Afvallen

Het is een leefstijl, het is geen dieet.

Ik ben bij Het persoonlijke dieet terecht gekomen op advies van mijn schoonzus, die huisarts is. Ik wilde een feest geven als ik 50 zou worden, maar vond het maar niets als ik niet afgevallen zou zijn.

Dus besloot ik om nogmaals een poging te doen om af te vallen. In het verleden heb ik jaren lang van alles geprobeerd. Ik ben bij verschillende diëtisten langs geweest en ik heb hun advies gevolgd. Ik heb veel gesport (minimaal 4 uur per week, soms 1,5 achter elkaar) maar dat gaf niet het beloofde resultaat. Ik had ook het dr. Frank dieet gevolgd en ik ben daardoor afgevallen. Maar na een jaar kwam langzaam alles terug. En de volgende keer dat ik het dieet probeerde, werkte het niet meer. Dus ik besloot om naar de diëtist te gaan, maar eerlijk gezegd had ik niet erg veel hoop. Ik vond het in het begin bijzonder dat ik de bloedanalyse eerst moest doen. Pas daarna volgde het dieetadvies. Dat vond ik al een hele stap, want dat was nooit eerder nooit gedaan. Om mijn verhaal niet te lang te maken, wil ik nu al zegen, dat het mij gelukt is om weer 15 kg af te vallen (dat was ook mijn doel). Mijn advies is om de lat niet te hoog te leggen, want dan is het niet realistisch. Als het doel realistisch is, kan je het ook vol houden. Ik denk dat dat ook de rede is dat ik na anderhalf jaar nog steeds op het goede niveau zit. Het schommelt een beetje met 2 kg op en neer, maar ik kom weer bij de diëtist, als het gewicht verder omhoog gaat. Dat is wat ik waardevol vind aan het dieetadvies van Het persoonlijke dieet, het is een persoonlijk advies dat gericht is op wat je zelf kan vol houden, zodat het ook op lange termijn werkt. Het is een leefstijl, het is geen dieet. Je leert wat je wel en niet moet eten voor een gezond leven en om slank te blijven. Wat ik niet zo lang geleden ontdekte, was dat het dieet dat ik nu volg, ook erg goed is tegen dementie. Als je 50 jaar oud bent, moet je daar ook al aan denken. Wat je moet doen om  dementie te voorkomen, of ten minste zo laat mogelijk te krijgen. Dieet is op dit moment het enige wat je zelf in de hand hebt.

Cornelia

Delen