Vraag & Antwoord

Veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Bij het persoonlijke dieet we werken uitsluitend gediplomeerde diëtisten. De titel diëtist  is een beschermde titel, wat wil zeggen dat niet iedereen zich zomaar diëtist mag noemen. Daarvoor moet je de vierjarige opleiding HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond. De studie omvat een belangrijk deel: de medische kennis. Een diëtiste is bevoegd om mensen met verschillende gezondheidsklachten te begeleiden in tegenstelling tot een gewichtsconsulente. De titel gewichtsconsulente is geen beschermde titel, wat betekent dat in principe iedereen zich mag uitgeven als gewichtsconsult.

Bij Het persoonlijke dieet werken we niet met standaard lijsten. U krijgt een persoonlijk voedingsplan. Op basis van het intakegesprek en onder andere uw bloedwaarden wordt uw persoonlijk voedingsplan samengesteld met persoonlijke voedingsrichtlijnen. 

Ja / Nee. Zonder verwijsbrief van de huisarts kunt u normaal gesproken bij ons terecht. Als u verzekerd bent bij: Zorgverzekeraar CZ, Delta Loyd, De Friesland, Kiemer en OHRA eisen een verwijsbrief om de behandeling te vergoeden. Vraag de verwijsbrief aan bij uw huisarts. 

Ja, dat is mogelijk. Vanuit de basisverzekering kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van €180,00 per kalenderjaar.  De vergoeding vanuit de basis verzekering kunnen wij direct bij uw zorgverzekering declareren. Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering vergoeden. Kijk in uw polisvoorwaarden voor meer informatie. 

Dit is afhankelijk van uw doelen, wensen en uw gezondheid. Garantie kunnen wij niet geven. Wel zal de diëtist tijd en aandacht besteden aan uw persoonlijke voedingsplan. Om te streven naar een gezond resultaat. Gemiddeld verliezen onze cliënten ongeveer 4 kilo per maand. 

Ja, u mag koolhydraten blijven eten. De hoeveelheid is afhankelijk van uw wensen, doelen, bloedwaarden en gezondheid. Hierover kunnen wij pas meer vertellen na het intakegesprek. Een diabetespatiënt krijgt niet dezelfde richtlijnen mee naar huis als iemand met schildklierproblemen en/of overgewicht.

Ja. Lukt het niet om te komen, dan kunt u zich tot minimaal 24 uur van te voren telefonisch of via een e-mail afmelden zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Indien u zich niet tijdig afmeldt zal er €30,00 in rekening worden gebracht. Dit “no-show tarief” wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Vrijblijvende intake

Het intakegesprek is vrijblijvend. U maakt kennis met de werkwijze van Het persoonlijke dieet en samen onderzoeken we of de werkwijze bij u past.

Bloedwaarden

Door middel van een doelgerichte bloedanalyse(s) worden mogelijk gezondheidsklachten en voedselintolerantie(s) opgespoord.

Voedingsplan

Op basis van het intakegesprek en onder andere uw bloedwaarden wordt uw persoonlijk voedingsplan samengesteld.