Darmproblemen

Mijn naam is Jolanda Pant, en ik woon nu in Medemblik. Sinds juli kom ik bij Lisa.

Het feit was dat ik dus bijna letterlijk de deur niet meer uit durfde. Niet alleen om mijn gewicht, maar met name mijn serieuze darmproblemen zorgde ervoor dat mijn zelfvertrouwen tot bijna 0 was gereduceerd. Al sinds mijn 18de had ik ‘een gemakkelijke stoelgang’. Ik ben inmiddels 50 en altijd was er wel een reden voor mijn darmklachten. Met name stress was een terugkerende factor, maar wie heeft die niet in zijn leven?  

Mijn darmproblemen werden almaar erger, ik werd alleen maar dikker, vooral op mijn buik, en 10 keer op een dag naar het toilet voor ‘ de grote boodschap ( die echt zo groot niet was, maar de aandrang was mega!) waren geen uitzondering. Ik durfde niet meer naar de winkels en ook de sluitingen en beperkingen door corona-maatregelen maakten het voor mij nog moeilijker even ergens naar binnen te stappen voor een wc bezoek. Mijn huisarts deed er niets mee en gooide alles op stress en een prikkelbaar darm syndroom. Ik at tenslotte supergezond, dus daar lag het niet aan!

Binnen een week was de uitslag er. Intolerant voor o.a. stremsel, (zure) koemelkproducten en ei! Daar ging ik dus… Ik, terwijl ik dacht dat ik zo goed bezig was met mijn yoghurt met bessen en nootjes voor ontbijt, een gezonde bruine boterham met oude kaas of mijn omeletjes met groenten… Ik bracht van de 3 maaltijden dus al met 2 daarvan mijn lijf op hol! Vandaar mijn chronische vermoeidheid.. mijn lijf had geen energie over voor de leuke dingen, alle energie ging naar het verwerken van dit ‘ gezonde’ voedsel!!

Ik heb veel meer energie, ga nog maar 2 keer per dag naar het toilet voor de stoelgang ( door het vele water drinken ga ik nog steeds vaak, maar nu hoef ik mezelf niet meer te verschonen  ) Verder zakt mijn gewicht langzaam, maar zijn de resultaten met het meetlint super motiverend! Ik heb al behoorlijk wat rokken die van mijn billen glijden. Ik ben zo opgelucht dat ik weer ergens naartoe kan zonder eerst te moeten kijken of er wel een wc is. Van 90 kg –> 83 kg.

Mijn taille is nu 10 cm minder, navelhoogte -6 en onderbuik – 18 cm!!! Ik voel me super”!

Jolanda Pant

Delen