Kathinka Oud

Diëtist

Mijn naam is Kathinka Oud en ik ben sinds juli 2020 diëtist bij Het persoonlijke dieet. Ik houd mijzelf al jaren bezig met mijn allergrootste passie: voeding.

Tijdens mijn studie ontdekte ik de voordelen van ‘gezonder’ eten. Ik ging beter in mijn vel zitten en viel daarnaast 10 kilo af, enkel door méér gezonde producten te eten en hierdoor automatisch minder tussendoor te snoepen.

Deze periode was voor mij een echte eyeopener! Ik ontwikkelde mij verder in het belang van gezonde voeding en koos er uiteindelijk voor om, nadat ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening had afgerond, Voeding & Diëtetiek te gaan studeren. Tijdens deze studie ben ik bij Het persoonlijke dieet begonnen als diëtist in opleiding om vervolgens mijn eigen praktijk in Hoorn te openen.

Britt Laske Fotografie 014 (portret Kathinka)-min-min

Gedurende de afgelopen jaren heb ik mijn eigen visie ontwikkeld over voeding, die perfect aansluit bij de visie van Het persoonlijke dieet. Wij denken ‘out of the box’ en kijken verder dan de standaard richtlijnen. Als diëtist kijk ik daarom graag verder met jouw persoonlijke situatie, ook al heb je eerder te horen gekregen dat “je er maar mee moet leren leven”.

Wanneer je door de supermarkt loopt zie je voor misschien wel 90% bewerkte, bepakte voeding staan. Juist een voedingspatroon dat bestaat uit verse, onbewerkte voeding is rijk aan voedingsvezels, vitamines, mineralen en antioxidanten. Ik noem een voedingspatroon dat voor minimaal 80% uit ‘whole food’ bestaat volwaardig. Een volwaardig voedingspatroon brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee, waaronder een gezondere stoelgang, het verbeteren van je bloed(suiker)waarden en een gezonder gewicht.

Ook nu blijf ik mij ontwikkelen binnen mijn vakgebied. Zo heb ik onlangs de cursus ‘Voeding voor brein en darmen’ en de nascholing ‘Diabetes Omkeerbaar’ gevolgd. Daarnaast doe ik kennis op tijdens Webinars en lees ik graag artikelen omtrent voeding. Mijn specialisaties zijn op dit moment:

  • Diabetes omkeerbaar;
  • Koolhydraatbeperkte voeding;
  • Gewichtsmanagement;
  • Vegetarische voeding;
  • Plantaardige voeding;
  • Voedselintoleranties;
  • Leefstijlverandering;
  • Darmklachten;
  • Huidklachten;
  • Migraine.

Wanneer je bij Het persoonlijke dieet een traject aangaat ga je ook daadwerkelijk een traject aan dat past bij jou en helpt om jouw doelen te behalen. Mensen verschillen van elkaar en zo ook wat qua voeding gezond is voor ons. Zo kan de ene persoon prima meer koolhydraten eten, maar moet de ander juist uitkijken hiermee, bijvoorbeeld op het moment dat iemand in een voorstadium zit van diabetes. Daarom maken wij bij het schrijven van jouw persoonlijke voedingsplan gebruik van een bloedanalyse, waarbij we de bloedwaarden en geteste intoleranties in het voedingsplan meenemen.

Natuurlijk moet voeding niet alleen gezond zijn en moet je er ook van kunnen genieten. Ook ik vind dat persoonlijk erg belangrijk! Daarom ga ik graag de uitdaging aan om samen met jou op zoek te gaan naar een gezond, lekker en persoonlijk voedingspatroon dat je helpt om je doelen te behalen.

Social media

Je kunt mij en het team op meerderen sociale platformen volgen. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en acties? Aboneer je dan op één van onderstaande platformen. 

Meer over mij

Voedselintoleranties Ik had regelmatig last van buikpijn, een opgeblazen gevoel en vermoeidheid na de maaltijden. Na de tip van een familielid die …

Voedselintoleranties Na jaren van lichamelijke problemen, die door de reguliere geneeskunde werden bestempeld als het Prikkelbare Darm Syndroom in combinatie met het …