Vraag & Antwoord

Stel gerust een andere vraag

Bij het persoonlijke dieet werken wij met HBO gediplomeerde diëtisten. De titel diëtist is een beschermde titel, wat wil zeggen dat niet iedereen zich zomaar diëtist mag noemen. Daarvoor moet je de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond. De studie omvat een belangrijk deel: de medische kennis. Een diëtist is bevoegd om mensen met verschillende gezondheidsklachten te begeleiden in tegenstelling tot een gewichtsconsulente. De titel gewichtsconsulente is geen beschermde titel, wat betekent dat in principe iedereen zich mag uitgeven als gewichtsconsult.

Bij Het persoonlijke dieet werken we niet met standaard lijsten. 
Je krijgt een persoonlijk voedingsplan. Op basis van het intakegesprek en onder andere jouw bloedwaarden wordt jouw persoonlijk voedingsplan samengesteld met persoonlijke voedingsrichtlijnen. Alle verdere informatie vind je terug op de website.

Je kunt zonder een verwijsbrief van de huisarts/specialist bij ons terecht. Kijk in de polisvoorwaarden of een verwijsbrief nodig is om vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding te kunnen ontvangen.

Ja, dat is mogelijk. Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van ongeveer €185,00 per kalenderjaar (3 uur).  De vergoeding vanuit de basis verzekering kunnen wij direct bij jouw zorgverzekering declareren. Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering vergoeden. Kijk in de polisvoorwaarden voor meer informatie. 

Dit is afhankelijk van jouw doelen, bloedwaarden, wensen en huidige gezondheid. De diëtist of orthomoleculair therapeut zal tijd en aandacht besteden aan jouw persoonlijke voedingsplan. Wij streven naar een gezond resultaat. Gemiddeld verliezen onze cliënten 4-6 kg per maand.

Ja, je mag koolhydraten blijven eten. De hoeveelheid is afhankelijk van jouw wensen, doelen, bloedwaarden en gezondheid. Hierover kunnen wij pas meer vertellen na het intakegesprek en als de bloedwaarden bekend zijn. Iemand met een diabetisch lichaam kan doorgaans minder goed omgaan met koolhydraten dan een persoon die darmklachten heeft en zich verder gezond voelt. Ook dit blijft persoonlijk! 

Lukt het niet om te komen, meld je tot minimaal 24 uur van te voren telefonisch of via een e-mail af.  Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Indien je de afspraak niet vroegtijdig afmeldt zal er € 30,00 in rekening worden gebracht. Dit “no-show tarief” wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Je ontvangt een factuur.