Karina Schenk

Diëtist en hormoontherapeut

Diëtist en hormoontherapeut

Over mij

Ik ben Karina Schenk, HBO-gediplomeerd diëtist sinds 2011, ondernemer en oprichtster van de franchiseorganisatie ‘Het Persoonlijke Dieet & Mijn Meting’. Ik ben een gedreven en ondernemende diëtist en hormoontherapeut, heb een luisterend oor en bijt me vast in (onverklaarbare) casussen. Ook denk Ik met jou mee zodat jij je beter in je vel gaat voelen. Ben jij er klaar voor?

Mijn verhaal

Een persoonlijke strijd bracht mij interesse en passie voor het diëtistenvak! Zelf heb ik jaren geleefd met ‘vage klachten’. Ik hoorde vaker vanuit de medici dat ik er maar mee moest leren leven, maar dat accepteerde ik niet. Er moest toch een oorzaak zijn? Na een lange zoektocht kon ik mijn persoonlijke puzzel beetje bij beetje oplossen. En dat voelde goed. Wow, ik was zelf in staat om met mijn kennis, kunde en doorzettingsvermogen mijzelf beter te voelen.

Gezondheidsuitdagingen

Ik heb mij jarenlang ellendig gevoeld. Mijn bloedsuiker was laag, ik had achteraf een snelwerkende schildklier, altijd darmklachten zoals buikpijn, kon zomaar flauwvallen, had regelmatig obstipatie en was altijd moe. Op mijn eenentwintigste kwam ik erachter dat ik een fructose-intolerantie heb. Deze diagnose veranderde mijn kwaliteit van leven.

Mijn aanpak

In 2012 begon mijn volgende reis en ontdekte ik verschillende dieetvormen. Ik vroeg me steeds af: hoe kan ik mijn cliënten écht helpen? Voor mij voelde het niet goed om bij mijn cliënten met overgewicht, hormoon- en darmproblemen en/of diabetes type 2 één en dezelfde interventie in te zetten zonder een holistische benadering. Daarnaast is het naar mijn mening niet mogelijk om een persoonlijk voedingsplan te maken zonder de bloedwaarden van de cliënt. Zo is Het persoonlijke dieet ontstaan.

Ervaring en resultaten

Ik wil door leefstijlverandering jouw kwaliteit van leven verbeteren. Inmiddels heb ik twaalf jaar ervaring op het gebied van het maken van persoonlijke voedingsplannen op basis van bloedwaarden, en behaal ik samen met mijn team spectaculaire . Duizenden mensen gaan (darm)klachten vrij door het leven. Deze specifieke aanpak heeft er voor gezorgd dat mensen met diabetes type 2 geen of veel minder medicatie meer nodig hebben. Door onze holistische, orthomoleculaire en hormoon gerelateerde aanpak kunnen wij verbanden leggen en samen met de cliënten de kern aanpakken. Mijn 2e bedrijf Mijn Meting is opgericht in 2021. Bij Mijn Meting geef ik voeding- en leefstijladvies naar aanleiding van de resultaten van een continue bloedglucosemeting.

Activiteiten als diëtist en hormoontherapeut

Ik ben vier jaar actief geweest bij het groepsprogramma van ‘Keer Diabetes 2 Om’ van Voeding Leeft en ben actief als gastspreker bij Arts & Leefstijl. Mijn eigen ervaringen met de gezondheidszorg staan in twee boeken beschreven. Naast het spreekuur geef ik voorlichting aan diverse bedrijven en verzorg ik workshops live en online.

Als hormoontherapeut vind ik het fascinerend dat alles draait om jouw hormonen. Als jouw hormonen in balans zijn, zit je in een lekkere flow. Maar wat als dat evenwicht is ontwricht? Ik onderzoek graag met jouw wat er schuilt gaat achter de verstoorders van jouw hormoonhuishouding, zodat wij samen opzoek kunnen gaan zodat jouw leven je meer toelacht. Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op via: karina@hetpersoonlijkedieet.nl

Professionaliteit en specialisaties:

Missie en de franchise

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen verder te coachen met het verminderen van klachten en medicatie, een gezonde leefstijl aan te leren en hormonen weer in balans te brengen. Dit is nog steeds iedere dag mijn persoonlijke drijfveer! Mensen zich fitter laten voelen en het beste uit zichzelf laten halen, kan écht met een holistische kijk op voeding & leefstijl. Samen met mijn team bouw ik verder aan een gezonder Nederland.
En als jij als diëtist, orthomoleculair- of hormoontherapeut enthousiast wordt van deze werkwijze, de holistische denkwijze en wilt bouwen naar een succesvolle onderneming binnen een succesvol bedrijf? Lees dan hier verder.

Social media

Je kunt mij en het team op meerderen sociale platformen volgen. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en acties? Aboneer je dan op één van onderstaande platformen. 

Meer over mij

Het boek ik ben geen man! Het sluipt erin, als een dief in de nacht… Steeds vaker denk je “Klopt dit wel? …

Omdat ik zelf een lange zoektocht heb gehad vanwege onverklaarbare darmklachten besloot ik mijn verhaal en ervaringen te delen waarmee ik mensen …

Tijdens de opleiding was mijn droom een stage in het buitenland. Vanwege mijn eigen darmproblemen was dit toen niet mogelijk. Maar de …