Diabetes type 2 omkeren

De insuline bleven ze maar verhogen.


“Het begon 15 jaar geleden: de diagnose diabetes type 2. 15 jaar lang ziekenhuis in en uit. Na veel medicijnen gebruik en een alvleesklier ontsteking besloten de artsen dat ik insuline moest gaan spuiten. Met als gevolg 25 kg aangekomen.

De insuline bleven ze maar verhogen. Totdat de internist besloot dat ze uitbehandeld waren en dat ik maar naar de huisarts toe moest. Ze wilde me niet meer helpen. Dus ik stond er alleen voor zonder hulp….
Via de huisarts en de praktijk ondersteuner bij Het persoonlijke dieet terecht gekomen. Afspraak gemaakt bij Lisa in Opmeer en tijdens dat gesprek viel bij mij het kwartje. Ik heb een top uitleg gekregen van Lisa hoe het werkt met insuline spuiten, en wat er op het moment met mijn lichaam aan de hand was. Zij is op dit moment mijn steun en toeverlaat is. Ja dit is het, nu moet er wat gebeuren. En er gebeurt veel, heel veel.

Persoonlijk voedingsplan gekregen en ben daar nu 3 weken mee bezig. Jeetje wat een verschil. Mijn vrouw en kinderen steunen me heel erg goed en eten regelmatig met mij mee. De begeleiding van Lisa is top, veel tips en veel app gesprekken en heel fijn dat ze mee kan kijken op de sensor. In het begin wel bang dat ik zoveel minder insuline moest spuiten maar Lisa zei dat het goed komt.
En dat blijkt, nu 3 weken later: 75% minder insuline en 4 kg lichter. En dit is nog maar het begin. Ik voel me er heel goed bij en ben veel bewuster. Eindelijk iemand die zegt dat het goed komt en mij zoveel steunt. Ik heb er alle vertrouwen in!”

Rene.

Delen