Waar is omega-3 goed voor en waarom kiezen voor Eqology?

Misschien weet je wel dat omega-3 vetzuren heel gezond zijn. Je kunt ze onder andere vinden in vette vis. Omega-3 vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen die een onmisbare rol spelen in de algehele gezondheid en welzijn van ons lichaam. Het lichaam kan deze vetzuren namelijk zelf niet aanmaken. Daarom is het zó belangrijk deze via voeding en supplementen zoals Eqology visolie binnen te krijgen. Waar is omega-3 allemaal goed voor, welk merk is het beste, hoe vaak moet je omega-3 visolie nemen en wanneer heb je dit extra nodig? Dit lees je allemaal in deze blog! Of je nu een zwangerschapswens hebt, je huid en haar wilt verbeteren of je hormonen wilt ondersteunen. Ik vertel je ook meer over visolie voor kinderen en waarom je hier niet vroeg genoeg mee kan (eigenlijk moet) beginnen. Daarbij lees je ook meer over de specifieke voordelen van omega-3 visolie van het merk Eqology (waarom dit merk?) en hoe je meer omega-3 binnenkrijgt via je voeding.

Wat is omega-3 en waar is het allemaal goed voor?

Wat is omega-3 visolie?

Omega-3 visolie is een rijke bron van essentiële vetzuren die uit vette vis zoals zalm, makreel en haring wordt gewonnen. Deze vetzuren zijn heel belangrijk omdat ze niet door jouw lichaam kunnen worden aangemaakt en daarom via de voeding moeten worden opgenomen. Maar is dit wel voldoende?

Het belang van omega-3 voor het menselijk lichaam

Wat doet omega-3 nou eigenlijk met je lichaam? Omega-3 speelt een onmisbare rol in de algehele gezondheid en het welzijn. Het ondersteunt de gezondheid van het hart, helpt bij het reguleren van je cholesterolniveau en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast is omega-3 onmisbaar voor de hersenfunctie en visuele ontwikkeling.

Waarom zou je dagelijks omega-3 visolie moeten slikken?

Dagelijkse inname van omega-3 visolie kan helpen bij het verbeteren van cognitieve functies en het verminderen van het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, Alzheimer, Parkinson, inflammatoire ziekten en andere aandoeningen gerelateerd aan ontsteking en veroudering. Bekijk in de volgende alinea nog meer voordelen van het gebruik van omega 3! Het zijn er namelijk enorm veel.

Wat is omega-3 en waar is het allemaal goed voor?

 • Omega-3 voor een gezonde huid en haar

  Heb je last van huidklachten, dun wordend haar of haarverlies? Overweeg dan om omega-3 te gebruiken. Omega-3 vetzuren zijn zowel goed voor je huid en haar. Ze helpen de huidcellen te versterken en kunnen ontstekingsreacties zoals acne verminderen. Ook dragen ze bij aan een gezonde haargroei door de haarfollikels te voeden, wat resulteert in dikker en sterker haar. Er is een speciale omega-3 olie die extra ondersteunend is bij acne. Stuur gerust een bericht als je hierover meer wilt weten.

 • Weerstand en kracht verhogen met omega-3

  Heb je last van vermoeidheid of weinig spierkracht? Omega-3 vetzuren kunnen de immuunfunctie verbeteren, waardoor het lichaam effectiever kan reageren op infecties. Daarnaast dragen ze bij aan de spiergezondheid en kunnen ze helpen bij het verhogen van de fysieke kracht, vooral nuttig voor mensen die regelmatig sporten. Dit positieve effect zien wij ook in de praktijk.

 • Je brein optimaliseren

  Wist je dat omega-3 ook goed is voor je hersenen? Je brein, dat voor 60% uit vetten bestaat, heeft voeding nodig. Een tekort aan omega-3 kan dus leiden tot concentratieproblemen, vergeetachtigheid en zelfs ernstige aandoeningen zoals Alzheimer. Blijf je hersenen voeden met omega-3 voor een scherpere geest!

 • Ontstekingen bestrijden met omega 3

  Onze voeding zit vol met omega-6 vetzuren (denk aan bewerkte producten en plantaardige oliën), wat tot interne ontstekingen kan leiden, vaak zonder dat je het merkt. Dit kan leiden tot huidproblemen, auto-immuunziekten en veel meer klachten. Geef je gezondheid van binnenuit een boost met omega-3!

 • Je darmgezondheid verbeteren

  Heb je last van de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of het prikkelbare darm syndroom (PDS)? Omega-3 kan helpen bij het herstel van beschadigde darmwanden, wat gunstig is voor mensen met darmproblemen. Zeg vaarwel tegen ongemakken door omega-3 te gebruiken en geniet van een gezondere spijsvertering.

 • Het effect van omega-3 op je cholesterol

  Heb je een te hoog cholesterol? Het innemen van omega-3 vetzuren kan helpen bij het verbeteren van het cholesterolprofiel naast het aanpassen van je leefstijl. Ze verhogen het ‘goede’ HDL-cholesterol, verlagen laaggradige ontstekingen en daarmee het geoxideerde ‘slechte’ LDL-cholesterol wat bijdraagt aan een gezonder bloedvatenstelsel.

 • ADHD, ADD en visolie

  Heb jij of heeft je kind ADHD of ADD en zijn er concentratieproblemen? Onderzoek toont aan dat omega-3 vetzuren positieve effecten kunnen hebben op de concentratie en het gedrag bij ADHD en ADD. De vetzuren ondersteunen de hersenfunctie en kunnen symptomen zoals hyperactiviteit en impulsiviteit verminderen. Ben je zorgverlener en werk je met kinderen met gedragsproblemen? Stuur dan een bericht naar: info@hetpersoonlijkedieet.nl. Dan nodig ik je binnenkort uit voor een webinar met als onderwerp kinderen en omega-3.

 • Omega-3 bij hormonale klachten, zoals rondom de menstruatie, bij PCOS, endometriose, migraine en de overgang

  Vermoed je dat je klachten veroorzaakt worden door een disbalans van hormonen? Omega-3 vetzuren reguleren jouw hormonen en verminderen ontstekingen. Daarom is het ideaal om omega-3 te gebruiken bij aandoeningen zoals PCOS, endometriose en symptomen tijdens de menstruatie en overgang. Deze vetzuren stabiliseren namelijk hormonale schommelingen en verminderen pijn, waardoor ze helpen tegen menstruatiepijn, migraine en stemmingswisselingen. Wij zien dagelijks in de praktijk dat vrouwelijke klanten binnen enkele maanden positieve ervaringen hebben.

 • Omega-3 visolie bij een zwangerschapswens

  Wil je zwanger worden? Overweeg dan zeker om omega-3 visolie te gebruiken! Voor vrouwen met een zwangerschapswens kan het gebruik van omega-3 vetzuren, in het bijzonder DHA, enorm belangrijk zijn. DHA ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen en het zicht van de foetus en wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap om de algehele gezondheid van moeder en kind te bevorderen. Ook horen wij positieve verhalen in de praktijk bij stellen waarbij een zwangerschap eerder uitbleef en met aanpassing van leefstijl en omega-3 gebruik er een spontane zwangerschap ontstond.

  Luister ook de podcast over wat omega-3 is het wat het doet voor je gezondheid: 

Omega-3 en je dieet: alleen vis eten is vaak niet genoeg

Misschien eet je al drie keer per week vis. Toch is dit vaak niet genoeg om voldoende

omega -3 binnen te krijgen. Dit laten ook de testresultaten van de omega-3/6 ratio bloedtest zien. De kwaliteit van onze vis is namelijk niet altijd even goed. Ben je vegetariër of veganist, dan heb je zeker omega-3 olie nodig. Lees hieronder hoe je omega-3 in je voeding kunt verhogen en tekorten kunt voorkomen door het gebruik van Eqology.

Hoe kun je omega-3 in je voeding verhogen?

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis, zoals zalm, makreel en haring. Deze vetzuren zijn heel belangrijk omdat ze niet door het menselijk lichaam kunnen worden aangemaakt en daarom via de voeding moeten worden opgenomen. Om je inname van omega-3 te verhogen, kun je naast vis ook andere bronnen overwegen zoals lijnzaad, chiazaad, walnoten en algenolie. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan omega-3 en kunnen gemakkelijk worden ingezet zoals in smoothies, salades of als snack.

Hoewel vis een uitstekende bron van omega-3 vetzuren is, is alleen vis eten meestal niet voldoende om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden te voldoen.

Risico’s op tekorten aan omega-3 voorkomen met Eqology

Een tekort aan omega-3 kan leiden tot veel gezondheidsklachten, waaronder vermoeidheid, een droge huid, en een verminderde geestelijke balans. Langdurige tekorten kunnen zelfs ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Daarom is het zó belangrijk om elke dag als basis omega-3 visolie in te nemen. Het ene merk is het andere niet. Het best getest is de omega-3 visolie van Eqology.

Hoe kun jij je omega-3/6 ratio testen?

Wil je erachter komen of je een tekort aan omega-3 en teveel omega-6 hebt? Dan kun je een omega-3/6 ratio test inzetten! Deze bloedtest is handig om de niveaus van omega-3 te meten en te zorgen dat je niet ongemerkt met een tekort doorloopt. Bestel hier de omega-3/6 ratio test van Eqology!  Weet dat Eqology met anonieme codes werkt.

Specifieke voordelen van omega-3 visolie van Eqology

Als je zoekt naar een visolie om je gezondheid te verbeteren, kom je diverse merken tegen. Er zijn duizenden varianten verkrijgbaar. Misschien overweeg je de omega-3 visolie van bijvoorbeeld de Kruitvat. Graag vertel ik je waarom het heel belangrijk is om een omega-3 visolie te nemen die van hoogwaardige kwaliteit is. Ik heb tientallen merken getest en het beste resultaat geeft de omega-3 visolie van Eqology. Hieronder vind je de voordelen van dit merk visolie.

Hoe onderscheidt Eqology zich met hun omega-3 product?

 • Zuiverheid en concentratie: Eqology visolie staat bekend om zijn zuiverheid en hoge concentratie van omega-3 vetzuren.
 • Lage TOTOX-waarde: Dit zorgt voor meer versheid en minimale oxidatie vergeleken met andere merken.
 • Duurzame bron: De visolie wordt gewonnen uit wilde en duurzaam gevangen vis uit de koude, zuivere wateren van de Noord-Atlantische Oceaan.
 • Koudpersmethode: Deze methode behoudt de natuurlijke vorm van de essentiële vetzuren, wat leidt tot een optimaal behoud van hun gezondheidsvoordelen.
 • Vloeibare vorm: Makkelijker in te nemen dan capsules en veroorzaakt geen oprispingen of vissmaak.
 • Strikte kwaliteitscontroles: Eqology’s visolie wordt streng getest op zware metalen en andere verontreinigingen, wat een veilig en hoogwaardig product garandeert.

Waar omega-3 goed voor is bij baby's en kinderen

Omega-3 is onmisbaar en dat heb ik al vaker benoemd, zeker voor jonge kinderen! Veel kinderen eten geen of nauwelijks vette vis, avocado of lijnzaad, wat mij écht zorgen baart. Daarom raad ik aan om vanaf de leeftijd van zes maanden te beginnen met het geven van omega-3 olie van Eqology. Deze vetzuren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van de hersenen, het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen van kinderen. DHA, een vitaal omega-3 vetzuur, ondersteunt gezonde hersenfuncties, cognitieve ontwikkeling en zicht.

Onderzoek toont aan dat adequate omega-3 inname in de vroege kinderjaren kan leiden tot verbeteringen in cognitieve functies, geheugen, concentratie en leervermogen, en het kan helpen bij het voorkomen van visuele problemen — iets om over na te denken, vooral als kinderen veel tijd doorbrengen achter schermen, concentratie of gedragsproblemen hebben.

Het innemen van visolie is dus onwijs belangrijk voor de algehele ontwikkeling en het welzijn van kinderen. Voor meer informatie over Eqology Pure Arctic Oil for Kids, bezoek: Eqology Pure Arctic Oil for Kids.

Omega-3 van Eqology is ook goed tegen klachten bij de menstruatie

Heb je last van buikpijn, stemmingswisselingen of darmklachten rondom de menstruatie? Overweeg dan om omega-3 visolie van Eqology te nemen. Omega-3 vetzuren kunnen verlichting geven bij menstruatieklachten door hun ontstekingsremmende eigenschappen. Vrouwen die regelmatig omega-3 visolie van Eqology innemen, melden vaak een afname in menstruatiepijn en minder stemmingswisselingen tijdens hun cyclus. Zelf heb ik bijna 10 jaar rondgelopen met mastopathie (pijnlijke borsten vanaf de eisprong tot de menstruatie). Na 2 maanden Eqology visolie gebruik, was de klacht nagenoeg verdwenen. Terwijl ik al jaren capsules (kostbaar merk) gebruikte.

Eqology omega-3 tijdens de zwangerschap

Wist je dat extra omega-3 innemen tijdens de zwangerschap heel belangrijk is? Tijdens de zwangerschap is omega-3, vooral DHA, onmisbaar voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van de baby. Een adequate inname van omega-3 zorgt ook voor een betere algehele gezondheid voor jou als moeder, wat kan leiden tot een vlottere bevalling en minder postpartum depressie. Daarom raad ik aan om tijdens de zwangerschap extra omega-3 van Eqology in te nemen. Ik werk samen met verloskundigen en kraamverzorgers die dit met succes adviseren. Wil je samenwerken met mij? Stuur dan een bericht naar: info@hetpersoonlijkedieet.nl

Ervaring van Karina (diëtist en hormoontherapeut) met omega-3 vóór en tijdens de zwangerschap en hormonale balans

“Jarenlang was ik op zoek naar een zuivere omega-3 olie die mij kon helpen met een terugkerende kwaal: mastopathie. Elke maand, vanaf de eisprong tot aan mijn menstruatie, kampte ik met pijnlijke borsten. Ik had mijn hoop gevestigd op een bekend, maar prijzig merk krillolie, in de veronderstelling dat mijn klacht zou verminderen. Helaas bleven verbeteringen uit. Terugkijkend was het een teleurstellende investering.

De ommekeer kwam toen ik begon met het gebruik van Eqology visolie. Na slechts twee maanden had ik, voor het eerst in acht jaar, geen last meer van de symptomen!

Tijdens de voorbereiding op mijn zwangerschap, tijdens de zwangerschap zelf en in de periode erna, heb ik de omega-3 olie van Eqology intensief gebruikt. Voor de zwangerschap nam ik een dubbele dosis. Ik ben ervan overtuigd dat het niet alleen bijdroeg aan het voorkomen van zwangerschapsdementie, maar ook mijn herstel na de bevalling bevorderde. Bovendien was ik me er sterk van bewust dat mijn kleine Teddy gedurende de zwangerschap een groot deel van mijn omega-3 inname zou ‘opsnoepen’.

Ondanks dat ik tijdens mijn zwangerschap een lagere dosis nam vanwege misselijkheid, waren mijn waarden slechts licht verslechterd, wat geen grote zorg baarde. Zelfs bij een verminderde dosering blijft het effectief! Dit alles heeft mij enorm geholpen en ik ben dan ook zeer tevreden met de resultaten.”

Hoe kun je omega-3 van Eqology innemen voor optimale gezondheidsvoordelen?

Misschien vraag jij je wel af hoeveel omega-3 visolie van Eqology je moet innemen voor het beste resultaat. De aanbevolen dosering omega-3 kan variëren afhankelijk van leeftijd, gezondheidsstatus en specifieke gezondheidsdoelen. Sporters hebben vaak meer omega-3 nodig dan een niet-sporter. Over het algemeen wordt een inname van 500-1000 mg EPA en DHA per dag voor volwassenen geadviseerd. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, wordt vaak aangeraden om ten minste 200 mg DHA extra per dag in te nemen. Het is belangrijk om de inname van omega-3 af te stemmen op persoonlijke behoeften en altijd te overleggen met een gezondheidsspecialist voor specifieke aanbevelingen voor jouw behoeftes. Je kunt je vragen altijd aan mij stellen, ik denk met je mee.

Ervaringen van cliënten met omega-3 visolie van Eqology

Start nu met Eqology omega-3 visolie om je gezondheid te verbeteren!

Omega-3 vetzuren zijn mega belangrijk voor het verminderen van ontstekingen en lichamelijke klachten, en kunnen het risico op gerelateerde ziekten aanzienlijk verminderen. Het is onmisbaar om voldoende omega-3 binnen te krijgen voor je gezondheid.

Wil je ontdekken of Eqology omega-3 visolie iets voor jou is? Boek een gratis adviesgesprek om je te oriënteren!

Tijdens dit gesprek bespreek ik met jou of het nodig is om extra omega 3 visolie in te nemen en wat de juiste hoeveelheid voor jou is. Ik help je ook bij het opbouwen hiervan. Bovendien heb ik nu ook een tijdelijke actie: de omega-3/6  ratio bloedtest, normaal geprijsd op €84, is nu beschikbaar voor slechts €70 via mij. De omega-3/6 ratio bloedtest is een goede start om te weten te komen of je een tekort aan omega-3 en een teveel aan omega-6 hebt. Daarnaast kun je mijn flyer over het belang van omega-3 gratis ontvangen. Er komt ook binnenkort een nieuwe flyer speciaal gericht op zwangerschap en de periode na de zwangerschap. Heb je interesse? Neem dan contact op! Ontdek nu de voordelen van omega-3 voor een beter welzijn en start vandaag nog met het verbeteren van je gezondheid door omega-3 olie te bestellen! Mail direct Karina

Wetenschappelijke bronnen over omega-3:

door FE González en RV Báez (2017) bespreekt hoe DHA, een omega-3 vetzuur, cruciaal is voor de groei en ontwikkeling van kinderen. De studie benadrukt het evolutionaire belang van DHA voor mensen en onderzoekt de effecten van omega-3 vetzuren op kinderen. Lees meer.

door AJ Richardson (2003) onderzoekt de potentiële voordelen van omega-3 vetzuren voor het gedrag, de cognitie en de stemming bij kinderen. Er wordt voorgesteld dat omega-3 vetzuren gedrags- en leerproblemen bij aandoeningen zoals ADHD en dyslexie kunnen verminderen. Lees meer.

door A Kirby, A Woodward en S Jackson (2010) beoordeelt het bewijs voor het gebruik van omega-3 supplementen bij schoolkinderen. De studie bespreekt de mogelijke voordelen en benadrukt het belang van verder onderzoek. Lees meer.

door IM Abokhrais et al. (2020). Deze studie rapporteert dat omega-3 vetzuren pijnlijke menstruatie kunnen verminderen bij vrouwen met endometriose. Het onderzoek toont aan dat visoliesuppletie significant de pijn scores verlaagde bij adolescenten met menstruatiepijn. Dit suggereert dat omega-3 vetzuren een positief effect kunnen hebben op endometriose-gerelateerde symptomen. Lees de studie.

door J Thomas et al. (2015). Deze studie onderzoekt de rol van omega-3 vetzuren in de vroege preventie van inflammatoire neurodegeneratieve ziekten, met een focus op Alzheimer. Lees meer.

door SU Khan et al. (2021). Deze systematische review en meta-analyse onderzoeken het effect van omega-3 vetzuren op cardiovasculaire uitkomsten. Lees meer.

door S Wu et al. (2015). Deze meta-analyse beoordeelt de associatie tussen de inname van omega-3 vetzuren en het risico op dementie en Alzheimer’s. Lees meer.