Team fruit gooien - bloedwaarden

Bij het persoonlijke dieet werken wij met HBO gediplomeerde diëtisten. De titel diëtist is een beschermde titel, wat wil zeggen dat niet iedereen zich zomaar diëtist mag noemen. Daarvoor moet je de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond. De studie omvat een belangrijk deel: de medische kennis. Een diëtist is bevoegd om mensen met verschillende gezondheidsklachten te begeleiden in tegenstelling tot een gewichtsconsulente. De titel gewichtsconsulente is geen beschermde titel, wat betekent dat in principe iedereen zich mag uitgeven als gewichtsconsult.

De studie welke de diëtisten hebben gevolgd is HBO Voeding en Diëtetiek. De orthomoleculair therapeut heeft een andere opleiding(en) gevolgd, namelijk de HBO opleidingen: orthomoleculaire therapie, orthomoleculaire voeding, medische basiskennis en voedingsdeskundige. Zo hebben de diëtisten en de orthomoleculaire therapeuten een brede kennis opgedaan.
Het team van Het persoonlijke dieet bestaat alleen uit diëtisten en (orthomoleculaire) therapeuten die een HBO opleiding hebben afgerond, waarvan de medische (HBO) basiskennis een pré is!

Wij doen als diëtisten / orthomoleculaire therapeuten hetzelfde werk binnen Het persoonlijke dieet -maar op onze eigen wijze- zoals: de intake gesprekken, analyseren van de bloeduitslagen en het maken een persoonlijk voedingsplan voor de cliënt. Er is geen onderscheid qua werkzaamheden onderling. We werken allen volgens hetzelfde concept.

De vergoedingen zijn door zorgverzekeraars anders opgenomen in het zorgverzekeringspakket.
Er wordt 3 uur dieetadvisering (diëtisten) vergoed vanuit de basisverzekering en mogelijk een extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Bij orthomoleculaire therapie worden de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering (meestal) gedekt, zonder aanspraak te hoeven maken op het wettelijk eigen risico (€385,- per jaar).

Bij Het persoonlijke dieet werken we niet met standaard lijsten. 
Je krijgt een persoonlijk voedingsplan. Op basis van het intakegesprek en onder andere jouw bloedwaarden wordt jouw persoonlijk voedingsplan samengesteld met persoonlijke voedingsrichtlijnen. Alle verdere informatie vind je terug op de website.

Je kunt zonder een verwijsbrief van de huisarts bij ons terecht. Kijk in de polisvoorwaarden of een verwijsbrief nodig is om vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding te kunnen ontvangen.

Ja, dat is mogelijk. Vanuit de basisverzekering (diëtist) kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van ongeveer € 210,- per kalenderjaar (3 uur).  De vergoeding vanuit de basis verzekering kunnen wij direct bij jouw zorgverzekering declareren. Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering vergoeden. Bij orthomoleculaire therapie wordt het wettelijk eigen risico niet aangesproken. Declaraties worden direct vergoed door de zorgverzekeraar vanuit (mogelijk) de aanvullende verzekering, kijk voor meer informatie op zorgwijzer.nl of in de polisvoorwaarden.

Dit is afhankelijk van jouw doelen, bloedwaarden, wensen en huidige gezondheid. De diëtist of orthomoleculair therapeut zal tijd en aandacht besteden aan jouw persoonlijke voedingsplan. Wij streven naar een gezond resultaat. Gemiddeld verliezen onze cliënten 4-6 kg per maand.

Ja, je mag koolhydraten blijven eten. De hoeveelheid is afhankelijk van jouw wensen, doelen, bloedwaarden en gezondheid. Hierover kunnen wij pas meer vertellen na het intakegesprek en als de bloedwaarden bekend zijn. Iemand met een diabetisch lichaam kan doorgaans minder goed omgaan met koolhydraten dan een persoon die darmklachten heeft en zich verder gezond voelt. Ook dit blijft persoonlijk! 

Lukt het niet om te komen, meld je tot minimaal 24 uur van te voren telefonisch of via een e-mail af.  Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Indien je de afspraak niet vroegtijdig afmeldt zal er € 30,00 in rekening worden gebracht. Dit “no-show tarief” wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Je ontvangt een factuur. 

Investeer in jezelf met een voedingsplan op basis van jouw bloedwaarden. Je bent het waard!

[wprevpro_usetemplate tid="1"]