Karina Schenk

Vestiging Andijk

Karina Schenk
Diëtist, oprichter

Ik ben Karina Schenk, HBO gediplomeerd diëtist sinds 2011 en ondernemer en oprichtster van Het persoonlijke dieet. Ook ben ik actief als gastspreker bij Arts & Leefstijl en diëtist bij het groepsprogramma van ‘Keer Diabetes 2 Om’ bij Voeding Leeft.

Mijn passie en specialisatie is het omkeren van diabetes type 2. Inmiddels heb ik al honderden mensen met diabetes type 2 bereikt en onder begeleiding de diabetes omgekeerd.

Op de middelbare school wist ik het al; ik wil meer leren over voeding & gezondheid en mensen hier in coachen. Vanaf dat moment begon mijn waardevolle reis en werd mijn doorzettingsvermogen op de proef gesteld. Wat was ik blij dat ik na 12 jaar leren mijn diploma tot HBO diëtist ontving.

9 jaar terug begon mijn volgende reis en ontdekte ik verschillende dieetvormen. Ik vroeg mij steeds af hoe kan ik mijn cliënten écht helpen? Voor mij voelde het niet goed om bij mijn cliënten met overgewicht, darmproblemen en/of diabetes type 2 één en dezelfde interventie in te zetten.
Ik wil door leefstijlverandering jouw kwaliteit van leven verbeteren. Inmiddels heb ik alweer 9 jaar ervaring op het gebied van het maken van koolhydraatbeperkte persoonlijke voedingsplannen op basis van bloedwaarden en behaal ik spectaculaire resultaten met mijn cliënten. Ben jij er ook klaar voor?

Ik ben een gedreven diëtist, ik heb een luisterend oor en bijt mij vast in (onverklaarbare) casussen. Ik denk met jou mee zodat jij je beter in je vel gaat voelen.

Project Suriname

Tijdens de opleiding was mijn droom een stage in het buitenland. Vanwege mijn eigen darmproblemen was dit toen niet mogelijk. Maar de aanhouder wint en mijn droom kwam uit!
Op 14 juli 2018 ben ik samen met huisarts Tamara de Weijer (gedreven leefstijlhuisarts) voor een project naar Suriname vertrokken. Ongelooflijk, wat was dit gaaf!

Wij hebben in Suriname onze kennis met artsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten gedeeld door middel van een nascholing. Met als doel; diabetes type 2 omkeren of het afbouwen van medicatie door leefstijlinterventie. Daarnaast heb ik meegelopen in zelfstandige diëtistenpraktijken en in ziekenhuizen en kennis gemaakt met diëtisten werkend in Paramaribo.

Interview in het boek; Eet beter voor maag en darmklachten en in de media

Omdat ik zelf een lange zoektocht heb gehad vanwege onverklaarbare darmklachten besloot ik mijn verhaal en ervaringen te delen waarmee ik mensen vooral wakker wil schudden. Geef niet op en laat je niet wegsturen door de arts/specialist met “leer er maar mee leven”. Maar ga samen met mij onderzoeken welke voeding wel bij je past!

In 2019 heb ik mijn eigen persoonlijke verhaal gedeeld in het Noord-Hollands dagblad en zijn cliënten die gewicht wilde verliezen gevolgd door een journalist van het NRC. We hebben enorm veel (huidige) cliënten kunnen inspireren om aan de slag te gaan.

Boek bestellen? Klik dan hier

FacebookInstagram

Wil je meer bereiken en meer weten over wat wij van Het persoonlijke dieet voor jou kunnen betekenen? Klik door naar onze trajecten en kies voor een traject op maat.