Andijk

Diëtist, Karina Schenk
AGB-Code: 24051943

Ik ben Karina Schenk, HBO gediplomeerd diëtist sinds 2011 en ondernemer en bedenker van Het persoonlijke dieet.

In de afgelopen 6 jaar heb ik mij verdiept in verschillende dieetvormen om bij cliënten met overgewicht, darmproblemen en/of diabetes type 2 met een leefstijlverandering kwaliteit van het leven te verbeteren. Inmiddels heb ik 6 jaar ervaring op het gebied van het maken van koolhydraatbeperkte persoonlijke voedingsplannen op basis van bloedwaarden.

Ik ben een gedreven diëtist en out of the box denkend. Heb een luisterend oor voor cliënten en bijt mij vast in (onverklaarbare) casussen.

Project Suriname:
14 juli 2018 ben ik, Karina Schenk samen met huisarts Tamara de Weijer voor een project naar Suriname vertrokken.

Tamara de Weijer is een gedreven huisarts die zich bezig houdt met leefstijladviezen binnen de spreekkamer. Wij werken inmiddels ruim 3 jaar nauw met elkaar samen, met prachtige resultaten. Zo geven wij samen nascholingen door heel Nederland,

Wij hebben in Suriname onze kennis met artsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten gedeeld door middel van een nascholing. Met als doel; diabetes type 2 omkeren of het afbouwen van medicatie door leefstijlinterventie.

Daarnaast heb ik meegelopen in zelfstandige diëtistenpraktijken en in ziekenhuizen en kennis gemaakt met diëtisten werkend in Paramaribo. De bezoeken en kennismakingen hebben mij inzicht gegeven in het systeem in Suriname. Vanuit Nederland ben ik het aanspreekpunt voor diëtisten die meewerken aan een onderzoek naar verschillende dieetstromingen.

Nascholingen vanuit Arts en Leefstijl en groepsprogramma Keer Diabetes2 Om:
In de afgelopen 6 jaar heb ik al veel mensen met diabetes type 2 mogen begeleiden en omkeren. Veel van mijn cliënten zijn nu (na jaren nog steeds) insuline / medicatie vrij of hebben minder medicatie nodig. Daarbij verbeteren bloedwaarden, de bloeddruk daalt en mensen voelen zich fitter, slanker en blijer.

In lastige casussen bijt ik me vast en zoek naar mogelijkheden, oplossingen en antwoorden. Ergens is er naast mijn passie voor mijn vak een drive ontwikkeld om ook specialisten te informeren. Dit doe ik o.a. door het geven van nascholingen aan (huis) artsen, specialisten, diëtisten en diabetesverpleegkundige vanuit de stichting Arts en Voeding.

Het geeft mij een enorme kick als o.a. huisartsen en specialisten hun patiënten geen pillen voorschrijven maar doorverwijzen naar een diëtiste. Het werk is zoveel leuker als de resultaten goed zijn en de cliënt zich geen patiënt meer voelt. Daar blijf ik mij voor inzetten.

Links 

 

 

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

3 dagen geleden

Het persoonlijke dieet

Sinds kort kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief van Het persoonlijke dieet. De nieuwsbrief wordt niet wekelijks en ook niet maandelijks verstuurd. We gaan niet spammen!
We sturen een nieuwsbrief als er "NIEUWS" is, een verhaal van een cliënt dat wij willen delen, of als er bijv. een leuk item op de tv is geweest. Denk aan het item: Intermittent Fasting.

Via de website "homepages" kan je je eenvoudig aanmelden door jouw e-mail adres achter te laten.
hetpersoonlijkedieet.nl/

Fijn weekend!😄

Groetjes,
Mandy, Inge en Karina
Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

5 dagen geleden

Het persoonlijke dieet

We hebben eerder iets gepost op Facebook en binnenkort ook in de nieuwsbrief meer over Intermittent fasting.

Wij werken al enkele jaren met meerdere vormen van vasten. Het is zeer interessant!
Ook voor dit geldt dat het vooral belangrijk is dat er wordt gekeken naar de individue en wat passend is voor een korte en langere termijn.

Heb je de aflevering gezien? www.google.com/amp/s/zorgnu.avrotros.nl/amp/item/vasten-dokters-van-morgen-08-10-2019/
Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

7 dagen geleden

Het persoonlijke dieet

Eigen risico verbruikt? Pak je voordeel! De kosten van Darm, Diabetes en Leefstijlpakket wordt hierdoor minder! Maak dit jaar nog een vrijblijvende afspraak!

Maak een afspraak bij Inge of Mandy.
Hoorn (vlak bij het Dijklander ziekenhuis)/ Purmerend.
Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

7 dagen geleden

Het persoonlijke dieet

Wij sturen vanuit Het persoonlijke dieet elke week een motivatie e-mail naar al onze cliënten.

Deze week delen we tip met jullie.

Dit keer ging de tip over extra groenten koken voor de dag daarna. Dit geeft je energie en geen eindeloze discussies met jezelf.
Een extra pan op het vuur moet geen moeite kosten! Toch?

Probeer het eens😁
Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Het persoonlijke dieet

Karina werkt vanaf vandaag (7 oktober) weer wat uurtjes verspreid over de dag. De komende maanden worden weinig nieuwe intakegesprekken ingepland. Uiteraard kan je bij Inge en Mandy terecht!

✅Alle afspraken die nu staan gaan gewoon door.
Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

Praktijk Andijk

Openingstijden

Maandag : 09.00 - 21.00 (3 x per maand)
Dinsdag: 09.00 - 21.00
Vrijdag: 09.00 - 16.00

Telefoon: 06 - 28 94 64 34

Locatie

Horn 58
1619 BT Andijk

Vrijblijvende intake

Het intakegesprek is vrijblijvend. U maakt kennis met de werkwijze van Het persoonlijke dieet en samen onderzoeken we of de werkwijze bij u past.

Bloedwaarden

Door middel van een doelgerichte bloedanalyse(s) worden mogelijk gezondheidsklachten en voedselintolerantie(s) opgespoord.

Voedingsplan

Op basis van het intakegesprek en onder andere uw bloedwaarden wordt uw persoonlijk voedingsplan samengesteld.