Andijk

Diëtist, Karina Schenk
AGB-Code: 24051943

Ik ben Karina Schenk, HBO gediplomeerd diëtist sinds 2011 en ondernemer en bedenker van Het persoonlijke dieet.

In de afgelopen 6 jaar heb ik mij verdiept in verschillende dieetvormen om bij cliënten met overgewicht, darmproblemen en/of diabetes type 2 met een leefstijlverandering kwaliteit van het leven te verbeteren. Inmiddels heb ik 6 jaar ervaring op het gebied van het maken van koolhydraatbeperkte persoonlijke voedingsplannen op basis van bloedwaarden.

Ik ben een gedreven diëtist en out of the box denkend. Heb een luisterend oor voor cliënten en bijt mij vast in (onverklaarbare) casussen.

Project Suriname:
14 juli 2018 ben ik, Karina Schenk samen met huisarts Tamara de Weijer voor een project naar Suriname vertrokken.

Tamara de Weijer is een gedreven huisarts die zich bezig houdt met leefstijladviezen binnen de spreekkamer. Wij werken inmiddels ruim 3 jaar nauw met elkaar samen, met prachtige resultaten. Zo geven wij samen nascholingen door heel Nederland,

Wij hebben in Suriname onze kennis met artsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten gedeeld door middel van een nascholing. Met als doel; diabetes type 2 omkeren of het afbouwen van medicatie door leefstijlinterventie.

Daarnaast heb ik meegelopen in zelfstandige diëtistenpraktijken en in ziekenhuizen en kennis gemaakt met diëtisten werkend in Paramaribo. De bezoeken en kennismakingen hebben mij inzicht gegeven in het systeem in Suriname. Vanuit Nederland ben ik het aanspreekpunt voor diëtisten die meewerken aan een onderzoek naar verschillende dieetstromingen.

Nascholingen vanuit Arts en Leefstijl en groepsprogramma Keer Diabetes2 Om:
In de afgelopen 6 jaar heb ik al veel mensen met diabetes type 2 mogen begeleiden en omkeren. Veel van mijn cliënten zijn nu (na jaren nog steeds) insuline / medicatie vrij of hebben minder medicatie nodig. Daarbij verbeteren bloedwaarden, de bloeddruk daalt en mensen voelen zich fitter, slanker en blijer.

In lastige casussen bijt ik me vast en zoek naar mogelijkheden, oplossingen en antwoorden. Ergens is er naast mijn passie voor mijn vak een drive ontwikkeld om ook specialisten te informeren. Dit doe ik o.a. door het geven van nascholingen aan (huis) artsen, specialisten, diëtisten en diabetesverpleegkundige vanuit de stichting Arts en Voeding.

Het geeft mij een enorme kick als o.a. huisartsen en specialisten hun patiënten geen pillen voorschrijven maar doorverwijzen naar een diëtiste. Het werk is zoveel leuker als de resultaten goed zijn en de cliënt zich geen patiënt meer voelt. Daar blijf ik mij voor inzetten.

Links 

 

 

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

2 dagen geleden

Het persoonlijke dieet

🔝🔛🔝START MAANDAG POSITIEF!
Het is nu vrijdag. We hebben nog een vrijdagavond, zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zaterdagavond, zondagochtend, zondagmiddag en een zondagavond.

Waarom ga je pas maandag (overnieuw) beginnen?

Je kan ook NU keuzes gaan maken om iets wel / niet te eten of te drinken. Dit scheelt je weer frustraties en een extra kilo om eraf te werken.

Het kan geen 365 dagen goed gaan! Het is een kwestie van doorgaan en vasthouden.
Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Het persoonlijke dieet

Trots op Voeding Leeft en het team.
Ik (Karina) ben blij om daar deel van uit te maken.

#Keerdiabetes2om
#Voedingleeft
#hetpersoonlijkedieet
#VGZ
Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

5 dagen geleden

Het persoonlijke dieet

Zaterdag 21 september komt er een artikel in het NRC wat gaat over leefstijl verandering en aanpassing van het eetpatroon. 3 vrouwelijke cliënten van Het persoonlijke dieet komen uitgebreid aanbod.

Super leuk dat ik naast huisarts Tamara de Weijer en Liesbeth van Rossum mijn kijk op voeding / leefstijl verandering vanuit de (diëtisten) praktijk mag delen.

Cliënt:
" Ik ben 1 van de kandidaten die een half jaar gevolgd is. Ik hoop dat mijn verhaal andere mensen kan inspireren.
Ook Karina heeft hier haar aandeel in gedaan. Ik heb meteen m’n persoonlijk favo gerecht erbij gezet".

Wendy

Dit gerecht is: koolhydraatbeperkt.
Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

Praktijk Andijk

Openingstijden

Maandag : 09.00 - 21.00 (3 x per maand)
Dinsdag: 09.00 - 21.00
Vrijdag: 09.00 - 16.00

Telefoon: 06 - 28 94 64 34

Locatie

Horn 58
1619 BT Andijk

Vrijblijvende intake

Het intakegesprek is vrijblijvend. U maakt kennis met de werkwijze van Het persoonlijke dieet en samen onderzoeken we of de werkwijze bij u past.

Bloedwaarden

Door middel van een doelgerichte bloedanalyse(s) worden mogelijk gezondheidsklachten en voedselintolerantie(s) opgespoord.

Voedingsplan

Op basis van het intakegesprek en onder andere uw bloedwaarden wordt uw persoonlijk voedingsplan samengesteld.