Team fruit gooien - bloedwaarden

Hoe ziet een persoonlijk voedingsplan op basis van mijn bloedwaarden eruit?

Je ontvangt via de e-mail jouw persoonlijk voedingsplan. In dit plan staat een uitgebreide uitleg over jouw bloedwaarden, supplementen advies (indien nodig) en per productgroep uitgewerkt wat het beste bij jouw huidige leefstijl en persoonlijke smaak past. Het plan staat vol tips, weetjes en adviezen.

Ook vind je in dit plan één persoonlijk weekmenu en ter inspiratie nog twee standaard weekmenu’s. Deze menu’s kan je uiteraard verder personaliseren met de hulp van jouw persoonlijk voedingsplan. Onze cliënten geven aan dat ze het plan persoonlijk vinden en passend binnen hun leven. En dat is precies de bedoeling! Geen standaard menu’s, richtlijnen en het gevoel dat je ‘op dieet’ bent. Om het jou nog wat makkelijker te maken sturen we ook een productlijst en receptenboeken per e-mail.

Wij analyseren inmiddels 11 jaar bloedwaarden en weten welke leefstijlinterventies ingezet kunnen worden. Dit is waardevol omdat je direct inzicht krijgt in je eigen gezondheid, opname van voeding, welke voeding je wel of niet kunt verdragen en welke voeding je wél energie geeft. Dit laatste is voor iedereen anders!

Zo zien wij in onze praktijken dat er mensen zijn die een beter resultaat behalen door een eetpatroon met meer ontstekingsremmende voeding, anderen met een koolhydraatbeperkt eetpatroon en weer anderen ervaren dat bepaalde momenten op een dag (koolhydraten) eten diabetes type 2 wél omkeert.

Wel blijvend resultaat behalen

Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd en je bent nog steeds zoekende. Wij kijken naar jouw persoonlijke situatie en wat jouw lichaam nodig heeft. Dit maakt het verschil. Benieuwd naar onze resultaten? 

6 meest gestelde vragen

In de praktijk zien wij verschillende mensen. Mensen die moeizaam afvallen,
101 diëten hebben gedaan en nooit blijvend zijn afgevallen, ter preventie hun leefstijl willen verbeteren, geen klachten en pijntjes meer willen ervaren en diabetes type 2 willen omkeren.

Juist mét bloedwaarden kan een plan persoonlijk gemaakt worden. Zo meten we bepaalde bloedwaarden om te zien of iemand insulineresistent is, bloedwaarden die aangeven in welke fase van diabetes iemand verkeert, of er (onbekende) voedselintolerantie(s) zijn en of er laaggradige ontstekingen zijn en mogelijke vitamine tekorten. Meten = weten!

Wij bespreken tijdens het intakegesprek welke bloedtesten er worden afgenomen, dit verschilt namelijk per persoon. Het is mogelijk om naast een voedselintolerantietest (ImuPro Basic 90 – igG) ook aanvullende bloedwaarden mee te nemen zoals een vitamine check en een omega-3/6 ratio bloedtest. We willen een zo compleet mogelijk beeld krijgen van jouw gezondheid, maar doen dit in overleg met jou. Je krijgt na het intakegesprek direct het labformulier mee naar huis.

Er zijn bloedprikpunten waarbij het noodzakelijk is om een afspraak te maken. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek. Als je bij de huisarts wilt bloedprikken kan je het beste vooraf bellen of een afspraak maken nodig is.

Er zijn inmiddels huisartsen die extra aanvullend laboratoriumonderzoek voor ons willen uitvoeren.
Maar meestal is dit niet het geval. Wij hebben bepaalde bloedwaarden nodig die normaal gesproken niet worden aangevraagd door een (huis)arts.

Om een compleet beeld van jouw gezondheid te krijgen willen wij alle eerdere bloeduitslagen via de (huis)arts of specialist ontvangen.

Dit is afhankelijk van de bloedtesten en het laboratorium. De wachttijd varieert van 1,5 – 2,5 week. Zodra de uitslagen bekend zijn, gaan wij aan de slag met het opstellen van jouw persoonlijke voedingsplan.

  • Wij werken samen met erkende en gecertificeerde laboratoria. Wij vinden het belangrijk dat de analyse door een medisch analist wordt uitgevoerd en daarnaast dat er bloed wordt afgenomen uit de ader in de arm. Bij de voedselintolerantie- en omega-3/6 bloedtest is het wel mogelijk om dit via een betrouwbare vingerprik test uit te voeren.
bloedwaarden