Oplossing voor mijn hoofdpijn.

Hoofdpijn en hoge bloeddruk

Na een jarenlange zoektocht voor een oplossing voor mijn hoofdpijnen, ben ik op advies van een vriendin in contact gekomen met Mijn Persoonlijke Dieet, Karina Schenk en Kathinka Oud.

Mijn bloeddruk schommelde steeds, ik voelde mij vaak moe, en ook had ik last van steeds terugkerende galbulten en eczeemplekken.  Sinds mijn 17de jaar heb ik vaak last gehad van migraine aanvallen, soms 3 in de week, soms een tijdje even niet… kortom , heel wisselend en heel vervelend. Ik denk dat ik zeker 2 jaar van mijn leven op bed heb gelegen met hoofdpijn. 

In verband met  de corona hadden wij ons eerste gesprek via Zoom.  Dat verliep heel prettig, en na aanleiding van  dat gesprek hebben we ervoor gekozen om een bloedtest te doen en te kijken of ik eventuele intoleranties had.

In het ziekenhuis heb ik mijn bloed af laten nemen , en vlak voor mijn vakantie heb ik dat opgestuurd.  Mijn hele vakantie heb ik nog heerlijk genoten van allerlei lekkernijen onder het mom van … nu kan het nog.

De uitslag van de test was heel bijzonder, van de 90 geteste voedingsmiddelen was ik er voor 40 verhoogd of zeer verhoogd intolerant!!

Voor Karina en Kathinka dus een uitdaging om hiervoor een dieet te maken, en voor mij om dat goed op te volgen.

En dat heb ik gedaan en doe het nog steeds!! De eerste week viel niet mee,  een hele omschakeling , geen granen en gluten meer, geen ei, geen zalm,  weinig soorten fruit en groeten…etc… een hele zoektocht naar de goede producten, diverse bezoeken aan Ekoplaza, en vanaf dat moment alle ingrediënten bekijken op de verpakkingen!!

Heel  vermoeid voelde ik mij de eerste tijd, maar na zo’n 8 -9 dagen begon ik mij steeds fitter te voelen.  Ik kreeg ook steeds meer zin om allerlei nieuwe producten en recepten uit te proberen.  Mijn bloeddruk was gemiddeld een stuk lager en mijn eczeemplekken zijn verdwenen!! Bijgevolg viel ik ook nog af, iets wat mij al jaren niet meer lukte!

Nu na 2 maanden ben ik nog steeds enthousiast, eet heel anders dan ooit, en voel me prima. Ik heb contact gezocht met de praktijkbegeleidster van de huisarts, en ook zij was heel blij met dit resultaat. Mijn bloeddrukmedicatie mocht ik halveren , en ik streef ernaar om het helemaal af te bouwen.  Maar het allerbelangrijkste is dat ik sinds de eerste dag dat mijn dieet begon geen minuut hoofdpijn meer heb gehad! Wat een zaligheid is dat.

Cliënt van diëtisten Karina en Kathinka.

Delen