Darmklachten en laxeermiddelen

Het ene poedertjes naar de andere , spierverslappers, laxeerthee, laxeermiddel, meerder darmonderzoeken en MRI en CT scans en een bloedonderzoek om allergie te ontdekken. Daar kwam niks uit.

Ik ben zo dankbaar!

Ik ben Trudy Borm 56 jaar en kom uit Wervershoof.

Ik heb mijn levenlang al last gehad van mijn darmen, maag en eczeem. Altijd brak alles mij op (vaak zure oprispingen) door met name melk.

Dus op advies van iemand, ben ik gestopt met zuivel. Daarna begon ik toen met maagbescherming. Dat scheelde al enorm en had ook geen last meer van eczeem. Maar rond die tijd stopte ik ook met roken. Mijn darmen zeiden, ik stop ermee. Ik kon soms een hele week niet poepen en kreeg ik veel lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en overal pijn.

Het ene poedertjes naar de andere , spierverslappers, laxeerthee, laxeermiddel, meerder darmonderzoeken en MRI en CT scans en een bloedonderzoek om allergie te ontdekken. Daar kwam niks uit. Ik heb ook veel ziekenhuis opnames gehad, dit vanwege ontstekingen aan mijn darmen. Na een aantal jaren werd er door een internist gezegd; “nou vrouwtje het is voor ons moeilijk om te achterhalen wat de oorzaak is van de ontstekingen, maar ik schrijf u een goed medicijn voor en dan komt alles goed”.

Dit was ANTIDEPRESIVIA. Dit was voor mij einde in het geloof in deze geneeskunde. Daarna ben ik zelf gaan googlen om tot oplossingen te komen.

Ik heb voetreflex, electro acupunctuur gedaan en verschillende diëten gevolgd. Maar het werkte allemaal niet. Tot ik bij Bianca van Colon Care Centrum in Hoorn terecht kwam. Ik startte met darmspoelingen iedere week, daarna eens per maand en nu om de 3 maanden. Ontstekingen namen af. Maar omdat ik toch heel vaak een opgeblazen buik had en mega last van mijn darmen, vaak boeren en scheten laten, harde ontlasting (knikkers) en dunne ontlasting, was ik niet tevreden. Ik was vaak moe en dan moest ik ’s middags even slapen en ’s avonds om 9 uur zat ik alweer te knikkerbollen.

Ik hoorde iemand in december 2019 zeggen, ik heb bloedonderzoek laten doen bij Het persoonlijke dieet en dan gaan ze kijken waar je een voedselintolerantie voor hebt. Ik dacht dat ga ik ook laten doen. Er kwam bij mij uit dat ik zeker geen; ei, kiwi en lijnzaad kan eten. Toen ging het al stukken beter. Maar ik bleef nog heel moe en vaak boeren en scheten laten. Karina adviseerde om te stoppen met brood en wel o.a. Fjord crackers (zonder tarwe). Nou ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar ik ben zo BLIJ dat ik bij Het persoonlijke dieet terecht ben gekomen. Ik ben zo FIT als een hoentje. Heb in mei 2020 een darmspoeling gehad en er kwam ¼ deel aan knikkers los dan normaal.

Ik heb geen darmklachten meer gehad. Karina mijn Dank is groot, dat jij dit voor elkaar heb gekregen.

Warme vriendelijke groetjes, Trudy Borm

Delen