Media

De bloedanalyse maakt een groot verschil voor het dieet op maat
Lisa Jong

Bron: De Kogge

Niet Handig in elkaar gezet
Eva Kater

Eva Kater verteld over haarzelf in het Noordhollands Dagblad.

Lees hier het artikelBron: Noordhollands Dagblad

Arts en leefstijl 03/05/2020
Genomineerd leefstijl professional van het jaar Arts & Leefstijl

Karina is als ervaringsdeskundige zeer betrokken bij leefstijlverandering van haar cliënten. Ze toont een niet aflatende inzet om deze te begeleiden, heeft een groot arsenaal aan argumenten om mensen te motiveren en maakt daar gebruik van. Karina is heel enthousiast en kan op een goede manier overdragen welke effecten het veranderen van je eetpatroon op je kan hebben. Zij zoekt daarvoor ook contact met huisartsen, waardoor zij hun ook motiveert van het belang van een leefstijlverandering bij lichamelijke klachten. Karina is daarnaast heel betrokken bij de cliënt. Zij kan de cliënt echt bijstaan en begrijpt dat het veranderen van leefstijl niet altijd makkelijk is. Echter door haar enthousiasme en het geloof in de mens lukt het haar keer op keer mensen te motiveren.

Ze gaat zeer ver in haar zorg voor de patiënten, ze geeft ze veel persoonlijke aandacht. Ze probeert veel nieuwe concepten uit en onderbouwt ze ook met laboratorium-onderzoek.Bron: www.artsenleefstijl.nl

Noord Hollands dagblad: 08/01/2020
Luisteren naar het onderbuikgevoel: Allergie maakte van Andijkse Karina Schenk een diëtist

Jarenlang buikpijn en niemand wist wat zij had. Als kind ging ze ziekenhuis in en uit. Er werd zelfs aan anorexia gedacht. Maar Karina Schenk 31 jaar nu, bleek een toen niet veel voorkomende intolerantie te hebben. Sinds acht jaar is ze diëtiste en helpt anderen met vage, onduidelijke klachten in de zoektocht naar herstel. Een missie die op haar – inmiddels gezonde – lijf geschreven is.

Bron: www.noordhollandsdagblad.nl

NRC 20/09/2019
Wie blijvend wil afvallen heeft een lange weg te gaan.
3 cliënten van Het persoonlijke dieet in het NRC samen met huisarts Tamara de Weijer en Liesbeth van Rossum en Karina Schenk. Deze 3 vrouwelijke cliënten zijn de afgelopen 6 maanden gevolgd. Er is samen gekookt, buiten de deur geluncht en de journalist en Wendy zijn samen op spreekuur geweest bij Karina. We weten dat een leefstijlverandering jaren duurt. 6 maanden is niet genoeg om een totale leefstijlverandering in gang te zetten. De begeleiding gaat door om het verder tot een “succes” te brengen.


Bron: www.nrc.nl

Huisarts Tamara de Weijer 26/11/2019
Diëtist Karina geeft antwoord op 7 vragen.

Het persoonlijke dieet en 4 cliënten hebben meegewerkt aan het nieuwe boek ‘Eet je beter’ van huisarts Tamara de Weijer. Hier zijn wij uiteraard heel trots op! Diëtist Karina geeft antwoord op 7 vragen en cliënten vertellen over hun ervaringen. Van klachten naar een gezond lichaam!