Bloedonderzoek

Darmproblemen.

Hallo,

Ik ben Elly 61 jaar. Zo lang ik weet heb ik darmproblemen gehad en was altijd dik. Ik was 12 jaar en had maat 52. Ik heb van het te zwaar zijn nooit echt een probleem gemaakt. In mijn leven heb ik veel diëtisten gezien. Nadat ze het weeklijstje hadden gezien zeiden ze ‘jij moet niet liegen, want van dit lijstje kan JIJ niet zo dik zijn’. Dokters zowel in Amsterdam als hier in Stede Broec hebben het dik zijn altijd afgedaan als je eet teveel, het zit in de familie (dit klopt) en als je kinderen krijgt dan gaat het wel over. Ik kwam nooit aan in de zwangerschappen.

Darmproblemen ja dat was een heel ander probleem, dit was moeilijk. Ik ging altijd met radar ogen kijken waar een wc in de buurt was. 5x per dag naar de wc gaan was normaal, niet afvallen ging van kwaad tot erger. Steeds weer ging ik naar de huisarts met de vraag ‘wat is er toch aan de hand met mijn buik/darmen’?. De pijn kwam van de diverticulitis (plooien in de darmen waren ontstoken) wat later bleek.

Vreselijk ik durfde niet meer te eten, nagels en haar werden brozer, ik voelde mij vreselijk moe en werd steeds zwaarder. De diabetes ging ook helemaal verkeerd. Dus ik ging weer naar de dokter. Het antwoord was ga maar naar een interventie diëtiste??? Of een andere optie ga voor een Gastric Bypass operatie !!! Weer thuis gekomen, ben ik ondanks GEEN goede ervaringen met diëtisten toch maar op internet gaan kijken. Naar die interventie diëtiste, nou dat ging het voor mij niet worden (ik denk dat ik de eerste keer meteen ruzie zou hebben). Ik ben toch op internet gaan kijken en toen kwam (of het zo moest wezen) HPD voorbij. Dit sprak mij zo aan dat ik eigenlijk meteen heb gebeld/gemaild. Dit was voor mij de ommekeer in mijn leven. Uit het bloedonderzoek kwam veel uit zoals een intolerantie voor: koemelk, gist, meel en soja. Doordat mijn darmen niet goed functioneerde had ik een tekort aan B12, foliumzuur en vitamine D.

Het was erg omschakelen. Maar mensen wat ben ik blij. Dit kan ik niet in woorden uitdrukken. Mijn darmen zijn rustig, doen geen pijn meer, ik ga normaal naar de wc en er is 12.5 kilo af. En als de kers op de taart is mijn diabetes type 2 omgekeerd en heb ik dus geen diabetes meer. Jullie zullen wel kunnen begrijpen dat ik Karina zo ongelooflijk dankbaar ben dat ze op mijn weg is gekomen. Ik heb er geen woorden voor na zoveel jaar van ellende, nu een prachtig leven!

Groetjes van een blije Elly.

Delen