Waarom dit traject voor zwangerschapsdiabetes aangaan?

Je bent bekend met hoge bloedsuikeraarden of je hebt nu zwangerschapsdiabetes en opzoek naar gezond eetpatroon? Ons verkorte zwangerschapsdiabetes traject is speciaal om jou te ondersteunen tijdens deze bijzondere periode. Als je zwangerschapsdiabetes hebt, begrijpen we dat dit een uitdagende tijd kan zijn. Daarom krijg je bij ons de beste zorg om gezonde gewoonten te ontwikkelen die jou en je baby ten goede komen. We coachen jou stap voor stap om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt voor een gezonde zwangerschap. Dit doen we op een unieke manier, namelijk een plan op basis van jouw bloedwaarden.

Dit zwangerschapsdiabetes traject is dé duurzame aanpak om hoge bloedsuikerwaarden tijdens de zwangerschap en zwangerschapsdiabetes aan te pakken en positieve veranderingen te realiseren voor jou en je baby. Niet alleen voor en tijdens de zwangerschap, maar zeker óók daarna. Geen standaard adviezen maar persoonlijke adviezen met oog op gezonde bloedwaarden.

Tijdens het zwangerschapsdiabetes traject leer je van een ervaren diëtist, orthomoleculair en hormoontherapeut:

 • Hoe je zwangerschapsdiabetes onder controle gaat krijgen;
 • Minder kans op verhoogde bloedsuiker- en insuline spiegels na de zwangerschap;
 • De voeding en combinaties die je bloedsuikerspiegel stabiel houdt;
 • Hoe je een gezond gewicht behoudt tijdens de zwangerschap;
 • Welke supplementen je nodig hebt tijdens en na de zwangerschap;
 • Tips hoe je stress vermindert en daarmee gezondere bloedwaarden krijgt;
 • Op welke manier jij je darmgezondheid kunt optimaliseren.

We staan klaar met een dosis kennis om je verder te helpen tijdens deze belangrijke periode van je leven. Samen werken we aan een gezonde en gelukkige zwangerschap met onze persoonlijke aanpak! Er zijn honderden zwangere vrouwen je al voor gegaan.

Investeer in jouw gezondheid en die van je baby. Je bent het waard!

Waarom kiezen voor ons zwangerschapsdiabetes traject?

Dit is de effectieve manier om zwangerschapsdiabetes aan te pakken. We gaan je leren hoe je je dieet eenvoudig kunt aanpassen, je bloedsuikerspiegel onder controle gaat houden, een gezonde levensstijl gaat krijgen tijdens je zwangerschap en voorkomen dat je onnodig veel aankomt tijdens de zwangerschap.

Onze unieke aanpak helpt jou en je kindje om zo gezond mogelijk de zwangerschap in te gaan, tijdens de zwangerschap en óók daarna. Dit is wat we jouw bieden:

 • Persoonlijk voedingsplan op basis van jouw bloedwaarden: in de meeste gevallen kun je een bloedtest afnemen bij de verloskundige en/of diabetesverpleegkundige. Op basis hiervan wordt o.a. het persoonlijk voedingsplan gemaakt.
 • Mogelijkheid tot uitbreiding traject: wil je de verdieping in gaan met de glucose sensor op de arm? Combineer dit traject of kies voor het Mijn Meting traject.
 • Persoonlijke begeleiding: onze ervaren diëtisten en orthomoleculair – en hormoontherapeuten staan klaar om jou te coachen en al je vragen te beantwoorden.
 • Duurzame resultaten: we streven zeker niet naar snelle oplossingen, maar naar blijvende veranderingen die je gezondheid op lange termijn ten goede komen. Voel je een fitte en energieke moeder!
 • Gezonde levensstijl op langer termijn: Het is belangrijk om ook na de zwangerschap de voeding- en leefstijlaanpassingen door te zetten. Je hebt namelijk meer kans om na de zwangerschap diabetes type 2 te ontwikkelen. Daarom kun je ook na de zwangerschap bij ons terecht voor ondersteuning. In het plan staan ook tips voor ná de zwangerschap.
 • Samenwerkingen: we werken nauw samen met verloskundigenpraktijken die geloven in onze unieke aanpak. Dit zorgt voor een optimaal resultaat.

Als je op zoek bent naar deskundige begeleiding en ondersteuning om zwangerschapsdiabetes effectief aan te pakken? Dan is ons zwangerschapsdiabetes traject de juiste keuze voor jou!

We kijken ernaar uit om je te coachen op weg naar een gezonde zwangerschap en een stralende toekomst voor jou en je kindje.

Wij werken graag samen met Het persoonlijke dieet. Het is fijn om deze dames te kennen, zodat we weten wat hun werkwijze en visie is. En hun visie sluit aan op die van ons: ingaan op preventie. Wij adviseren HPD regelmatig aan onze zwangere vrouwen, met name in gevallen van obesitas, ondergewicht, diabetes gravidarum tijdens eerdere of huidige zwangerschappen, of bij ernstige misselijkheidsklachten. We hopen op deze manier dat de zwangere zo gezond als mogelijk haar zwangerschap doorloopt en daarmee de kans op medische indicaties en -interventies te verkleinen. We merken (helaas) dat veel dames de stap naar een diëtist nog groot vinden: hopelijk wordt deze steeds kleiner!

Petra

verloskundige praktijk Enkhuizen-Andijk

Hoeveel wordt er vanuit de verzekering vergoed bij dit zwangerschapsdiabetes traject?

Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van ongeveer €231,- per kalenderjaar.

Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering vergoeden. Dit kan betekenen dat je nog recht hebt op een extra vergoeding. Bij orthomoleculaire therapie wordt het wettelijk eigen risico niet aangesproken. Declaraties worden direct vergoed door de zorgverzekeraar vanuit (mogelijk) de aanvullende verzekering, kijk voor meer informatie op zorgwijzer.nl of in de polisvoorwaarden.

Je hebt geen doorverwijzing nodig van je huisarts om je aan te melden. Kom jij in aanmerking om een aanvullend bedrag terug te krijgen van de zorgverzekering? Kijk dan in de polisvoorwaarde of een verwijsbrief van de huisarts wel nodig is.

Zwangerschapsdiabetes

Verkort traject 3-6 maanden

3x 1-1 consult

Kosten voor dit zwangerschapsdiabetes traject zijn € 300,- Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van € 231,- per kalenderjaar (diëtist). Het bedrag wat dan overblijft:

€ 69,-

Aanvullende verzekering:
Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering / orthomoleculaire therapie vergoeden. Dit kan betekenen dat je nog recht hebt op een extra vergoeding.