Lisa Jong

Vestiging Opmeer

Lisa Jong
Diëtist

Mijn naam is Lisa Jong en sinds 2021 diëtist bij Het persoonlijke dieet.  

Ik heb sinds kleins af aan al interesse in voeding. Ik ben opgegroeid in een agrarisch en ondernemende familie. Als kind liep ik al tussen de groenten en was ik altijd bezig met eten. Bezig zijn met voeding is voor mij de laatste jaren zeker niet veranderd. Dagelijks ben ik opzoek naar nieuwe onderzoeken, weetjes en experimenteer ik ook regelmatig met nieuwe ontwikkelingen. Zo heb ik een freestyle libre (sensor die de bloedsuiker meet) op mijn arm gehad. Hierdoor heb ik geleerd de sensor af te lezen en weet ik hoe ik passende en persoonlijke adviezen kan geven doormiddel van de bloedsuikerspiegel en de leefstijl. Daarnaast heb ik een detox gedaan doormiddel van sappen en soepen. Ik heb ervaren wat 3 dagen niet eten met je lichaam doet. Deze ervaringen neem ik allemaal mee in mijn werk als diëtist. 

Ontwikkeling

Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, daar heb ik de 4-jarige opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd en mijn titel diëtist behaald. Tijdens de studie heb ik vele kanten van de diëtetiek gezien, hierdoor heb ik mijn visie ontwikkeld. Gedurende mijn studie heb ik mijzelf verder mogen ontwikkelen op het gebied van leefstijl en de leefomgeving. Ik heb hierin onderzoek gedaan, maar ook hiermee gewerkt. Zo heb ik tijdens een project voorlichting gegeven in Amsterdam over een gezonde leefstijl en mensen daarmee begeleidt. Na mijn studie ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen. Ik heb de nascholing ‘Diabetes omkeerbaar’ gevolgd om mijn kennis uit te breiden. Dit sloot mooi aan op mijn ervaring met de freestyle libre. Op dit moment ga ik mezelf verder ontwikkelen op het gebied van het brein en de darmen. Want ook dit vind ik erg interessant. 

Mijn visie over leefstijl

Wat ik regelmatig in mijn praktijk tegen kom is dat mensen opzoek zijn naar een balans en richtlijnen die bij hen passen. Daarom vind ik het erg belangrijk om samen met jou te kijken naar wat je nodig hebt en hoe je jouw doelen het beste kunt bereiken. Ieder persoon is uniek en daarom kijk ik verder dan de standaard richtlijnen en adviezen. Ik ben een doorzetter, rustig en ik hou van puzzelen. Het is begrijpelijk dat veel mensen het moeilijk vinden om te bepalen welke voeding goed is voor het lichaam, de supermarkt ligt namelijk vol met bewerkte producten. Het aanbod van producten wordt alleen maar groter. Met de juiste tips en tricks weet ik jou te helpen om hierdoor heen te kijken, zodat we jouw leefstijl in balans kunnen brengen of jouw darmklachten kunnen verhelpen. Tijdens een traject bij Het persoonlijke dieet gaan we samen onderzoeken welke voeding bij jou past.

Ik ga graag samen met jou aan de slag om jouw doelen te bereiken. Ik bied een luisterend oor en houd rekening met jouw wensen. Wij schrijven een persoonlijk voedingsplan aan de hand van bloedonderzoek en gericht op jouw doelen, met lekker en gezond eten. 

FacebookInstagram

Wil je meer bereiken en meer weten over wat wij van Het persoonlijke dieet voor jou kunnen betekenen? Klik door naar onze trajecten en kies voor een traject op maat.