Lisa Jong

Diëtist gespecialiseerd in diabetes omkeren

Lisa Jong diëtist diabetes omkeren

Over Lisa Jong – diëtist gespecialiseerd in diabetes omkeren

Hi! Mijn naam is Lisa Jong en sinds 2021 ben ik diëtiste bij Het persoonlijke dieet. Al van kleins af aan heb ik een passie voor voeding. Ik ben opgegroeid in een agrarische en ondernemende familie. Als kind liep ik al tussen de groenten en was ik altijd met eten bezig. Die passie voor voeding is in de loop der jaren niet veranderd. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe onderzoeken en weetjes, en experimenteer ik met nieuwste ontwikkelingen. Het is mijn passie om cliënten te helpen om aan de hand van de juiste voeding en leefstijl van de medicijnen af te helpen, zoals diabetes type 2 omkeren.

Ervaring met de bloedsuikermeting van freestyle libre

Zo heb ik meerdere keren een freestyle libre (sensor die de bloedsuiker meet) op mijn arm gehad. Hierdoor heb ik geleerd de sensor af te lezen en weet ik hoe ik passende en persoonlijke adviezen kan geven aan de hand van de bloedsuikerspiegel en leefstijl. Ondertussen heb ik tientallen mensen begeleid bij ‘Mijn Meting‘ voor meer inzicht en verdieping. Deze ervaringen neem ik allemaal mee in mijn werk. In mijn praktijk in Opmeer heb ik al meerdere mensen van hun medicatie voor diabetes type 2 afgekregen of deze kunnen verminderen. Dit alles door de juiste voedingsadviezen, leefstijl, goede begeleiding en meer inzicht.

De scholingsachtergrond van Lisa Jong – diëtiste gespecialiseerd in diabetes omkeren

Even terug naar mijn scholingsverleden. Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam waar ik de 4-jarige opleiding Voeding & Diëtetiek heb gevolgd en mijn titel diëtist heb behaald. Tijdens de studie heb ik veel kanten van de diëtetiek leren kennen, wat mijn visie heeft gevormd. Gedurende mijn studie heb ik mijzelf verder ontwikkeld op het gebied van leefstijl en de leefomgeving. Na mijn studie ben ik blijven leren. Ik heb de nascholing Diabetes omkeerbaar en Leefstijl interventies en medicatieafbouw bij Diabetes Mellitus type 2 gevolgd om mijn kennis uit te breiden. Dit sloot goed aan op mijn ervaring met de freestyle libre. Hiernaast heb ik de nascholingen ‘Voeding voor brein en darmen’ en ‘Huid en darmen’ gevolgd.

Samen ga ik op zoek naar een balans en richtlijnen die voor jou werken

Ik vind het fantastisch om mensen te helpen met hun voeding. Met een gezonde leefstijl is er enorm veel te bereiken, en dat zie ik dagelijks in mijn praktijk. Mensen zich fitter laten voelen, medicatie kunnen verminderen, bloedwaarden verbeteren en bijdragen aan een gezondere toekomst geeft me zoveel energie. Wat ik vaak in mijn praktijk tegenkom, is dat mensen zoeken naar een balans en richtlijnen die voor hen werken. Daarom vind ik het belangrijk om samen met jou te kijken naar wat je nodig hebt en hoe we jouw doelen kunnen bereiken. Iedereen is uniek en daarom kijk ik verder dan de standaardrichtlijnen en -adviezen.

Laat je begeleiden door Lisa Jong – diëtiste gespecialiseerd in diabetes omkeren

Loop je al langere tijd rond met bepaalde klachten en weet je niet meer waar te beginnen? Twijfel niet om contact op te nemen. Ik help je graag verder voor meer inzicht, waarbij we vaak veel klachten kunnen verhelpen. Tijdens een traject bij Het persoonlijke dieet onderzoeken we samen welke voeding het beste bij jou past. Hopelijk tot snel!

Social media

Je kunt mij en het team op meerderen sociale platformen volgen. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en acties? Aboneer je dan op één van onderstaande platformen. 

Recensies

Wat voor mij het verschil maakt is dat niet alleen mijn verhaal er toe doet. Meten is weten en dat betekent een …

Oktober 2022 ben ik naar de huisarts gegaan, omdat ik niet langer mijn kop in het zand wilde steken. Ik ben erfelijk …

Mijn naam is Jolanda Pant, en ik woon nu in Medemblik. Sinds juli kom ik bij Lisa. Het feit was dat ik …

Opmeer – De Andijkse Lisa Jong heeft sinds kort haar praktijk in Opmeer geopend. “Van jongs af aan heb ik al een …