Team fruit gooien - bloedwaarden

Bij het persoonlijke dieet werken wij met hbo-gediplomeerde diëtisten. De titel diëtist is een beschermde titel, wat wil zeggen dat niet iedereen zich zomaar diëtist mag noemen. Daarvoor moet je de vierjarige hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond. De studie omvat een belangrijk deel wat bij andere, kortere opleidingen (zoals opleiding voor voedingsdeskundige, gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en personal trainer) vaak ontbreekt: de medische kennis. Een diëtist is bevoegd om mensen met verschillende medische gezondheidsklachten, ziektes en aandoeningen te begeleiden in tegenstelling tot een gewichtsconsulente. Een gewichtsconsulente mag bijvoorbeeld niet iemand met diabetes type 2 begeleiden, terwijl een diëtist dit wel mag. De titel ‘gewichtsconsulente’ is geen beschermde titel, wat betekent dat in principe iedereen zich mag uitgeven als gewichtsconsult.

Alle diëtisten van Het persoonlijk dieet hebben de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. De orthomoleculair therapeut hebben andere opleidingen gevolgd, namelijk de hbo-opleidingen: orthomoleculaire therapie, orthomoleculaire voeding, medische basiskennis en voedingsdeskundige. Zo hebben de diëtisten en de orthomoleculaire therapeuten een brede kennis opgedaan. Het team van Het persoonlijke dieet bestaat alleen uit diëtisten en (orthomoleculaire) therapeuten die een hbo-opleiding hebben afgerond, waarvan de medische (hbo) basiskennis een pré is! Zo zijn ze bevoegd om jou goed te kunnen begeleiden en coachen.

Wij doen als diëtisten / orthomoleculaire therapeuten dezelfde werkzaamheden binnen Het persoonlijke dieet, maar op onze eigen werkwijze. Denk hierbij aan de intakegesprekken, het analyseren van de bloeduitslagen en het maken van een persoonlijk voedingsplan voor de cliënt. Er is geen onderscheid qua werkzaamheden onderling. We werken allen volgens hetzelfde concept, maar vanuit onze eigen expertise.

De vergoedingen zijn door zorgverzekeraars anders opgenomen in het zorgverzekeringspakket. Word je begeleid door een van onze diëtisten, dan wordt er 3 uur dieetadvisering vergoed vanuit de basisverzekering en mogelijk extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Let op: bij vergoeding vanuit de basisverzekering gaat dit eerst af van het eigen risico. Bij orthomoleculaire therapie worden de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering (meestal) gedekt, zonder aanspraak te hoeven maken op het wettelijk eigen risico.

Bij Het persoonlijke dieet werken wij niet met standaardlijsten. 
Je krijgt een persoonlijk voedingsplan. Op basis van het intakegesprek en onder andere jouw bloedwaarden wordt jouw persoonlijk voedingsplan samengesteld met persoonlijke voedingsrichtlijnen. Zo is jouw voedingsplan volledig afgestemd op jou en daardoor heb je veel beter resultaat. Alle verdere informatie vind je terug op de website.

Je kunt zonder een verwijsbrief van de huisarts bij ons terecht. Kijk in de polisvoorwaarden of een verwijsbrief nodig is om vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding te kunnen ontvangen. Heb je al een verwijsbrief gekregen van de huisarts of specialist, dan kun je deze meenemen tijdens het intakegesprek.

Onze trajecten worden meestal deels vergoed. Start je bij een van onze  diëtisten, dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van ongeveer € 231,- per kalenderjaar (3 uur). Deze vergoeding vanuit de basisverzekering kunnen wij diëtisten direct bij jouw zorgverzekering declareren. Let op: bij vergoeding vanuit de basisverzekering gaat dit eerst af van het eigen risico. Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering vergoeden. Bij orthomoleculaire therapie wordt het wettelijk eigen risico niet aangesproken. Declaraties worden direct vergoed door de zorgverzekeraar vanuit (mogelijk) de aanvullende verzekering. Kijk voor meer informatie op www.zorgwijzer.nl of in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar.

Het is niet mogelijk en zinvol om enkel een bloedanalyse af te nemen. We leggen op de pagina “bloedanalyse” uit waarom dit niet mogelijk is en waarom je alleen blijvend resultaat hebt als je kiest voor een van onze trajecten onder begeleiding van een diëtist of orthomoleculair therapeut.

Het persoonlijk dieet heeft in totaal zeven praktijklocaties: Andijk, Enkhuizen, Hoogkarspel, Hoorn, Opmeer, Purmerend , Volendam en Haarlem. Je bent van harte welkom op een van onze praktijklocaties.

Indien je ver weg woont van een van onze praktijklocaties of moeite hebt om het huis uit te gaan, dan is het voor jou wellicht prettiger om online begeleid te worden. Dit is ook mogelijk. Elk traject (zowel voor drie, zes of twaalf maanden) dat wij aanbieden kan omgezet worden naar een online traject. De begeleiding is net zo persoonlijk en met evenveel resultaat. Je kunt uiteraard ook deels kiezen voor online consulten en deels op één van onze locaties.

Een bloedanalyse vindt normaliter niet plaats in onze praktijk. De aanvragen voor het labonderzoek sturen we dan ook eenvoudig naar je toe per post. Kijk hier voor meer informatie over de online trajecten.

We raden aan om bij Het persoonlijke dieet OF bij Mijn Meting een traject te starten. Je start dus met een van de twee trajecten. Daarna is het mogelijk en zeker waardevol om de verdieping in te gaan om zo een vervolg te geven aan jouw gezonde leefstijl. Het is afhankelijk van jouw wensen en doelen met welk traject je het beste kunt gaan starten. Vraag bij een van ons een vrijblijvend gesprek aan om dit te bespreken. Dit kan via het aanmeldformulier bij een van onze vestigingen. Meer informatie over het Mijn Meting-traject met glucosesensor vind je hier.

 

 

Investeer in jezelf met een voedingsplan op basis van jouw bloedwaarden. Je bent het waard!