Zonder medicatie

17 kilo afgevallen en diabetes type 2 omgekeerd.

Hallo, als eerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Rosemarie en ik kwam eind september bij Eva Kater. Het afvallen lukte mij niet, al jaren van alles geprobeerd en dit was het laatste wat ik nog wilde proberen. Gedurende de dag was ik erg moe en na het werk in de avond als ik even op de bank gezeten had, voelde ik mij erg stijf.

Toen ontving ik de uitslag van het bloedonderzoek. Eva belde mij op zaterdag, ik zal dit telefoontje nooit vergeten. Zij vertelde mij dat ze slecht nieuws had en dat de uitslag van mijn bloedonderzoek te vergelijken is met de uitslag van iemand met diabetes type 2. Daar schrok ik enorm van, maar Eva vertelde mij dat wij daar samen aan gaan werken en de diabetes gaan omkeren. Inmiddels was ik zelf al begonnen met het eten van koolhydraatbeperkte voeding en na het avondeten elke avond een halfuur te wandelen. Mijn HbA1c waarde was 73 nmol/mol en glucose nuchter was 11 nmol/l. Na een week ontving ik mijn persoonlijke voedingsplan en ben ik er mee aan de slag gegaan.

Omdat de waarden zo hoog waren, heb ik zelf een setje gekocht om de glucose te meten. Elke ochtend meet ik mijn bloedglucose om te kijken hoe het met mijn bloedsuikergehalte gaat. Mijn nuchtere glucose schommelt nu vaak tussen de 7 en 8 nmol/l. Naast mijn suikerwaarden, waren mijn vitamine B12 en D ook te laag. Deze zijn laatst nogmaals onderzocht en hieruit bleek dat mijn vitamine B12 nu een goede waarde heeft en de vitamine D net iets te laag zit.

Ik ben graag op zoek naar nieuwe recepten en deze vind ik veelal op Pinterest. Het motiveert mij dat ik mijzelf steeds beter voel en dat mijn gewicht blijft afnemen. Inmiddels ben ik bijna 6 maanden bezig en bijna 17 kilo lichter dan voorheen. Ik ben heel blij dat ik bij Eva ben terechtgekomen. Ik vind het erg fijn dat als ik vragen heb, ik deze kan stellen via de mail of WhatsApp. Daarnaast ben ik ook erg tevreden met het tot nu toe behaalde resultaat zonder het gebruik van medicatie. Het laatste gedeelte van dit proces gaat mij ook lukken!

Rosemarie cliënt van diëtist Eva (foto)

Delen