Voedselintolerantie

Na veel jaren last van voeding te hebben gehad,

waaronder klachten als erge jeuk over mijn gehele lichaam, overal rode kleine pukkeltjes en rillingen van de kou. Na ongeveer 4 uur zakte de jeuk en rillingen af maar de rode pukkeltjes bleven wekenlang. Ik heb toen zelf bijgehouden wat ik qua voeding tot me nam, zo kwam ik er een beetje achter waar ik op reageerde. Toch kwam er elke keer weer een reactie op een voedingsmiddel, en kreeg ik weer last.

Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan, welke mij doorstuurde naar een allergoloog. Daar heb ik een allergie test gedaan, uitslag: nergens allergisch voor. De conclusie was volgens deze arts urticaria! En behandeling? Niet mogelijk, leer er maar mee leven. Dat ik bleef vertellen dat ik na het even van kaas na een paar uur last van jeuk kreeg en het koud had werd steeds raar gevonden. Maar na al die jaren kende ik mijn lichaam inmiddels wel. Het bezoek aan de huisarts en allergoloog schoot dus niets op. Weer een paar jaar hannesen met eten. 

Toen ben ik op internet gaan kijken naar een diëtiste, want zelf kwam ik er niet meer uit. Zo ben ik terecht gekomen bij Annemarie van Het persoonlijke dieet. Annemarie is orthomoleculair therapeut en met die visie naar voeding kijken leek mij een goede stap. Ik heb een afspraak gemaakt bij Annemarie Kok. In het gesprek kwam ik er ook eigenlijk achter dat best last had van mijn spieren, en een op geblazen gevoel. Maar dat had ik al zo lang, misschien hoorde dat wel bij me, vroeg ik me af. Er is bloed afgenomen en daar bleek uit dat er veel dingen niet goed voor me waren (waarvoor ik dus een intolerantie heb). Ik reageerde niet goed op o.a. gluten/melkproducten/ei/gist/lijnzaad/ en verschillende noten, dit was best veel dus! Annemarie heeft een heel plan uit gewerkt, met voor mij een op maat gemaakt persoonlijk dieet.

En het werkt!! Ik ben nu een half jaar verder en voel mij zo veel lekkerder! Geen jeuk meer, geen rode pukkeltjes meer, geen koude rillingen én ik voel mij veel soepeler en ik voel mij mentaal ook lekkerder. De begeleiding van Annemarie was goed en dat heb je nodig ook, want om dit zelf allemaal uit te zoeken is een te grote klus!

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Delen