Samen-Plan-groot

Kies voor een persoonlijk voedingsplan op basis van jouw bloedwaarden!

Een persoonlijk voedingsplan op basis van je bloedwaarden is een voedings- en leefstijladvies die speciaal aangepast is aan jouw behoeftes, gebaseerd op de resultaten van het bloedonderzoek. We kunnen zo bijvoorbeeld zien of je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, of indicaties geven over bepaalde gezondheidsproblemen zoals voedselintoleranties en voedselallergieën, diabetes of hormonale klachten. Wij helpen je graag om jouw gezondheidsdoelen te behalen door middel van een persoonlijk voedingsplan gebaseerd op een bloedanalyse.

Ontvang jouw persoonlijk voedingsplan

Je ontvangt via de e-mail jouw persoonlijk voedingsplan. In dit plan staat een uitgebreide uitleg over jouw bloedwaarden, supplementenadvies (indien nodig) en per productgroep uitgewerkt wat het beste bij jouw huidige leefstijl en persoonlijke smaak past. Het plan staat vol tips, weetjes en adviezen.

Investeer in jouw gezondheid. Je bent het waard!

Weekmenu op basis van jouw bloedwaarden

Ook vind je in dit plan een persoonlijk weekmenu en ter inspiratie nog twee standaardweekmenu’s. Deze menu’s kun je uiteraard verder personaliseren met de hulp van jouw persoonlijk voedingsplan. Onze cliënten geven aan dat ze het plan persoonlijk vinden en passend binnen hun leven. En dat is precies de bedoeling! Geen standaardmenu’s en -richtlijnen en het gevoel dat je ‘op dieet’ bent. Om het jou nog wat makkelijker te maken, ontvang jij ook een productlijst en receptenboeken per mail.

Jarenlange ervaring in het analyseren van bloedwaarden

Wij analyseren inmiddels meer dan twaalf jaar bloedwaarden en weten welke leefstijlinterventies ingezet kunnen worden. Dit is waardevol omdat je direct inzicht krijgt in je eigen gezondheid, opname van voedingsstoffen, welke voeding je wel of niet kunt verdragen en welke voeding je juist wél energie geeft. Dit laatste is voor iedereen anders! Samen met onze holistische kijk op het lichaam gaan we jou gerichte leefstijladviezen geven.

Beter resultaat door dieet gebaseerd op bloedwaarden

Zo zien wij in onze praktijken dat er mensen zijn die een beter resultaat behalen door een eetpatroon met meer ontstekingsremmende voeding, anderen met een koolhydraatbeperkt eetpatroon, voeding gericht op een hormonale disbalans en weer anderen ervaren dat bepaalde momenten op een dag (koolhydraten) eten diabetes type 2 wél omkeert. Je ontvangt een persoonlijke voedingsplan en komt er zo achter wat bij jou past. Dit is gebaseerd op de uitslag van de bloedanalyse. De tussentijdse gesprekken met de diëtist,  orthomoleculair therapeut of hormoontherapeut zijn doorslaggevend, want daar krijg je alle tips en tricks die je nodig hebt om het voedings- en leefstijladvies toe te passen en vol te houden. Zo heb je blijvend resultaat.

Blijvend resultaat behalen

Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd en je bent nog steeds zoekende. Wij kijken naar jouw persoonlijke situatie op basis van jouw bloedwaarden en wat jouw lichaam nodig heeft. Dit maakt het verschil!

Onderstaande cliënten
gingen je voor

Vanwege hormonale klachten ben ik bij Annemarie van Het persoonlijk dieet Hoogkarspel terecht gekomen. Na het bloedonderzoek heb ik een passend voedingsplan …

Cliënt Karlien: “Ik heb minder last van mijn maag en darmen, amper nog last van hartbranden, geen overvol gevoel meer, veel minder schommeling van mijn bloedsuikerspiegel, veel meer energie.

“Cliënt Emma: “Ik ben nu klachtenvrij (tot ik per ongeluk toch iets eet waar ik niet tegen kan, maar dan weet ik hoe dat komt) en ik ben 15 kg afgevallen.

Meer weten en aanmelden

Ben jij benieuwd of één van de trajecten van Het persoonlijke dieet ook iets voor jou is om grip te krijgen op je klachten? Of wil jij diabetes type 2 omdraaien en je medicatie afbouwen? Dan is een persoonlijk voedingsplan op basis van jouw bloedwaarden voor jou! Er is keuze uit het traject ‘leefstijl’, ‘diabetes’, ‘darmherstel’, ‘darm-fit’ en een ‘vervolgtraject’.

Bekijk meer informatie over de trajecten en meld je aan voor een gratis informatief bij één van onze diëtisten, orthomoleculair therapeuten of hormoontherapeut. Pak nu de kans om er achter te komen wat voor voeding er bij jouw lichaam past!

spotify-play-button-652eebaca33b7

Beluister hier de podcast over o.a. bloedanalyse met
dokter Chantalle
 en Karina

8 meest gestelde vragen

In de praktijk zien wij verschillende mensen. Mensen die niet van de darmklachten afkomen, 101 diëten hebben gedaan en nooit blijvend zijn afgevallen, ter preventie hun leefstijl willen verbeteren, geen klachten en pijntjes meer willen ervaren en diabetes type 2 willen omkeren.

Juist mét bloedwaarden kan een plan persoonlijk gemaakt worden.

Wij zeggen al tientallen jaren dat het mogelijk is om met een bloedanalyse een persoonlijk voedingsplan te maken! Zo meten we bepaalde bloedwaarden om te zien of iemand insulineresistent is (voorfase van diabetes type 2), bloedwaarden die aangeven in welke fase van diabetes iemand verkeert, of er (onbekende) voedselintolerantie(s) en voedselallergieën en/of laaggradige ontstekingen zijn en mogelijke vitaminetekorten. Meten = weten!

Wij bespreken tijdens het intakegesprek welke bloedtesten er worden afgenomen, dit verschilt namelijk per persoon. Het is mogelijk om naast een voedselallergie type-III,  ImuPro Basic 90 – IgG ook aanvullende bloedwaarden mee te nemen zoals een vitaminecheck en een omega-3/6 ratio bloedtest. De voedselallergie type-III wordt normaal gesproken niet door een arts of specialist uitgevoerd.  Het is ook mogelijk om bloedtesten vanuit verschillende trajecten met elkaar te combineren.

We willen een zo compleet mogelijk beeld krijgen van jouw gezondheid, maar doen dit in overleg met jou.

Je krijgt na het intakegesprek direct het labformulier mee naar huis of deze wordt per post toegestuurd.

Luister hier de podcast over Omega-3 van dokter Chantalle en Karina.

Er zijn bloedprikpunten waarbij het noodzakelijk is om een afspraak te maken. Als je bij de huisarts wilt bloedprikken, kun je het beste vooraf bellen of een afspraak maken nodig is. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek.

Er zijn inmiddels huisartsen die extra aanvullend laboratoriumonderzoek voor ons willen uitvoeren, maar meestal is dit niet het geval. Wij hebben bepaalde bloedwaarden nodig die normaal gesproken niet worden aangevraagd door een (huis)arts.

Om een compleet beeld van jouw gezondheid te krijgen, willen wij alle eerdere bloeduitslagen via de (huis)arts of specialist ontvangen. Je kunt vragen of de (huis)arts deze naar ons door kan sturen of je kunt deze meenemen tijdens de intake.

Dit is afhankelijk van de bloedtesten en het laboratorium. De wachttijd varieert van 1,5 – 2,5 week. Zodra de uitslagen bekend zijn, gaan wij aan de slag met het opstellen van jouw persoonlijke voedingsplan.

Wij werken samen met erkende en gecertificeerde laboratoria.

Wij vinden het belangrijk dat de analyse door een medisch analist wordt uitgevoerd en daarnaast dat er bloed wordt afgenomen uit de ader in de arm.

Bij de voedselallergie type-III, – en de omega-3/6 bloedtest is het wel mogelijk om dit via een betrouwbare vingerprik test uit te voeren.

Met de glucosesensor en het traject met Mijn Meting kom je te weten hoe het met jouw bloedsuikerwaarden is gesteld en welke maaltijdsamenstellingen, producten en eettijden voor jou het beste werken. Daarnaast ontdek je ook hoe je lichaam reageert op stress en beweging. Super handig! Zo kom je erachter of het eetpatroon en de leefstijl die je nu aanhoudt, optimaal is voor jouw bloedsuikerwaarden. Dit betekent: meer rust en balans in je lichaam, minder neiging naar cravings, een stralende huid, de laatste kilo’s gewichtsverlies en jij houdt jezelf gezond en fit.

De bloedanalyse is voor ons een uitgangspunt om een voedingsplan te maken dat past bij jouw leefstijl en (medische)achtergrond.

Het enkel elimineren van producten zonder een plan heeft nagenoeg geen effect. Wij werken aan (darm)herstel en weten inmiddels met 12 jaar ervaring met het analyseren van bloedwaarden, hoe we het geheel het beste kunnen aanpakken. Je wilt je niet alleen beter voelen, maar ook de kern van het probleem aanpakken. Anders gaan de klachten niet weg of bestaat de kans dat de klachten weer terugkomen en dat wil je niet. Daarom focussen we ons tijdens het traject niet alleen op het elimineren van de voedingstriggers zoals voedselintoleranties- en allergieën, maar ook het aanpakken van onderliggende oorzaken.

Helaas krijgen wij regelmatig mensen op het spreekuur die elders enkel een voedselintolerantie- of allergie bloedtest hebben gedaan zonder traject en hierdoor niet het gewenste effect hebben bereikt. Zonde! Er is méér nodig dan alleen het elimineren van producten. We werken bij Het persoonlijke dieet naar een gezonde leefstijl toe.

Wil je meer weten over de online mogelijkheden om een traject te volgen of staat hier je vraag niet tussen? Kijk dan op deze pagina of neem contact met ons op.

Ruby-zitten