“Vage” klachten

Ik had al een tijdje last van wat ‘’vage’’ klachten

Hoi allemaal, 

Mijn naam is Esther Smit (29 jr). Ik had al een tijdje last van wat ‘’vage’’ klachten die maar niet over gingen. Ook wilde ik graag afvallen, had al van alles geprobeerd, maar niks werkte. Ik had veel last van een opgeblazen gevoel, slechte stoelgang en ik was vaak erg moe. Via online zoeken naar diëtistenpraktijken die verder kijken dan alleen naar voeding, en via een persoonlijke kennis ben ik uitgekomen bij Eva van het Persoonlijk Dieet in Enkhuizen. In september 2021 ben ik voor het eerst bij Eva geweest. Eva stelde mij gelijk op mijn gemak en kon mijn verhaal goed kwijt. 

Uit de bloedtest kwamen 12 voedsel intoleranties naar boven, en nog wat vitamine tekorten. Ik schrok eerst wel, want het waren dingen die ik dagelijks at. Zoals je op de foto kunt zien, werk ik met geiten en at ik regelmatig eigen gemaakte geitenkaas. Onder andere dit kon ik nu niet meer eten. Door de verhoogde producten uit het onderzoek te elimineren en mijn vitamine tekorten aan te vullen vlogen de kilo’s eraf. Ook verdween mijn opgeblazen gevoel en kreeg ik weer een gezonde stoelgang. 

Ik heb veel geleerd over voedsel, de combinaties en wat er allemaal kan gebeuren als je voedsel eet waar je lichaam niet tegen kan. Inmiddels is het jaar traject voorbij en ben ik ruim 10 kg afgevallen, heb geen opgeblazen gevoel meer en een gezonde stoelgang. Af en toe eet ik nog wel eens iets waar ik eigenlijk niet tegen kan, maar dan neem ik de klachten voor lief. Ik wil Eva heel erg bedanken voor haar kennis en haar altijd positieve benadering en motivatie.

Delen