Vermoeidheid

Na een paar dagen voelde ik me al beter.

Na een hersenbloeding bleef ik met restschade zitten. Een daarvan is vermoeidheid. Onaangekondigd, alles overheersend maakt dat je moet stoppen. Energie op laag niveau. Ik probeerde van alles om dat toch te verbeteren en na een kleine verbetering viel ik steeds terug. Ik wilde er nog 1x wat aan laten doen, grondig en zorgvuldig.

Ik meldde me aan bij Joyce en na een intake kwamen we op een intolerantie bloedonderzoek. Ik kreeg de spullen thuis en liet bloed prikken. Ik hoopte oprecht dat er iets uit zou komen, want dan kan je er ook iets aan doen. En er kwam genoeg uit: intolerantie voor gluten, ei, honing en maïs. Logisch dat ik zo snel moe was. Mijn lijf had het er maar zwaar mee. Ik ontving een uitgebreide voedingslijst, eetplan en beschrijving van alternatieven. Ik realiseerde me dat Joyce haar beste had gegeven, nu was het mijn verantwoordelijkheid om er serieus mee aan de slag te gaan.

Ik gunde mezelf een zaterdag om in de buurt op zoek te gaan naar alternatieve en gezonde producten. Dat viel me enorm mee! Een bioboerderij, reformwinkel en de dieetstraat van Jumbo bieden genoeg gezonds en passends. Ik maakte een weekplan, boodschappenlijst en begon. Dat was zo goed te doen. Weten wat je gaat eten en het in huis hebben geeft mij heel veel structuur. Structuur in mijn week en dag waar ik al lang naar op zoek was en gratis werd meegezonden met deze aanpassingen. Een ware lijfstijlverandering dus.

Ik ben op aanraden ook gaan wandelen op nuchtere maag, voor extra energie. Na een paar dagen voelde ik me al beter. En na een week helemaal lekker. Ik merkte hoe ingehouden ik eigenlijk leefde, met als doel de vermoeidheid voor te blijven. Maar nu lukte het weer om mijn dingen te doen, zonder middagdutje of afknappen. Joyce is steeds stimulerend en steunend in verbinding gebleven. Met extra tips, achtergrondinfo etc.

Het is fijn om een professioneel geschoolde diëtiste te hebben die oordeel loos luistert en deelt in medevreugde! Inmiddels heb ik mijn favoriete gerechten in mijn hoofd afgestemd op wat goed voor me is. Ik ben enorm dankbaar voor deze aanpak en voel me energiek genoeg om een dag vol activiteiten aan te kunnen!

Ellen.

Delen