Kathinka Oud

Diëtist

Over Kathinka Oud – mijn reis als diëtist

Mijn naam is Kathinka Oud en sinds juli 2020 ben ik diëtist bij Het persoonlijke dieet. Al jaren houd ik me bezig met mijn allergrootste passie: voeding. Tijdens mijn studie ontdekte ik de voordelen van ‘gezonder’ eten. Ik voelde me beter in mijn vel, en viel daarnaast 10 kilo af, enkel door méér gezonde producten te eten en daardoor automatisch minder tussendoor te snoepen. Deze periode was voor mij een echte eyeopener! Ik verdiepte me verder in het belang van gezonde voeding en koos, na het afronden van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, voor de studie Voeding & Diëtetiek. Tijdens deze studie startte ik bij Het persoonlijke dieet als diëtist in opleiding, om vervolgens mijn eigen praktijk in Hoorn te openen.

Mijn visie m.b.t. ziekteverzuim en lichamelijke Klachten

Als je kijkt naar cijfers rondom ziekteverzuim en lichamelijke klachten, vooral onder mensen met overgewicht, kun je niet ontkennen dat er een groeiend probleem is. De standaardrichtlijnen die we de afgelopen jaren hebben gevolgd, lijken hierbij niet altijd het gewenste resultaat op te leveren.

Persoonlijke aanpak van diëtist Kathinka Oud

Als diëtist geloof ik in een vernieuwende aanpak, gebaseerd op nieuwe onderzoeken. Ik denk buiten de kaders en kijk naar elk individu op een unieke manier. Dat betekent niet alleen naar bloedwaarden kijken, maar ook echt luisteren tijdens uitgebreide (intake)gesprekken om te begrijpen wat iemand nodig heeft.

Het maken van gezonde voedingskeuzes in de supermarkt is een uitdaging

Wanneer je door de supermarkt loopt, zie je dat misschien wel 90% van de producten bestaat uit bewerkte, verpakte voeding. Terwijl juist een gezond voedingspatroon bestaat uit verse, onbewerkte voeding. Onbewerkte voeding (whole food) is rijk aan voedingsvezels, vitamines, mineralen en antioxidanten. Ik noem een voedingspatroon dat voor minimaal 80% uit ‘whole food’ bestaat, volwaardig. Een volwaardig voedingspatroon brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee, waaronder een gezondere stoelgang, het verbeteren van je bloed(suiker)waarden en een gezonder gewicht.

Het doel van diëtist Kathinka Oud

Mijn doel is om te streven naar een gezonder lichaam. Ik wil dat mensen zich beter voelen in hun eigen lichaam en gezonder leven. Het draait om welzijn, vitaliteit en een positieve relatie met voeding, en dat gaat nog veel verder dan alleen kilo’s verliezen.

De specialisaties van diëtist Kathinka Oud

Ik blijf mijzelf ontwikkelen binnen mijn vakgebied en kan jou goed verder helpen met allerlei verschillende klachten. Hieronder vind je mijn specialisaties qua gezondheid en leefstijlaanpassingen.

Gezondheidsspecialisaties:

 • Gewichtsmanagement;
 • Diabetes omkeerbaar;
 • Cholesterolwaarden aanpakken;
 • Energieverbetering.

Leefstijlaanpassingen:

 • Vegetarische voeding;
 • Plantaardige voeding;
 • Preventief een gezonder voedingspatroon aanleren.

Aanpak darmklachten en hormonale klachten:

Juist als jou ook verteld is dat “je maar er maar mee moet leren leven” ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kijk graag met jou verder naar waar de klachten vandaan kunnen komen en ga graag samen op onderzoek uit om het probleem aan te pakken!

 • Veel klachten vanuit de darmen zijn:
 • Een onregelmatige stoelgang;
 • Winderigheid en lucht;
 • Voedselintoleranties;
 • Een lekkende darm;
 • Eczeem, acné;
 • Krampen;
 • Migraine.

Op maat gemaakt voedingsplan: gezond, effectief en passend bij jou

Het belangrijkste is een passend voedingsplan voor jou, waarbij jouw doelen centraal staan in combinatie met de leefstijlaanpassingen die bij jou als persoon passen. Gezien de verschillen tussen mensen is geen enkel voedingsplan universeel toepasbaar. Wat voor de ene persoon gezond is, kan voor de ander minder geschikt zijn. Terwijl sommigen prima koolhydraten kunnen consumeren, is het voor anderen verstandig om hiermee op te passen. Sommige mensen kunnen bepaalde voedingsstoffen, zoals gluten, niet verdragen, terwijl voor anderen het eten van gluten geen probleem vormt. Dit is de reden dat een individuele aanpak zo belangrijk is.

Ik houd ook rekening met jouw voorkeuren en je omgeving

Natuurlijk is voeding meer dan alleen gezond zijn; het moet ook aansluiten bij jouw voorkeuren. Deze balans is essentieel. De een heeft meer sociale gelegenheden en de ander heeft juist een gezin waarmee rekening gehouden moet worden. Als deskundige kijk ik graag met jou naar de opties om je leefstijl te verbeteren, rekening houdend met je omgeving. Met een open mindset is er altijd vooruitgang te boeken! Samen gaan we op zoek naar een voedingspatroon dat niet alleen gezond en effectief is, maar ook lekker en specifiek afgestemd op jou, zodat je je doelen kunt behalen.

Laat je begeleiden door diëtist Kathinka Oud

Ben je benieuwd wat ik als diëtist voor je kan betekenen? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

Social media

Je kunt mij en het team op meerderen sociale platformen volgen. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en acties? Aboneer je dan op één van onderstaande platformen. 

Recensies

Voedselintoleranties Ik had regelmatig last van buikpijn, een opgeblazen gevoel en vermoeidheid na de maaltijden. Na de tip van een familielid die …

Voedselintoleranties Na jaren van lichamelijke problemen, die door de reguliere geneeskunde werden bestempeld als het Prikkelbare Darm Syndroom in combinatie met het …