Logo

Karina Schenk
Diëtist, oprichter

Even voorstellen:

Ik ben Karina Schenk, HBO gediplomeerd diëtist sinds 2011 en ondernemer en bedenker van Het persoonlijke dieet.

In de afgelopen 8 jaar heb ik mij verdiept in verschillende dieetvormen om bij cliënten met overgewicht, darmproblemen en/of diabetes type 2 met een leefstijlverandering kwaliteit van het leven te verbeteren. Inmiddels heb ik 8 jaar ervaring op het gebied van het maken van koolhydraatbeperkte persoonlijke voedingsplannen op basis van bloedwaarden.

Ik ben een gedreven diëtist en out of the box denkend. Heb een luisterend oor voor cliënten en bijt mij vast in (onverklaarbare) casussen.

Project Suriname

14 juli 2018 ben ik, Karina Schenk samen met huisarts Tamara de Weijer voor een project naar Suriname vertrokken.

Tamara de Weijer is een gedreven huisarts die zich bezig houdt met leefstijladviezen binnen de spreekkamer. Wij werken inmiddels ruim 4 jaar nauw met elkaar samen, met prachtige resultaten. Zo geven wij samen nascholingen door heel Nederland,

Wij hebben in Suriname onze kennis met artsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten gedeeld door middel van een nascholing. Met als doel; diabetes type 2 omkeren of het afbouwen van medicatie door leefstijlinterventie.

Daarnaast heb ik meegelopen in zelfstandige diëtistenpraktijken en in ziekenhuizen en kennis gemaakt met diëtisten werkend in Paramaribo. De bezoeken en kennismakingen hebben mij inzicht gegeven in het systeem in Suriname. Nascholingen vanuit Arts en Leefstijl en groepsprogramma Keer Diabetes2 Om

In de afgelopen 6 jaar heb ik al veel mensen met diabetes type 2 mogen begeleiden en omkeren. Veel van mijn cliënten zijn nu (na jaren nog steeds) insuline / medicatie vrij of hebben minder medicatie nodig. Daarbij verbeteren bloedwaarden, de bloeddruk daalt en mensen voelen zich fitter, slanker en blijer.

In lastige casussen bijt ik me vast en zoek naar mogelijkheden, oplossingen en antwoorden. Ergens is er naast mijn passie voor mijn vak een drive ontwikkeld om ook specialisten te informeren.

Dit doe ik o.a. door het geven van nascholingen aan (huis) artsen, specialisten, diëtisten en diabetesverpleegkundige vanuit de stichting Arts en Voeding.
Het geeft mij een enorme kick als o.a. huisartsen en specialisten hun patiënten geen pillen voorschrijven maar doorverwijzen naar een diëtiste. Het werk is zoveel leuker als de resultaten goed zijn en de cliënt zich geen patiënt meer voelt. Daar blijf ik mij voor inzetten

FacebookInstagram