeft voor mij echt gewerkt. En kan ik zeggen dat het dus echt een lifestyle is geworden. Voor mij persoonlijk de punten van succes :
1 Niet op de weegschaal staan. Leven vanuit je gevoel en luisterne naar je lichaam. Er zijn meer meet methodes dan je weegschaal. De weegschaal brengt in mijn beleving verdriet en teleurstelling en dat is alles behalve motiverend.
2 Kijken naar de stappen die goed zijn gegaan of punten die je je al eigen hebt gemaakt en verweven hebt in je leven en niet altijd naar wat er niet goed is gegaan.
3 Je kan ieder moment van de dag weer de juiste en bewuste keuze maken. Dus niet maandag of morgen want nu heeft het toch geen zin meer. Nee je bent je bewust en handel NU.
4 Ik ga haar toch noemen, en dat is Karina voor mij. Deze vrouw heeft mij veel geleerd en is ten alle tijden zeer kritisch, houd een spiegel voor en vertaald je woorden voor de tocht naar je betere ik.
Trots ben ik op mezelf en ik weet wat ik moet doen, maar zal niet schromen om weer contact te zoeken met het PD.

Wendy

-

Bewust

Logo.png

“Inmiddels ben ik bijna 6 maanden bezig en bijna 17 kilo lichter dan voorheen.”

Lees meer

Hallo, als eerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Rosemarie en ik kwam eind september bij Eva Kater. Het afvallen lukte mij niet, al jaren van alles geprobeerd en dit was het laatste wat ik nog wilde proberen. Gedurende de dag was ik erg moe en na het werk in de avond als ik even op de bank gezeten had, voelde ik mij erg stijf.

Toen ontving ik de uitslag van het bloedonderzoek. Eva belde mij op zaterdag, ik zal dit telefoontje nooit vergeten. Zij vertelde mij dat ze slecht nieuws had en dat de uitslag van mijn bloedonderzoek te vergelijken is met de uitslag van iemand met diabetes type 2. Daar schrok ik enorm van, maar Eva vertelde mij dat wij daar samen aan gaan werken en de diabetes gaan omkeren. Inmiddels was ik zelf al begonnen met het eten van koolhydraatbeperkte voeding en na het avondeten elke avond een halfuur te wandelen. Mijn HbA1c waarde was 73 nmol/mol en glucose nuchter was 11 nmol/l. Na een week ontving ik mijn persoonlijke voedingsplan en ben ik er mee aan de slag gegaan.

Omdat de waarden zo hoog waren, heb ik zelf een setje gekocht om de glucose te meten. Elke ochtend meet ik mijn bloedglucose om te kijken hoe het met mijn bloedsuikergehalte gaat. Mijn nuchtere glucose schommelt nu vaak tussen de 7 en 8 nmol/l. Naast mijn suikerwaarden, waren mijn vitamine B12 en D ook te laag. Deze zijn laatst nogmaals onderzocht en hieruit bleek dat mijn vitamine B12 nu een goede waarde heeft en de vitamine D net iets te laag zit.

Ik ben graag op zoek naar nieuwe recepten en deze vind ik veelal op Pinterest. Het motiveert mij dat ik mijzelf steeds beter voel en dat mijn gewicht blijft afnemen. Inmiddels ben ik bijna 6 maanden bezig en bijna 17 kilo lichter dan voorheen. Ik ben heel blij dat ik bij Eva ben terechtgekomen. Ik vind het erg fijn dat als ik vragen heb, ik deze kan stellen via de mail of WhatsApp. Daarnaast ben ik ook erg tevreden met het tot nu toe behaalde resultaat zonder het gebruik van medicatie. Het laatste gedeelte van dit proces gaat mij ook lukken!

Rosemarie

-

Tevreden

image002

“Het ene poedertjes naar de andere , spierverslappers, laxeerthee, laxeermiddel, meerder darmonderzoeken en MRI en CT scans en een bloedonderzoek om allergie te ontdekken. Daar kwam niks uit.”

Lees meer

Ik ben zo dankbaar!

Ik ben Trudy Borm 56 jaar en kom uit Wervershoof.

Ik heb mijn levenlang al last gehad van mijn darmen, maag en eczeem. Altijd brak alles mij op (vaak zure oprispingen) door met name melk.

Dus op advies van iemand, ben ik gestopt met zuivel. Daarna begon ik toen met maagbescherming. Dat scheelde al enorm en had ook geen last meer van eczeem. Maar rond die tijd stopte ik ook met roken. Mijn darmen zeiden, ik stop ermee. Ik kon soms een hele week niet poepen en kreeg ik veel lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en overal pijn.

Het ene poedertjes naar de andere , spierverslappers, laxeerthee, laxeermiddel, meerder darmonderzoeken en MRI en CT scans en een bloedonderzoek om allergie te ontdekken. Daar kwam niks uit. Ik heb ook veel ziekenhuis opnames gehad, dit vanwege ontstekingen aan mijn darmen. Na een aantal jaren werd er door een internist gezegd; “nou vrouwtje het is voor ons moeilijk om te achterhalen wat de oorzaak is van de ontstekingen, maar ik schrijf u een goed medicijn voor en dan komt alles goed”.
Dit was ANTIDEPRESIVIA. Dit was voor mij einde in het geloof in deze geneeskunde. Daarna ben ik zelf gaan googlen om tot oplossingen te komen.

Ik heb voetreflex, electro acupunctuur gedaan en verschillende diëten gevolgd. Maar het werkte allemaal niet. Tot ik bij Bianca van Colon Care Centrum in Hoorn terecht kwam. Ik startte met darmspoelingen iedere week, daarna eens per maand en nu om de 3 maanden. Ontstekingen namen af. Maar omdat ik toch heel vaak een opgeblazen buik had en mega last van mijn darmen, vaak boeren en scheten laten, harde ontlasting (knikkers) en dunne ontlasting, was ik niet tevreden. Ik was vaak moe en dan moest ik ’s middags even slapen en ’s avonds om 9 uur zat ik alweer te knikkerbollen.

Ik hoorde iemand in december 2019 zeggen, ik heb bloedonderzoek laten doen bij Het persoonlijke dieet en dan gaan ze kijken waar je een voedselintolerantie voor hebt. Ik dacht dat ga ik ook laten doen. Er kwam bij mij uit dat ik zeker geen; ei, kiwi en lijnzaad kan eten. Toen ging het al stukken beter. Maar ik bleef nog heel moe en vaak boeren en scheten laten. Karina adviseerde om te stoppen met brood en wel o.a. Fjord crackers (zonder tarwe). Nou ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar ik ben zo BLIJ dat ik bij Het persoonlijke dieet terecht ben gekomen. Ik ben zo FIT als een hoentje. Heb in mei 2020 een darmspoeling gehad en er kwam ¼ deel aan knikkers los dan normaal.

Ik heb geen darmklachten meer gehad. Karina mijn Dank is groot, dat jij dit voor elkaar heb gekregen.

Warme vriendelijke groetjes, Trudy Borm

Trudy

-

Dankbaar

basjes

“Na een zoektocht van ongeveer 3 jaar was het fijn om eindelijk het gevoel te krijgen serieus genomen te worden..”

Lees meer

Als kind al klachten.
Als kind had ik al snel buikpijn, bijvoorbeeld als ik zenuwachtig was voor iets. Dit is altijd zo geweest. Toen ik iets ouder werd, ging mijn stoelgang ook erg achteruit. Doordat mijn stoelgang zo slecht werd, kreeg ik last van heftige buikpijn aanvallen, waarbij ik huilend van de pijn niet meer van de wc af kon komen. In deze periode was ik zo bang voor de pijn van deze aanvallen dat ik zelfs bang was om mee te gaan op kamp in het tweede jaar van de middelbare school. Het beperkte me en dat als 14-jarige. Na een tijdje heb ik mezelf geleerd om te gaan met de pijn tijdens zo’n aanval waardoor mijn angst afnam.

Na een tijdje werden de aanvallen minder maar kreeg ik last van dagelijkse buikpijn. Bijna elke avond na het avond eten moest ik plat op de bank liggen omdat ik niet meer kon staan of zitten van de buikpijn. Na een half uur zakte de pijn weg en kon ik alles weer doen. Maar het werd erger, uiteindelijk lag ik een uur plat en had ik ook last van benauwdheid tijdens de buikpijn. Daarnaast heb ik in deze periode had ik ook elke dag hoofdpijn en last van een chronische vermoeidheid. Dit was het moment dat ik naar de dokter ben gegaan. Na het gesprek ben ik getest op pfeiffer. Uit de bloedtest kwam dat ik dit niet had. Dus weer naar de dokter, waarbij ik kreeg te horen dat het wel van de stress zou komen.

Mentale gezondheid.
Na een tijdje proberen rustiger aan te doen en af te wachten of mijn klachten zouden minderen gebeurde er helemaal niks. Het enige wat gebeurde was dat ik me steeds slechter ging voelen, ook mentaal. Dus weer naar de dokter toe, samen met mijn moeder. Na het gesprek ben ik licht overspannen verklaard door de dokter. Dit was heftig om te horen als 18-jarige. Overspannen, hoe kan dat? Ik ben nog zo jong?
Om hier goed mee aan de slag te gaan ben ik met iemand gaan praten, die me heeft geholpen om bepaalde dingen ook los te laten en te kijken naar wat echt belangrijke dingen zijn. Om mijn cirkel compleet te houden en geen overbodige energie te verspillen. Dit heeft zeker voor een deel geholpen, maar mijn buikpijn, hoofdpijn en vermoeidheid waren niet weg.

Spelen met eten, wat is dat?
Na een jaar ben ik weer naar de dokter gegaan, nog steeds met de klachten van een dagelijkse buikpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Daarnaast voelde ik me in deze periode ook dik, wat niet raar was omdat mijn buik constant opgeblazen was. Na een gesprek bij de dokter kwam de constatering PDS, dit betekent Prikkelbaar Darm Syndroom. Met het advies om te gaan spelen met eten. Weet iemand wat PDS echt is? Want ik heb nog steeds geen idee. Deze benaming is ontzettend vaag en ik geloof niet dat iemand er wat aan heeft. Spelen met eten, wat is dat? Hoe doe ik dat?

Ook met deze doktersafspraak was ik niks opgeschoten. Wel ben ik toen al wat dingen niet gaan eten omdat ik daar heftig op reageerde. Maar alsnog had ik veel buikpijn, was ik opgeblazen en was mijn stoelgang nog steeds om te huilen. Je zal het al raden, ik ben weer naar de dokter gegaan. Dit keer ben ik wel zelfverzekerder heen gegaan, vooral met een doel. Het doel dat er dit keer meer getest werd en een oplossing zou komen. Ook wilde ik nu persé een verwijzing naar een diëtist. Dit was een succes. Mijn bloed werd eindelijk getest op meerdere punten, zoals gluten en schildklier. Uit dit bloedonderzoek bleek dat ik een vertraagde schildklier heb, een vertraagde schildklier betekend een vertraagde stofwisseling. Dit betekent een lage vetverbranding, maar ook psychische klachten. Wat een verband legt met het feit dat ik me mentaal dus ook niet goed voelde.

Daarnaast moest ik eerst een medicijnen slikken om mijn stoelgang wat op gang te helpen. Als dat niet zou werken dan zou ik een verwijzing krijgen naar een diëtist. Dit medicijn werkte totaal niet. Na zes weken aan de stoelgang medicijnen gezeten te hebben heb ik mijn verwijzing gekregen naar de diëtist.

Het persoonlijke dieet.
Na een zoektocht van ongeveer 3 jaar was het fijn om eindelijk het gevoel te krijgen serieus genomen te worden. Er werd nu echt naar een oplossing gezocht voor mijn ‘onverklaarbare’ klachten. Mijn keuze voor Het persoonlijk dieet was simpel. Na het lezen dat Karina Schenk zelf van alles heeft mee gemaakt en zich totaal zou inzetten om ‘onverklaarbare’ klachten te verhelpen was ik om. Nu ben ik nog steeds ontzettend blij met deze keuze.

Momenteel eet ik geen gluten, lactose, aardappels, koolsoorten, gerst, haver en rogge meer. Dit is een hele lijst en het beperkt mijn menu. Maar het is het tot nu toe allemaal waard. Ongeveer 5 maanden eet ik deze voedingstoffen niet meer en ik ben zo vooruitgegaan met mezelf, zowel fysiek als mentaal. Ik heb niet meer elke dag buikpijn, heb al tijden geen hoofdpijn meer gehad en mijn energie is weer bijna helemaal zoals het hoort te zijn. Een wat drukkere week kan ik fluitend doorkomen zonder kapot te zijn in het weekend. Het is een wereld van verschil.

Nu ben ik 20 jaar oud en het gaat officieel GOED met me. Wat bijzonder is om te zeggen na al die jaren van zoeken en me mentaal en fysiek slecht voelen. Ik vraag me wel eens af of ik ook overspannen verklaart zou zijn als er eerder naar mijn darmen werd gekeken in plaats van naar stress. Het zal er zeker deels mee te maken hebben gehad. Het is jammer dat het bij mij zolang heeft geduurd voordat ik de hulp kreeg die ik echt nodig had, maar gelukkig ben ik er wel gekomen na al die jaren.

Lynn

-

Darmverhaal

cornelia-22

“Ik ben bij Het persoonlijke dieet terecht gekomen op advies van mijn schoonzus, die huisarts is. Ik wilde een feest geven als ik 50 zou worden, maar vond het maar niets als ik niet afgevallen zou zijn.”

Lees meer

Dus besloot ik om nogmaals een poging te doen om af te vallen. In het verleden heb ik jaren lang van alles geprobeerd. Ik ben bij verschillende diëtisten langs geweest en ik heb hun advies gevolgd. Ik heb veel gesport (minimaal 4 uur per week, soms 1,5 achter elkaar) maar dat gaf niet het beloofde resultaat. Ik had ook het dr. Frank dieet gevolgd en ik ben daardoor afgevallen. Maar na een jaar kwam langzaam alles terug. En de volgende keer dat ik het dieet probeerde, werkte het niet meer. Dus ik besloot om naar de diëtist te gaan, maar eerlijk gezegd had ik niet erg veel hoop. Ik vond het in het begin bijzonder dat ik de bloedanalyse eerst moest doen. Pas daarna volgde het dieetadvies. Dat vond ik al een hele stap, want dat was nooit eerder nooit gedaan. Om mijn verhaal niet te lang te maken, wil ik nu al zegen, dat het mij gelukt is om weer 15 kg af te vallen (dat was ook mijn doel). Mijn advies is om de lat niet te hoog te leggen, want dan is het niet realistisch. Als het doel realistisch is, kan je het ook vol houden. Ik denk dat dat ook de rede is dat ik na anderhalf jaar nog steeds op het goede niveau zit. Het schommelt een beetje met 2 kg op en neer, maar ik kom weer bij de diëtist, als het gewicht verder omhoog gaat. Dat is wat ik waardevol vind aan het dieetadvies van Het persoonlijke dieet, het is een persoonlijk advies dat gericht is op wat je zelf kan vol houden, zodat het ook op lange termijn werkt. Het is een leefstijl, het is geen dieet. Je leert wat je wel en niet moet eten voor een gezond leven en om slank te blijven. Wat ik niet zo lang geleden ontdekte, was dat het dieet dat ik nu volg, ook erg goed is tegen dementie. Als je 50 jaar oud bent, moet je daar ook al aan denken. Wat je moet doen om  dementie te voorkomen, of ten minste zo laat mogelijk te krijgen. Dieet is op dit moment het enige wat je zelf in de hand hebt.

Cornelia

-

Gelukt!

IMG_20200324_161237-2

“Door het dieet spuit ik geen maaltijd en langdurige insuline meer. Ik voel mij blij, goed en ik heb hypo’s meer. Zo fijn”

Lees meer

Hallo ik ben Gre, 69 jaar en ik heb al 20 jaar diabetes type 2, spoot tot okt 2019 ruim 8 jaar insuline, hartproblemen en ik ben spierreuma patiënt enz.

Ik ben half oktober 2019 gestart met Het persoonlijke dieet. Mijn diëtist is een hele lieverd. Ze heeft voor mij 5 persoonlijke diëten gemaakt. Die wissel ik regelmatig af.
Ten eerste is het fijn en lief dat de diëtist mij hierin steunt. Ik ben haar heel dankbaar en superblij met haar.

Door het dieet spuit ik geen maaltijd en langdurige insuline meer.

Ik voel mij blij, goed en ik heb hypo’s meer. Zo fijn!

Ik kan nu alles beter zoals wandelen dingen in huis doen. Als ik nu iets doe dan zweet ik veel minder. Dankzij met behulp, steun en begrip van het dieet en Karina.

Mijn gewicht thuis in oktober 2019 was 95 kg en bij Karina 91.8 kg. Nu (8 maanden later) is mijn gewicht al 6 weken stabiel en ik weeg nu 66.6 kg. Mijn gewicht zit tussen de 66.1 kg en 66.7 kg. Ik ben hier heel blij mee.

Eet nu na het warm eten extra volle yoghurt met noten. Overheerlijk!

Mijn man en kinderen zijn super trots op mij. Hoe mooi ik er nu uit zie. Ik ben zo blij met mijn gewicht en als ik er nog iets af wil. Dan lukt mij dat ook.

Ik hoop dat mijn ervaring jullie steunt en mee helpt om het vol te houden. Ik wens iedereen succes.

Lieve groetjes Gre.

Gre

-

Insulinevrij

IMG-8041

“Ik zei tegen mezelf; als je boven de 75 kilo komt, moet je er echt wat aan gaan doen!”

Lees meer

Ik zei tegen mezelf; als je boven de 75 kilo komt, moet je er echt wat aan gaan doen! Maar elk jaar kwam er stiekem een kilo bij. Samenwonen, lekker koken en snoepen, maar vooral veel dingen eten die helemaal niet goed voor mij bleken te zijn. Gek op brood, en op vlees, en vooral de combinatie ervan. Als tussendoortje at ik een liga, muesli reep of een banaan. Helemaal niet slecht dacht ik. Maar in combinatie met de 4 boterhammen, en aardappels, pasta of rijst in de avond en af en toe een lekkere snack bleek dit toch een kilo per jaar te veroorzaken. Bij 86,6 kilo was ik het zat. Meer dan zat. Ik vroeg Het persoonlijke dieet om advies, en was binnen 3 maanden al 10 kilo kwijt. Na ruim een half jaar was ik 15 kilo kwijt en dit is inmiddels al weer bijna een jaar terug. Al bijna twee jaar lang op 72 kilo. Daar ben ik nog het meest trots op, dat ik het zo weet te houden. Het eten doe ik nog steeds khb, en natuurlijk smokkel ik inmiddels af en toe. Maar ik houd de weegschaal goed in de gaten, en blijf er voor zorgen dat ik niet op die 75 kilo beland.

Natashja

-

Gewicht

Logo.png

“Mijn ontstekingswaarden waren nu 3.8 in plaats van 3204 een half jaar eerder! Een gigantisch groot verschil en dat allemaal bereikt door het veranderen van mijn voedingspatroon. “

Lees meer

In 2017 kreeg ik de diagnose Colitis Ulcerosa. Sinds die tijd slik ik iedere dag medicijnen. Ondanks deze medicijnen had ik om de paar maanden toch last van opvlammingen. Niet alleen vervelend maar ook gevaarlijk, want zo’n opvlamming is toch een ontsteking in de darmen waar het lichaam iedere keer tegen moet vechten. Voor mijn gevoel deed ik alles om zo’n opvlamming te voorkomen: ik at gezond, ging minder werken voor meer rust en sportte veel. Toch kreeg ik in november 2019 weer een opvlamming. Dat moment was voor mij de ommekeer. Ik voelde mij door de opvlammingen erg vermoeid en had totaal geen energie om leuke dingen te ondernemen… en dat voor iemand van (toen) 24 jaar!
Ik meldde mij aan bij Het persoonlijke dieet en liet een bloedtest afnemen. In diezelfde periode moest ik voor een halfjaarlijkse check naar het ziekenhuis. Daar kreeg ik het bericht dat door mijn opvlamming de ontstekingswaarden in de ontlasting veel te hoog waren, namelijk 3204 terwijl lager dan 50 ‘normaal’ is. De arts vertelde mij dat dit zo niet langer door kon gaan en schreef mij direct een kuur van zware medicijnen voor om de ontsteking te behandelen. Wanneer de ontsteking verdwenen zou zijn, zou ik daarna maandelijks naar het ziekenhuis moeten komen om medicijnen te krijgen via een infuus. Dit zijn zware medicijnen, waarvan het immuunsysteem ook wordt onderdrukt. Ik voelde mij hier niet goed bij en had de hoop gevestigd op de uitslag van de bloedtest van Het persoonlijke dieet. De kuur om de ontsteking te behandelen had ik nog wel opgehaald bij de apotheek, maar ik had uiteindelijk besloten om deze, uiteraard in overleg met de arts, niet te nemen en mij volledig te focussen op de uitslag van de bloedtest en de adviezen van de diëtiste.
Een paar dagen na het bezoek aan het ziekenhuis kreeg ik de uitslag van de bloedtest. Uit de test kwam naar voren dat ik op ongeveer negen verschillende producten reageerde. Deze producten heb ik vervolgens op advies van de diëtiste geëlimineerd uit mijn voedingspatroon. Al na een paar weken begon ik verschil te merken. De ontsteking leek minder te worden en ik voelde dat ik ook meer energie kreeg. Toch was ik nog iedere keer bang dat de ontsteking terug zou komen of weer erger zou worden. Pas na een paar maanden kreeg ik echt vertrouwen in mijn lichaam en voelde ik mij veel beter en energieker. Dit werd vervolgens ook bevestigd bij de halfjaarlijkse check in het ziekenhuis. Mijn ontstekingswaarden waren nu 3.8 in plaats van 3204 een half jaar eerder! Een gigantisch groot verschil en dat allemaal bereikt door het veranderen van mijn voedingspatroon. Ik ben ontzettend blij dat ik zo goed ben geholpen bij Het persoonlijke dieet en dat we samen hebben gekeken naar wat voor mij echt werkt. In plaats van zware medicijnen eet ik nu veel gezonder en voel ik mij veel beter. Daar ben ik super blij mee!

Romy

-

Diagnose Colitis Ulcerosa

titel

“Het voordeel van Het persoonlijk dieet is dat je veel bewuster wordt van wat je eet, door een aantal aanpassingen in je voedingspatroon kun je gemakkelijk een gezond gewicht bereiken en behouden.”

Lees meer

Momenteel geniet ik elke dag weer van mijn nieuwe ik  Ik ben al een aantal jaren veel te zwaar waarbij mijn omvang en gewicht steeds iets toenam. Ik baalde met name van mijn buikomvang en voelde mij niet fit.  Deze negatieve spiraal moest worden doorbroken, daarom heb ik contact opgenomen met Het persoonlijke dieet. Na het bloedonderzoek heeft de diëtist mij een plan van aanpak voorgesteld, waarbij voeding zoals o.a. suiker, pasta, aardappels en brood zoveel mogelijk moesten worden geminderd. Voor veel producten welke ik dagelijks nam heeft de diëtist een gezonder alternatief voorgesteld. Het voordeel van “het persoonlijk dieet” is dat je veel bewuster wordt van wat je eet, door een aantal aanpassingen in je voedingspatroon kun je gemakkelijk een gezond gewicht bereiken en behouden. Na twee weken was ik al bijna 4 kilo kwijt, de positieve spiraal is ingezet!! De combinatie van deze levensstijl en sporten is perfect waarbij fitter worden en gewicht verliezen hand in hand gaan. Momenteel ben ik 2 kilo verwijderd van mijn streefgewicht. Als mijn streefgewicht is bereikt blijf ik dit voedingspatroon/levensstijl aanhouden, waarbij ik toch geregeld kan eten en drinken wat ik graag wil. Momenteel geniet ik elke dag weer van mijn nieuwe ik.

Andre

-

Streefgewicht?

Logo.png

“Ik vroeg me vaak af of ik nog wel genoeg energie zou blijven houden om alles te doen dat ik wil: werken, er zijn voor mijn gezin, sporten, vrije tijd.”

Lees meer

Elf jaar geleden kreeg ik de diagnose colitis ulcerosa. Ik had toen al vaak ontstekingen in mijn darmen gehad, met alle pijn en ongemak die daar bij horen. De medicijnen werkten eerst goed, maar gedurende de jaren steeds minder. Vaak was er een aanwijsbare reden voor ontstekingen in drukke tijden, maar soms ook niet. De klachten werden steeds erger. Ik vroeg me vaak af of ik nog wel genoeg energie zou blijven houden om alles te doen dat ik wil: werken, er zijn voor mijn gezin, sporten, vrije tijd. Ik at vaak tussendoor om mijn energie toch op peil te houden, wat mijn gewicht niet ten goede kwam. Toen ik na een zeer stressvolle tijd een prednisonkuur nodig had gehad om weer beter te worden, ben ik geschrokken van de nasleep die de kuur veroorzaakte. Ik was er nog maandenlang moe van. Dit wilde ik nooit meer meemaken. Ik ging me verdiepen in beter eten, en kwam zo Het Persoonlijke Dieet tegen. Ik ging eten volgens mijn eigen plan, zonder gluten, ei en melk. Ik had niet kunnen vermoeden dat mijn leven er na 6 maanden zo anders uit zo komen te zien. Ik voel me beter dan elf jaar geleden. Ik heb meer energie, en geen ontstekingen of buikpijn meer. Ik werk meer dan voorheen, en heb nu de energie om allerlei dingen aan te pakken. Binnenkort maak ik een afspraak in het ziekenhuis om te zien of ik de medicijnen kan afbouwen. Het beste dat Karina voor me deed, was me er aan herinneren dat nieuwe gewoontes aanwennen tijd kost. Die heb ik genomen. In het nieuwe jaar start ik met het natraject: nog gezonder worden en afscheid nemen van de prednisonkilo’s. Ik ben er klaar voor!

Marije

-

Diagnose Colitis Ulcerosa

Marleen klein

“Een terugkerend patroon wat zorgde voor onmacht, dieet moe en vaak grote teleurstellingen.”

Lees meer

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik aan het dieten. Met als resultaat een jarenlang jojo effect, wat in mijn situatie beter kan worden omschreven als diabolo effect. Dan weer 5 kilo eraf, 8 kilo erbij 10 kilo eraf, 15 kilo erbij en zo kan ik nog even door. Een terugkerend patroon wat zorgde voor onmacht, dieet moe en vaak grote teleurstellingen.

In april 2019 ben ik gestart bij “Het Persoonlijke Dieet”. In tegenstelling tot eerdere dieten ben ik niet minder, maar anders gaan eten. Een persoonlijk plan, afgestemd op mijn lichaam en leven. Juist dat was voor mij de sleutel tot succes!

Mijn grootste winst is dat ik al ruim een half jaar op een stabiel gewicht zit. Waarin ik veel eetgewoontes heb afgeleerd en voorzichtig een nieuwe leefstijl eigen heb gemaakt. Dat geeft vertrouwen! Ik voel mij fit, sport intensief en ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. De 27 kilo die ik ben afgevallen til ik regelmatig op in de sportschool, dan kan ik echt niet geloven dat ik deze kilo’s elke dag met mij mee heb gedragen.

Ik ben Karina erg dankbaar voor haar prettige en gedreven begeleiding, ook al zegt ze dat je het zelf doet. Voor mij voelt het toch samen!

Marleen

-

- 27 kilo

Jos

“Ik kreeg een voedingsadvies mee van Karina, en al vrij snel kwam de energie weer terug en voelde ik mij weer kiplekker.”

Lees meer

Al een flink aantal jaren (ruim 10), had ik last van minder energie in mijn lichaam en gerommel in mijn darmen. Hiermee ben ik een aantal keren naar een huisarts geweest, maar die had geen idee en zei dat je er maar “mee moest leren leven”. Totdat ik bij een bezoek aan huisarts Tamara de Weijer, ik kwam voor iets anders – , dit onderwerp ook toevalligerwijze aanroerde. De klachten horende die ik had, verwees ze me door na diëtiste Karina Schenk. Ik kreeg nu eens een echt volledig bloedonderzoek en daaruit bleek dat ik volledig energieloos was. Mijn eerste bezoek aan haar was in Purmerend, alwaar zij ook zetelde, net zoals in Andijk. Ze was verbaast ziende de uitslag van het bloedonderzoek, dat ik nog de kracht had om naar Purmerend te komen. Het bleek dus dat ik flinke lactose intolerantie had, als gevolg van een heftig p.trauma dat ik had opgelopen door fouten van de overheid. Dat had een vrij pittige stress veroorzaakt bij mij. Gevolgtrekking: overal waar melk (lactose) en gist inzat, bleek fout voor mij te zijn. Ik kreeg een voedingsadvies mee van Karina, en al vrij snel kwam de energie weer terug en voelde ik mij weer kiplekker. En geen gerommel en gedonder meer met mijn darmen. Ook viel ik 20 kilo af in 6 maanden tijd en hoefde ik geen cholesterol pilletjes meer te gebruiken. Ik kan gelukkig weer veel vrijwilligerswerk doen als gevolg hiervan.

Jos

-

Tekorten

Logo.png

“Ik denk dat ik zeker 2 jaar van mijn leven op bed heb gelegen met hoofdpijn”. 

Lees meer

Na een jarenlange zoektocht voor een oplossing voor mijn hoofdpijnen, ben ik op advies van een vriendin in contact gekomen met Mijn Persoonlijke Dieet, Karina Schenk en Kathinka Oud.

Mijn bloeddruk schommelde steeds, ik voelde mij vaak moe, en ook had ik last van steeds terugkerende galbulten en eczeemplekken.  Sinds mijn 17de jaar heb ik vaak last gehad van migraine aanvallen, soms 3 in de week, soms een tijdje even niet… kortom , heel wisselend en heel vervelend. Ik denk dat ik zeker 2 jaar van mijn leven op bed heb gelegen met hoofdpijn. 

In verband met  de corona hadden wij ons eerste gesprek via Zoom.  Dat verliep heel prettig, en na aanleiding van  dat gesprek hebben we ervoor gekozen om een bloedtest te doen en te kijken of ik eventuele intoleranties had.

In het ziekenhuis heb ik mijn bloed af laten nemen , en vlak voor mijn vakantie heb ik dat opgestuurd.  Mijn hele vakantie heb ik nog heerlijk genoten van allerlei lekkernijen onder het mom van … nu kan het nog.

De uitslag van de test was heel bijzonder, van de 90 geteste voedingsmiddelen was ik er voor 40 verhoogd of zeer verhoogd intolerant!!

Voor Karina en Kathinka dus een uitdaging om hiervoor een dieet te maken, en voor mij om dat goed op te volgen.

En dat heb ik gedaan en doe het nog steeds!! De eerste week viel niet mee,  een hele omschakeling , geen granen en gluten meer, geen ei, geen zalm,  weinig soorten fruit en groeten…etc… een hele zoektocht naar de goede producten, diverse bezoeken aan Ekoplaza, en vanaf dat moment alle ingrediënten bekijken op de verpakkingen!!

Heel  vermoeid voelde ik mij de eerste tijd, maar na zo’n 8 -9 dagen begon ik mij steeds fitter te voelen.  Ik kreeg ook steeds meer zin om allerlei nieuwe producten en recepten uit te proberen.  Mijn bloeddruk was gemiddeld een stuk lager en mijn eczeemplekken zijn verdwenen!! Bijgevolg viel ik ook nog af, iets wat mij al jaren niet meer lukte!

Nu na 2 maanden ben ik nog steeds enthousiast, eet heel anders dan ooit, en voel me prima. Ik heb contact gezocht met de praktijkbegeleidster van de huisarts, en ook zij was heel blij met dit resultaat. Mijn bloeddrukmedicatie mocht ik halveren , en ik streef ernaar om het helemaal af te bouwen.  Maar het allerbelangrijkste is dat ik sinds de eerste dag dat mijn dieet begon geen minuut hoofdpijn meer heb gehad! Wat een zaligheid is dat. 

Marita

-

Migraine en hoofdpijn

Logo.png
“Na jaren van lichamelijke problemen”. 

Lees meer

Na jaren van lichamelijke problemen, die door de reguliere geneeskunde werden bestempeld als het Prikkelbare Darm Syndroom in combinatie met het vermoeidheidssyndroom en na vele verschillende (alternatieve) behandelingen en diëten, ben ik bij Kathinka Oud van Het persoonlijke dieet terecht gekomen. Op het moment dat ik bij Kathinka terecht kwam had ik last van de volgende klachten: een lage belastbaarheid (lees alleen in staat om ’s ochtends actief te zijn), regelmatig hoofdpijn, slijmvliesklachten (geïrriteerde keel, brandend gevoel in mijn buik en op meerdere plekken huiduitslag) en een hoge spanning /stekende pijn in mijn buik. Een uitgebreid bloedonderzoek, wat in mijn ogen ten opzichte van mijn eerdere ervaringen met zorgverleners één van de grote meerwaarden van Het persoonlijke dieet is, bracht eindelijk de oorzaak van mijn klachten aan het licht. Ik had namelijk over de jaren heen meerdere voedselintoleranties ontwikkeld voor voedingsstoffen waarvan ik dat zeker niet verwachtte. Dankzij een duidelijk, op maat gemaakt voedingsplan en alle tussentijdse adviezen van Kathinka, was het voor mij zeer eenvoudig om deze voedingstoffen te elimineren. De effecten hiervan waren al snel te merken en inmiddels gaat het dusdanig goed dat ik nog maar met één voedselintolerantie rekening hoef te houden, ik klacht vrij ben en elke dag weer volop kan sporten. Ik ben Kathinka dan ook zeer dankbaar voor dit resultaat en ik gun iedereen, met wat voor klachten dan ook, een professional als haar.

Cliënt

-

van Kathinka