Joyce Mossel

Vestiging Purmerend

Joyce Mossel
Diëtist & orthomoleculair kPNI therapeut

Mijn naam is Joyce Mossel en in augustus 2020 heb ik mijn eigen praktijk binnen Het persoonlijke dieet geopend in Purmerend.

Mijn passie voor voeding is al op jonge leeftijd ontstaan. Als baby verslond ik al haring en ook als kind was ik enorm nieuwsgierig naar eten dat ik niet kende. Daarnaast daagde ik mijzelf op sportgebied altijd uit. Als tiener heb ik fanatiek meegedaan aan hardloopwedstrijden en later was ik ook bijna dagelijks te vinden in de sportschool.

Calorieën tellen en continue bezig zijn met mijn gewicht zorgde ervoor dat ik mijn passie voor voeding begon kwijt te raken. Het maakte me ongelukkig. Nadat ik mijn diploma als diëtist binnen had, besloot ik daarom om een ticket naar Nieuw-Zeeland te boeken om uit te zoeken welke richting ik op wilde. De wereld ontdekken beviel uiteindelijk zo goed dat ik een kleine 2 jaar ben weggebleven. Tijdens het reizen ontwikkelde ik een andere visie op leefstijl en gezondheid. Ik verbleef langere tijd in Azië, en de Oosterse cultuur liet mij doen beseffen hoe belangrijk ontspanning, mindset en ademhaling zijn voor een goede gezondheid.

Terug in Nederland besloot ik dat ik mijzelf meer wilde verdiepen in de Holistische geneeskunde. Ik begon met het volgen van de opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een vorm van gedragstherapie die westerse psychologie combineert met boeddhistische psychologie. Daarnaast heb ik de studie Orthomoleculaire Therapie gevolgd. In de orthomoleculaire therapie wordt gekeken of lichaam(systemen) alle juiste voedingsstoffen binnen krijgen en of het functioneert zoals het hoort te functioneren. In plaats van enkel de klacht te behandelen kijk ik naar het lichaam als één geheel. Als bijvoorbeeld de lever niet goed kan ontgiften kan dit zich o.a. uiten in huid- of darmklachten. Als je enkel zou kijken naar de klacht behandel je de darm, maar hiermee pak je niet de oorzaak aan. Hierdoor blijft de lever uit balans en ontwikkel je allerlei nieuwe klachten.

Door de klacht bij de wortel aan te pakken (in dit geval de lever), zorg je ervoor dat het lichaam weer terug in balans komt.

De holistische visie die ik heb ontwikkeld past perfect binnen de visie van Het persoonlijke dieet. De bloedwaardenanalyse helpt een stukje bij het oplossen van de puzzel. Daarnaast kijk ik ook naar de levensfilm van de cliënt. De start van voor het ontstaan van de klachten kan namelijk al jaren terug zijn begonnen. Door alle puzzelstukjes samen te voegen kunnen we kijken welke stappen nodig zijn voor de weg naar gezondheid. Daarbij staan de wensen van de cliënt voor mij altijd centraal, en we onderzoeken dan ook samen welke aanpassingen haalbaar zijn.

SPECIALISATIES

Ik wil zoveel mogelijk blijven groeien en leren in mijn vakgebied. Op dit moment focus ik mij voornamelijk op de 3-jarige studie tot kPNI-therapeut. K-PNI staat voor klinische Psycho Neuro Immunologie. Een kPNI-therapeut verbindt alle lichamelijke systemen met elkaar en onderzoekt waar de oorsprong van het symptoom ligt. Hierbij worden verschillende wetenschappelijke disciplines gecombineerd: psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en (epi)genetica. Zo probeer ik alle puzzelstukjes met elkaar te verbinden om de oorzaak áchter het symptoom te vinden.

Je kunt bij mij terecht voor darmklachten, huidklachten, migraine, vermoeidheidsklachten, ontstekingsklachten, overgewicht, hormonale klachten (o.a. PCOS), diabetes type 1 & 2.

OPLEIDINGEN

2020 – heden  
Klinische Psycho Neuro Immunologie – KPNI Europe

2021                  
Basisopleiding Mindfulnesstrainer MBSR – Centrum voor Mindfulness

2020                  
Diabetes type 2 omkeerbaar – Evidence Based Medicine

2019 – 2020     
Orthomoleculaire Therapie – Natura Foundation

  • Orthomoleculaire Voedingsleer en Leefstijl
  • Energie en Systeemdenken
  • Ziektebeelden en Behandeling

2020                 
Nascholing Emotie-eten de baas

2019                 
Basisopleiding ACT-trainer – SeeTrue opleidingen
Acceptance and Commitment therapy – cognitieve gedragstherapie

2012 – 2016     
HBO Voeding & Diëtetiek – Hogeschool van Amsterdam
Nutrition and Health Promotion
Minor: Toegepaste Psychologie – Hogeschool Leiden

FacebookInstagram

Jessica

Ik raad een traject met Joyce zeker aan omdat zij een brede aanpak heeft en daardoor goede begeleiding kan bieden. Het is mijn beste investering geweest. Joyce bedankt voor je hulp en alle goede tips!

Deniz

Joyce geeft realistisch en praktisch voedingsadvies. Dankzij haar heb ik de middelen om mijn nieuwe leefstijl ook na het beëindigen van mijn programma door te zetten. Zeker een aanrader!

Diana

Super bedankt voor alles Joyce! Zo fijn om eindelijk te weten wat ik wel en niet kan eten 🙂