bloedwaarden

Wanneer is traject darmherstel voor jou geschikt?

Hoogstwaarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om van jouw darm en/of spijsverteringsklachten af te komen. Je hebt diverse medisch specialisten gesproken en inmiddels heb je te horen gekregen “dat je hier mee moet leren leven”. Bij Het persoonlijke dieet geloven wij dat dit anders kan en dat ook jouw darm en/of spijsverteringsklachten (grotendeels) te herstellen zijn.

Wat wij vaak zien is dat klachten van de darmen en/of spijsverteringsklachten zijn ontstaan door een overgevoeligheid / voedselintolerantie(s) voor bepaalde voedingsmiddelen, antibioticagebruik, medicatiegebruik en een ongebalanceerd eetpatroon. We onderzoeken samen of er mogelijke voedselintoleranties of voedselallergieën zijn en hoe we met voedingsaanpassingen het darmherstel kunnen ondersteunen. 

Wij werken niet met ingewikkelde eliminatie diëten, maar gaan volgens onze bewezen methode aan de slag. We kijken naar de mogelijke oorzaken van jouw klachten en pakken die bij de kern aan.

Binnen dit traject starten we met een uitgebreide bloedanalyse en worden mogelijke voedselintoleranties en voedselallergieën opgespoord. Bij voedselintoleranties en overgevoeligheden volgt hierna een (kort) eliminatieproces volgens een persoonlijk voedingsplan (wat wij baseren op de uitkomsten van de bloedanalyse). Het elimineren van bepaalde voedingsstoffen kan tijdelijk of blijvend zijn, maar helpt vaak al binnen een paar weken de eerder onverklaarbare klachten te doen verminderen of zelfs verdwijnen! Mocht deze puzzel niet in een voedselintolerantie zitten maar in het herstel van de darmen, optimaliseren van de spijsvertering, enzymtekorten of een onvolwaardig eetpatroon, dan pakken we dit ook samen aan.

Investeer in jouw gezondheid. Je bent het waard!

Wil je je aanmelden of een gratis informatief gesprek?

Ervaar jij één of meerdere van de onderstaande klachten?

  • darmklachten zoals obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel, maagzuur en misselijkheid;
  • PDS (Prikkelbare Darm Syndroom);
  • onverklaarbare klachten zoals gewrichtspijn;
  • gewichtsverlies en/of -toename zonder aanwijsbare oorzaak;
  • darmziekten (ziekte van crohn & colitis ulcerosa);
  • (chronische) vermoeidheid;
  • huidklachten (bv. eczeem & acne);
  • hoofdpijn en migraine.

Dan is het darmherstel traject het aangewezen traject om je van deze klachten af te helpen en/of weer het gevoel van de controle over jouw lichaam terug te krijgen.

Basisverzekering dieetvergoeding

Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van ongeveer €231,- per kalenderjaar.

Aanvullende verzekering dieetvergoeding / orthomoleculaire therapie

Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering vergoeden. Dit kan betekenen dat je nog recht hebt op een extra vergoeding. Bij orthomoleculaire therapie wordt het wettelijk eigen risico niet aangesproken. Declaraties worden direct vergoed door de zorgverzekeraar vanuit (mogelijk) de aanvullende verzekering, kijk voor meer informatie op zorgwijzer.nl of in de polisvoorwaarden.

Je hebt geen doorverwijzing nodig van je huisarts om je aan te melden. Kom jij in aanmerking om een aanvullend bedrag terug te krijgen van de zorgverzekering? Kijk dan in de polisvoorwaarde of een verwijsbrief van de huisarts wel nodig is. 

Diëtist en hormoontherapeut

Darmherstel +

12 maanden
8x 1-1 consult

Kosten voor dit pakket zijn € 830,-. Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van € 231,- per kalenderjaar (diëtist). Het bedrag wat dan overblijft:

€ 599,-

Aanvullende verzekering:
Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering / orthomoleculaire therapie vergoeden. Dit kan betekenen dat je nog recht hebt op een extra vergoeding.

Darmherstel

6 maanden
4x 1-1 consult

Kosten voor dit pakket zijn € 670,-. Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van € 231,- per kalenderjaar (diëtist). Het bedrag wat dan overblijft:

€ 439,-

Aanvullende verzekering:
Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering / orthomoleculaire therapie vergoeden. Dit kan betekenen dat je nog recht hebt op een extra vergoeding.