Joyce Mossel

Vestiging Purmerend

Joyce Mossel
Diëtist & orthomoleculair kPNI therapeut

Specialisaties:

  • Diëtist en Orthomoleculair PNI therapeut
  • Hormoontherapeut i.o

Mijn doel als diëtist is om jou te ondersteunen op het pad naar een gezonde leefstijl. Samen gaan we op zoek naar het voedingspatroon dat het beste bij jou past. Door de juiste voeding krijg je energie, zit je weer lekker in je vel, bereik je een passend gewicht en komt jouw lichaam terug in balans. Door de puzzelstukjes met elkaar te verbinden geef ik je inzichten in jouw systeem. Met behulp van een persoonlijk voedingsplan vol praktische tips ontdek je wat voeding voor JOU kan betekenen.

Hoe ga ik te werk

Als orthomoleculair therapeut kijk ik naar het lichaam als één geheel. We zeggen ook wel: het symptoom (de klacht) is de foto. Door vervolgens de film terug te draaien gaan we op zoek naar de oorzaak. Vergelijk het met een bloem die niet tot bloei komt. Dit is het symptoom. Vervolgens ga je op zoek naar de oorzaak: je onderzoekt of de plant voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen krijgt. Zo is het ook met jouw lichaam. Door het uitvragen van je klachtengeschiedenis, voeding, leefstijl en aanvullend bloedonderzoek ga ik op zoek naar waar de disbalans in het lichaam zit. Met de juiste voedings- en leefstijladviezen creëer je de juiste voedingsbodem om optimaal te kunnen bloeien. Dit herstelt de disbalans in het lichaam. Eventuele klachten verdwijnen en je zit weer lekker in je vel.

Kwaliteit staat altijd voorop bij Het persoonlijke dieet. Het herstellen van een disbalans en het eigen maken van een nieuwe leefstijl heeft tijd nodig.  Daarom gaan we zes maanden aan de slag om een duurzaam resultaat te behalen. Tijdens het traject bied ik je inzichten, een luisterend oor of een motiverend gesprek wanneer jij dit nodig hebt. Samen kijken we hoe de adviezen zijn toe te passen in jouw leefstijl. Mijn doel is om jou voldoende inzicht en praktische tips te geven, zodat je ook na het traject je lichaam in balans weet te houden.

Mijn achtergrond als orthomoleculair diëtist

Ik heb zelf ook de positieve resultaten mogen ervaren van een orthomoleculair voedingspatroon. Als student had ik vaak weinig energie, viel ik moeizaam af, had ik last van eczeem en een opgeblazen buik. Ondanks dat ik Voeding en diëtetiek studeerde, had ik geen flauw idee dat voeding invloed had op mijn klachten. Ik smeerde veel zalfjes en ik was mij niet eens bewust van mijn opgeblazen buik. Ik wist niet beter. Nadat ik was afgestudeerd als diëtist ging ik op wereldreis. Tijdens mijn periode in Azië liet ik mijn Nederlandse voedingspatroon met veel brood, pasta, aardappelen en zes keer per dag eten los. In Azië ging mijn voedingspatroon meer richting het oer-dieet: onbewerkt, veel groente, vis en noten en weinig zetmeel en melkproducten. Hierdoor viel ik 8 kg af, kreeg ik meer energie en voelden mijn darmen ineens een stuk fijner, lichter. Dit opende mijn ogen voor de kracht van voeding. Om een bredere kijk op voeding en gezondheid te ontwikkelen besloot ik om mijzelf verder te verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer. Door verschillende opleidingen heb ik dieper inzicht gekregen in de oorzaak van mijn klachten. Ik leerde hoe ik, naast voeding, mijn gezondheid verder kon verbeteren met aanvullende supplementen en fytotherapie (kruidentherapie). Mijn missie als diëtist is om ook anderen enthousiast en bewust te maken over wat voeding kan betekenen voor je fitheid en welzijn.

Mijn specialisaties

Ik wil zoveel mogelijk blijven groeien en leren in mijn vakgebied. Ik heb de afgelopen jaren verschillende opleidingen gevolgd en ik duik regelmatig de wetenschappelijke literatuur in om op de hoogte te blijven van alles omtrent voeding en gezondheid. Ik sta als diëtist ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor paramedici.

Je kunt bij mij terecht voor darmklachten, huidklachten, migraine, vermoeidheidsklachten, ontstekingsklachten, overgewicht, hormonale klachten (o.a. PCOS), diabetes type 1 & 2.

OPLEIDINGEN

2022

HBO Hormoontherapie

2020 – 2021
Klinische Psycho Neuro Immunologie – KPNI Europe

In de kPNI worden verschillende wetenschappelijke disciplines gecombineerd: psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en (epi)genetica.

2021                  
Basisopleiding Mindfulnesstrainer MBSR – Centrum voor Mindfulness

2020                  
Diabetes type 2 omkeerbaar – Evidence Based Medicine

2019 – 2020     
Orthomoleculaire Therapie – Natura Foundation

  • Orthomoleculaire Voedingsleer en Leefstijl
  • Energie en Systeemdenken
  • Ziektebeelden en Behandeling

2020                 
Nascholing Emotie-eten de baas en coachend begeleiden

2019                 
Basisopleiding ACT-trainer – SeeTrue opleidingen
Acceptance and Commitment therapy – cognitieve gedragstherapie

2012 – 2016     
HBO Voeding & Diëtetiek – Hogeschool van Amsterdam
Nutrition and Health Promotion
Minor: Toegepaste Psychologie – Hogeschool Leiden

FacebookInstagram

Jessica

Ik raad een traject met Joyce zeker aan omdat zij een brede aanpak heeft en daardoor goede begeleiding kan bieden. Het is mijn beste investering geweest. Joyce bedankt voor je hulp en alle goede tips!

Deniz

Joyce geeft realistisch en praktisch voedingsadvies. Dankzij haar heb ik de middelen om mijn nieuwe leefstijl ook na het beëindigen van mijn programma door te zetten. Zeker een aanrader!

Diana

Super bedankt voor alles Joyce! Zo fijn om eindelijk te weten wat ik wel en niet kan eten 🙂