Joyce Mossel

Orthomoleculair diëtist in Purmerend en Volendam

Joyce Mossel: Een toegewijde orthomoleculair diëtist en hormoontherapeut in Purmerend en Volendam

Mijn naam is Joyce Mossel, een gedreven orthomoleculair diëtist en hormoontherapeut gevestigd in Purmerend en Volendam. In 2020 begon mijn reis als orthomoleculair diëtist met het openen van mijn eerste praktijk bij Het Persoonlijke Dieet in Purmerend. De tweede diëtistenpraktijk als orthomoleculair diëtist volgde in 2022 in mijn geboortedorp, Volendam. Samen met mijn partner, dochter en onze labrador woon ik vlakbij mijn praktijk in het centrum van Volendam.

Van diëtist naar orthomoleculair therapeut

Ik, Joyce Mossel, studeerde in 2016 af als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Gezondheid en voeding zijn altijd mijn passie geweest. Toch raakte ik tijdens mijn stage bij een grootschalige diëtistenpraktijk mijn passie kwijt. De gangbare aanpak, met de Schijf van Vijf als uitgangspunt, bood me niet de diepgang en personalisatie die ik zocht. Daarom besloot ik mij te verdiepen in orthomoleculaire voedingstherapie, wat leidde tot mijn huidige carrière als orthomoleculair diëtist. En alsof het zo moest zijn, kwam Het persoonlijke dieet op mijn pad net voor het behalen van mijn diploma.

Waarom Joyce Mossel koos voor Het persoonlijke dieet

De werkwijze van Het persoonlijke dieet sluit perfect aan bij wat ik zocht: een persoonlijke aanpak door het inzetten van bloedanalyse en voor iedere cliënt een uniek plan afgestemd op zijn of haar behoefte. Hierbij heb ik alle ruimte om naast diëtist ook mijn kennis als orthomoleculair therapeut in te zetten. Een mooie combi, die ik in 2023 heb uitgebreid met de opleiding tot hormoontherapeut.

Eigen ervaring: Hoe orthomoleculaire voedingstherapie mijn leven veranderde

Zelf heb ik ook mogen ervaren wat een passend voedingspatroon voor je lichaam kan betekenen. Als student had ik vaak weinig energie, viel ik moeizaam af, had ik last van eczeem en een opgeblazen buik. Na mijn studie ben ik op wereldreis gegaan en tijdens mijn periode in Azië namen mijn klachten aanzienlijk af. Terug in Nederland besloot ik om mij verder te specialiseren in de orthomoleculaire therapie. Ik kwam erachter waarom ik uit balans was en vele puzzelstukjes vielen voor mij op hun plek. Ik bleek onder andere een aantal voedselintoleranties te hebben, die in het Aziatische voedingspatroon weinig voorkomen. Door te werken aan het herstel van mijn spijsvertering en vooral anders te leren eten, kwam mijn lichaam weer in balans. Met deze kennis wil ik ook anderen helpen om zich weer fit en vitaal te voelen.

Hoe kan Joyce Mossel jou helpen bij gezondheidsklachten als orthomoleculair diëtist en hormoontherapeut?

Ervaar je klachten, zoals acné, menstruatieklachten, laag energieniveau, opgeblazen buik of moeizaam afvallen of heb je een aandoening of ziekte zoals diabetes type 2, het prikkelbare darm syndroom (PDS), ziekte van Crohn of een verhoogd cholesterol? Dan vertelt jouw lichaam dat je uit balans bent. Dit is het signaal om aan de slag te gaan met het aanpassen van je voeding- en leefstijl. Als orthomoleculair diëtist kan ik je hiermee helpen. Samen met jou onderzoek ik waar de balans zoek is geraakt, denk aan voedselintoleranties, een overbelaste lever, voedingstekorten of een hormonale disbalans.

Leefstijlverandering is geen quick fix. We gaan aan de slag om een passend voedingspatroon te vinden, waar zowel jij als jouw lichaam blij van wordt. Ik begeleid je graag op weg naar succes, zodat je ook na het traject weet aan welke knoppen je moet draaien om het gewenste resultaat te behouden. Uiteraard voorzie ik je van veel handige tips en lekkere recepten, want voor mij is het belangrijk dat gezond, praktisch én smaakvol eten hand in hand gaan.

Wat Joyce Mossel doet naast haar werk als orthomoleculair diëtist

Naast mijn praktijk help ik af en toe een handje mee in het visrestaurant van mijn vriend. Daarnaast houd ik van lekker eten, uiteten gaan en nieuwe recepten uitproberen. Ik start mijn dag graag met een rondje hardlopen en sluit deze het liefst af met een goed boek of een meditatie. Mijn favoriete moment van de week is de zondagmorgen, wanneer ik met mijn gezin onze hond uitlaat in het losloopgebied en eindigen met een heerlijke cappuccino.

Neem contact op met mij voor een vrijblijvend gesprek

Ben je benieuwd wat ik als orthomoleculair diëtist voor je kan betekenen? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt bij mij terecht voor hulp bij darmklachten, huidklachten, migraine, vermoeidheidsklachten, ontstekingsklachten, overgewicht, hormonale klachten (o.a. PCOS) en diabetes type 1 & 2.

Opleidingen die Joyce Mossel, orthomoleculair diëtist heeft afgerond

Ik heb de afgelopen jaren verschillende opleidingen gevolgd om mijzelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven omtrent alle nieuwe ontwikkelen rond voeding en gezondheid. Daarbij sta ik als diëtist ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor paramedici.

Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen die ik heb afgerond:

 • 2022 HBO Hormoontherapie
 • 2020 – 2021 Klinische Psycho Neuro Immunologie – KPNI Europe
  • In de kPNI worden verschillende wetenschappelijke disciplines gecombineerd: psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en (epi)genetica.
 • 2021Basisopleiding Mindfulnesstrainer MBSR – Centrum voor Mindfulness
 • 2020 Diabetes type 2 omkeerbaar – Evidence Based Medicine
 • 2019 – 2020 Orthomoleculaire Therapie – Natura Foundation
  • Orthomoleculaire Voedingsleer en Leefstijl
  • Energie en Systeemdenken
  • Ziektebeelden en Behandeling
 • 2020 Nascholing Emotie-eten de baas en coachend begeleiden
 • 2019Basisopleiding ACT-trainer – SeeTrue opleidingen
  Acceptance and Commitment therapy – cognitieve gedragstherapie
 • 2012 – 2016 HBO Voeding & Diëtetiek – Hogeschool van Amsterdam
  Nutrition and Health Promotion
  Minor: Toegepaste Psychologie – Hogeschool Leiden

Social media

Je kunt mij en het team op meerderen sociale platformen volgen. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en acties? Aboneer je dan op één van onderstaande platformen. 

Meer over mij

Cliënt Karlien: “Ik heb minder last van mijn maag en darmen, amper nog last van hartbranden, geen overvol gevoel meer, veel minder schommeling van mijn bloedsuikerspiegel, veel meer energie.

December is een maand van terugkijken op het afgelopen jaar en vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Jaar 2021 van Joyce December …

Volendam In augustus 2020 ben ik mijn eigen praktijk bij Het persoonlijke dieet gestart. Nu, 1,5 jaar later, kan ik wel zeggen …